Rauman Meriverkostopäivä keräsi yhteen merenkulun toimijat

Rauman Meriverkostopäivä keräsi marraskuun alussa yhteen meriklusterin ammattilaiset, yritykset, opiskelijat ja paikalliset oppilaitokset.

Luennoitsija isossa salissa edessä. Penkeissä opiskelijoita selin kuvaan.

Meriverkostopäivän aikana järjestettiin Merimessut ja Merilogistiikan tutkimusfoorumin hanke-esittelyt, työelämäsparrausta toisen asteen opiskelijoille sekä seminaariosuus ammattilaisille ja opiskelijoille.

Notran, Onnisen ja Ermailin edustajat neuvoivat aamupäivällä WinNovan tekniikan alojen ensimmäisen vuoden opiskelijoita työnhakuun ja työelämätaitoihin liittyen.

Meriverkostopäivän seminaariosuus sisälsi asiantuntijapuheenvuorot laivaston tulevaisuudesta, uusimmista laivanrakennusprojekteista, tulevaisuuden vihreämmästä meriteknologiasta ja logistiikka-alan mahdollisuuksista.

Seminaarin huipentumana Keynote-puhuja, futuristi Perttu Pölönen kertoi ajatuksia herättävästi tulevaisuuden työnteosta ja identiteetistä. Seminaariosuuteen osallistui lähes 200 kuulijaa ja se striimattiin auditorion lisäksi myös suurluokkaan.

Perinteiset Merimessut rakentuivat lähes 40 näytteilleasettajan voimin. Messuilla oli esillä laivanrakennuksen ja merenkulun yrityksiä ja organisaatioita. Merilogistiikan tutkimusfoorumin hanke-esittelyt keräsivät iltapäivällä joukon kiinnostuneita asiantuntijoita kuulemaan viimeisimmät uutiset ajankohtaisista hankkeista.

Lisää kuvia tapahtumasta Rauman kauppakamarin sivuilla.

Tapahtuman järjestäjät: Länsirannikon koulutus Oy WinNova, SAMK, Rauman kauppakamari ja Seaside Industry Park Rauma.

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.