SAMKiin yhteishaussa yli 6900 hakijaa – Verkko- ja monimuotototeutusten suosio kasvussa

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Yhteishaussa hakemuksia jätetiin yhteensä yli 9500. Ensisijaisesti SAMKiin pyrki lähes 3000 hakijaa. SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta.

SAMKin opiskelijoita aulassa Porin kampuksella./SAMK students in the lobby on the Pori campus.
Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

SAMKin opinnot järjestetään nyt etänä. Arkistokuvassa opiskelijoita Porin kampuksen aulassa.

SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta. Tänä keväänä ensisijaisia hakijoita SAMKin AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen oli yhteishaussa noin 3,4 yhtä aloituspaikkaa kohti. Viime vuonna vastaava luku oli 2,8.

SAMKissa oli hakukohteina yhteensä 21 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kymmenen monimuoto- ja verkkototeutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kuusi ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). Maaliskuussa haussa olleista englanninkielisistä Bachelor-koulutuksista osa oli haussa jo tammikuussa.

Verkkototeutuksena järjestettävä liiketalouden koulutus kiinnosti hakijoita

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli monimuotototeutuksena tarjottava sosiaalialan koulutus, johon oli 14,8 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Eniten hakijoita oli liiketalouden verkkototeutuksena järjestettäviin koulutuksiin, Huittisissa tarjottavaan koulutukseen oli yli 1300 ja Raumalla tarjottavaan koulutukseen yli 1000 hakijaa.

– Ensisijaisten hakijoiden määrää ovat kasvattaneet ja vetovoimaansa lisänneet pääasiassa verkko- ja monimuotototeutukset. Erityisesti Porissa sosiaalialan monimuotototeutuksen ja yrittäjän koulutuksen verkkototeutuksen sekä Raumalla liiketalouden verkkototeutuksen luvut ovat kasvaneet. Lisäksi uutena koulutuksena haussa ollut sähkö- ja automaatiotekniikan monimuotototeutus sai heti paljon hakijoita, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian koulutus, johon oli 6,5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli terveyden edistämisen koulutus, johon haki 4,2 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Englanninkielisistä koulutuksista eniten hakijoita oli sairaanhoitajakoulutukseen (Nursing), johon haki maaliskuun haussa yhteensä 270 hakijaa.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli SAMKissa yhteensä noin 1070 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150. Kaikki nyt haussa olleet opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2021.

AMK-valintakoe järjestetään 31.5.-4.6. ja 7.-9.6.2021. SAMKin koetilaisuudet ovat Porissa 31.5.-4.6.2021. Koetilaisuuksia järjestetään kahdeksana päivänä yhteensä viitenätoista koekertana eri paikkakunnilla.

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.