Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin opintoihin siirtyminen oli luonteva ratkaisu

Severi Heiska muutti Säkylästä Poriin opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi. Pori on hyvän kokoinen opiskelijakaupunki, koko kaupungin voi kiertää ilman autoakin.

Severi Heiska kävelee ulkona kohti Porin kampuksen pääovea.

Severin mielestä Pori on juuri sopivan kokoinen kaupunki opiskelijalle.

Severi on kotoisin Säkylästä ja tämä olikin yksi Severin syistä valita SAMK. Säkylä sijaitsee Porin lähellä, joten ei ole pitkä matka tapaamaan sukulaisia ja vanhempia. Severi on opiskellut sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi kolme vuotta. Hän pitää alaa mielenkiintoisena.

– Opiskelin ammattikoulussa sähkö- ja automaatioasentajaksi, joten koin luontevaksi suorittaa korkeakoulututkintoni liittyen siihen.

Severi kuvailee Poria kivana kaupunkina opiskelijoille.

– Pelkkää positiivista sanottavaa, kivan kokoinen, kaikki on lähellä, Porin ympäri pääsee kävellen alle tunnissa.

Severi kertoo, että Porin antimet riittävät hyvin. Porista myös tahtoessaan pääsee helposti junalla Tampereelle, sillä rautatieasema sijaitsee kampuksen vieressä. Severin mielestä opiskelupaikkakunnan on hyvä olla pieni, sillä sitten jää aikaa itse opiskellulle enemmän.

Harjoittelusta hyviä kokemuksia

Severi on pitänyt opiskelusta Porissa ja erityisesti kertoi SAMKin olevan viihtyisä.

– Onhan upouudella kampuksella mukava opiskella.

Harjoittelusta Severi kertoi innostuneesti. Harjoitteluissa Severi näki ja oppi paljon. Kaksi ensimmäistä harjoittelua Severi oli alan käytännön töissä, eli sähkö- ja automaatioasentajana ja nythän on päässyt insinööripuolelle opiskelun ohella työskentelemään Kankaanpäähän sähkösuunnittelijaksi. Tulevaisuudelta Severi kertoi odottavansa todennäköisesti työskentelyä nykyisessä työpaikassa.

Severille yllätyksenä tuli koronan myötä yleistynyt etäopetus. Hän kertoo, kuinka näin neljäntenä vuotena opetuksesta on noin 75 % etäopetusta. Severi kokee etäopetuksen olevan sekä hyvä että huono asia. Hyvänä hän kokee joustavuuden, jonka etäopetus sallii. Huonoa kuitenkin on, etteivät kaikki mahdollisesti pysty keskittymään etäluennoilla. Tähän on kuitenkin auttanut, kun kaikkia pyydetään pitämään kamerat luennon ajan auki. Luennoitsija kiinnittää näin enemmän huomiota opiskelijoihin ja pysyy itsekin enemmän hereillä mistä keskustellaan. Käytännön asioita toki on vaikea opettaa tai opiskella etäluennoilla.

Lempiopiskelijatapahtuma on Severin mielestä ollut Kurnajaiset. Severi on myös nauttinut Pata-approista, joka on siis Ässien peliin liitetty approkierros, sillä kyllä Porissa Ässiä pitää kannattaa.

Severi Heiska istuu pöydän ääressä.

Severi Heiska

  • Opiskelee sähkö- ja automaatioinsinööriksi
  • Kotoisin Säkylästä

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.