Pirkanmaalta Poriin opiskelemaan taloushallintoa

Petra Karttimi opiskelee toista vuottaan taloushallinnon tradenomiksi SAMKissa. Hän päätyi suuntautumaan taloushallintoon, koska kokee siitä olevan hänelle hyötyä jatkossa.

Petra Karttimi selin kameraan kannettavan tietokoneen ääressä.

Pirkanmaalaiselle Petralle oli hyppy tuntemattomaan, kun hän muutti Poriin opiskelemaan. Hän kuitenkin onneksi nopeasti löysi samanhenkisiä ihmisiä ympärilleen, sillä hän ei tuntenut Porista etukäteen ketään.

− Oli helppoa sopeutua ulkopaikkakuntalaisena, sillä apua sai kysymättäkin.

Ystävien löytämiseen varmasti helpotti alussa olevan opiskeluun liittyvän ryhmäytymisen määrä.

− Uutena porilaisena esimerkiksi Kirjurinpäivä sekä PoraaxPorii -tapahtumat olivat hyviä tapoja tutustua ryhmäläisiin sekä Poriin kaupunkina.

Petran mielestä aluksi ryhmäytymistä ja koko luokan tapahtumia järjestettiin mukavasti, mutta näin toisena vuotena nämä asiat ovat jääneet harmillisesti melkein kokonaan toteutumatta.

Valmistumisen jälkeiset jatkosuunnitelmat saavat vielä hetken hautua

Vapaa-ajalla Petra tykkää viettää aikaa ystäviensä kanssa sekä katsella erilaisia sarjoja ja elokuvia. Petra kertoo käyvänsä myös aika usein Pirkanmaalla näkemässä perhettään ja siellä asuvia ystäviä.

Petralla on aiempaa kokemusta kaupan alalta myyjän roolista.

− Tällä hetkellä ei ole mitään varmaa suunnitelmaa. Olisi kuitenkin mukava toimia esimerkiksi esihenkilönä.

Lisäksi Petra kertoi, että hänen mielestään tähän mennessä kiinnostavimmat opintojaksot ovat olleet esimerkiksi Kustannuslaskenta sekä Palkanlaskennan perusteet, Risk Management ja valinnaisena otettu Sijoitustoiminnan perusteet. Taloushallinnon opintojaksot sisältävät paljon Excelin käyttöä ja esimerkiksi Risk Management sekä Sijoitustoiminnan perusteet -opintojaksoilla on ollut ryhmätyöskentelyä.

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.