Pinjalle liiketalous tuntui luontevalta vaihtoehdolta

Pinja Rantanen opiskelee nyt viimeistä vuottaan luovaa markkinointia. Hänen mielestään liiketaloudesta voi hyötyä jokaisella alalla.

Pinja istumassa tietokone sylissään.

Pinja suunnittelee opinnäytetyökseen tapahtumaa.

Liiketaloutta Pinja Rantanen kertoo päätyneensä vähän sattumalta, koska ajattelee, että siitä voi hyötyä monilla eri aloilla.

– En vielä yläasteella tiennyt kunnolla mitä haluaisin opiskella. Totesin, että liiketalous olisi hyvä ala opiskella, sillä siitä on hyötyä myös muilla aloilla.

SAMKiin Pinja kertoo päätyneensä Nopsa-opintojen kautta. Nopsa-opinnot sisältävät opintojaksoja laajuudeltaan yhteensä 9 opintopistettä, ja ne tulevat suorittaa ammattikoulun viimeisenä vuonna. Kun opinnot olivat suoritettu, oli suora paikka Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketoiminnan tutkinto-ohjelmaan varmistettu.

Liiketalouden opiskelua Pinja suosittelisi mielellään muillekin

Pinja kertoo liiketalouden olevan todella monimuotoinen ala, jolla pystyy työllistymään monenlaisiin tehtäviin. Ja vaikka tulevaisuudessa ala vaihtuisikin, toimii liiketalous hyvänä pohjana kaikkeen. Pinja erityisesti pitää SAMKissa koulutuksen laadusta ja hyvistä tiloista, joissa opiskelu on tehty helpoksi.

– Suosittelisin liiketaloutta muille, jotka pitävät markkinoinnista, taloushallinnosta ja viestinnästä.

Liiketalouden opinnot koostuvat enimmäkseen teoriasta, mutta välillä pääsee myös tekemään käytännönläheisiä opintojaksoja ja projekteja. Opinnot sisältävät paljon ryhmä- ja paritehtäviä, jotka kehittävät varmasti ryhmätyötaitoja.

Viimeisenä vuorossa opinnäytetyö

Viimeiseksi opinnoissa Pinjalla on edessä opinnäytetyön tekeminen. Projekti on vielä kesken, mutta Pinja kertoi, että hän on järjestämässä Espoon kaupunginkirjastolle tapahtuman 2023 keväällä.

Pinja kertoo oppineensa paljon yleispäteviä asioita, jotka kaikkien pitäisi tietää, kuten mitä erilaiset työsopimukset tarkoittavat ja miten ne toimivat.

– SAMK on myös pitänyt huolen, että siellä opetetaan joitain tärkeitä asioita kaikille aloille, kuten Officen käytön perusteet.

Viimeisenä Pinja kertoo viihtyneensä SAMKissa todella hyvin.

Lue lisää liiketalouden opinnoista Pinja Rantanen huivi kaulassaan istumassa tietokone sylissään.

Pinja Rantanen

 

  • Luovan markkinoinnin opiskelija
  • Opiskelee neljättä vuotta
  • Kotoisin Sastamalasta

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.