Opiskelijamme työllistyvät: Maailmalle ja takaisin

Taru Junnilan tie vei Italian ja Englannin kautta takaisin Suomeen tavoitteenaan ura kansainvälisen kaupan alalla.

SAMKista kansainvälisen kaupan tradenomiksi (AMK) valmistunut Taru Junnila.

Taru Junnilalla on värikäs työhistoria. Hän on työskennellyt myyntineuvottelijana, myyjänä sekä lasityöntekijänä. Baarimikonkaan työt eivät ole jääneet vieraiksi. Taru halusi kuitenkin avartaa mahdollisuuksiaan työelämässä ja opiskella lisää.

Kansainvälisen kaupan opinnot olivat Tarulle selvä valinta jatkokoulutusta ajatellen, sillä hän pitää kielten opiskelusta ja kansainvälisyydestä. Espanja ja saksakin sujuu ruotsin ja englannin lisäksi.

– Olen aina pitänyt kielistä ja kansainvälisyydestä ja halusin enemmän kuin aiemmat työni pystyivät tarjoamaan.

Opiskelu ja perhe-elämä

Tarun varttuneempi ikä antoi mahdollisuuksia ja haasteita opiskelulle. Kielitaito, työkokemus sekä varsinkin ulkomailta opitut taidot antoivat hänelle merkittävän edun opiskelussa, sillä hän on pystynyt konkreettisesti sisäistämään vieraita kulttuureja.

– Päiväopetuksen yhdistäminen perhe-elämään saattaa kuitenkin olla haasteellista. Ajoittain täytyy panostaa kotona oppimiseen enemmän. Ei ole helppoa yhdistää perhe-elämää ja päiväopiskelua, kun on pieniä lapsia. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta.

Päiväopiskelun yhdistäminen perhe-elämään saattaa olla haasteellista.

Tavoitteena unelmien työ

Taru valmistui kansainvälisen kaupan tradenomiksi joulukuussa 2018. Tällä hetkellä hän tavoittelee unelmiensa työtä, jossa hän saa olla tekemisissä kansainvälisten yritysten kanssa. Opinnäytetyössään hän tutki puulämmitteisen kiukaan markkinamahdollisuuksia Saksassa.

Taru tekee erilaisia keikkaluonteisia töitä pitäen kiinni kaupallisesta kutsumuksestaan.

– En tavoittele mitä tahansa työtä, vaan sitä oikeaa.

Tutustu Kansainvälisen kaupan koulutukseen

Taru Junnila

Tradenomi, Kansainvälinen kauppa

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.