Opiskelijamme työllistyvät: Logistiikan opinnot veivät Olli Viljasen kuljetussuunnittelijaksi

Liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi valmistunut Olli Viljanen työskentelee insinöörin työtehtävissä Raumaster Oy:llä kuljetussuunnittelijana.

Olli Viljanen seisoo konttien edessä keltaisessa turvatakissa ja valkoisessa kypärässä.

Olli pitää työnkuvassaan tärkeänä sitä, että konttorin jakkaralta pääsee helposti jalkautumaan varastolle ja näkemään toimitettavia kuljettimia omin silmin.

Olli Viljanen aloitti opiskelut vuonna 2008 Raumalla SAMKissa, josta hän valmistui vuonna 2012 liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi. Kyseistä koulutusohjelmaa ei ole enää SAMKissa tarjolla, vaan nykyisin alalle haluavat voivat valita SAMKin logistiikan insinööriopinnot.

Olli opiskeli koulutusohjelmassa, joka sisälsi logistiikan tradenomiopintojen lisäksi monipuolisesti myös insinööriopintoja. Insinööriopinnoista oli Ollille paljon hyötyä, sillä se avasi mahdollisuuden nykyisiin työtehtäviin.

Lukiosta valmistuttuaan Olli puntaroi opiskeluvaihtoehtoja hetken aikaa, mutta logistiikka vei mennessään. Hän on erittäin tyytyväinen päätökseen.

Kokemusta jo ennen korkeakoulua

Jo ennen valmistumistaan Olli työskenteli opintojen ohessa tekniikan erikoisliikkeessä Rauman Akussa ja pääsi näkemään alaa monipuolisesti eri näkökulmista. Ollin omistautuminen työhön avasi ovia myös yrityksen sisällä, jossa hän sai monipuolisesti logistiikan alan työtehtäviä ajan myötä.

Ollin tarina logistiikan alalla alkoi armeijan jälkeen varastomiehen tehtävistä. Hän pääsi korkeakouluopintojen aikana kokeilemaan työtehtäviä myös muun muassa tavaran kuljettajana sekä ostopuolella kesälomatuuraajana. Sitä kautta Olli sai enemmän vastuuta, joka toi hänelle arvokasta työkokemusta.

– Valmistuttuani tajusin, että logistiikan opinnot antavat paremmat valmiudet paljon suurempaan ja haastavampaan kuin silloinen työpaikka.

Olli halusi edetä urallaan.

Valmistumisen jälkeen

Pian valmistumisen jälkeen Olli ajautuikin nykyisiin kuljetussuunnittelijan työtehtäviin Raumaster Oy:lle hyvän ystävänsä vihjeen kautta, ja onkin viihtynyt yrityksessä jo reilut seitsemän vuotta. Olli ei voisi olla tyytyväisempi nykyiseen tilanteeseensa.

– Jokainen päivä on erilainen, eikä töihin ikinä harmita mennä. Työympäristö on motivoiva sekä työ tarpeeksi haastavaa.

Logistiikan alalla työtilanne on hyvä, sillä logistiikan ammattilaisia tarvitaan jatkuvasti.

Kuljetussuunnittelijana Olli näkee omiksi vahvuuksikseen ongelmanratkaisukykyisyyden sekä suunnitelmallisuuden. Englannin kielen taito on myös välttämätön, sillä asiakkaat ovat pääsääntöisesti ulkomailla. Japani alueena on Ollin erikoisalaa ja hän käyttää englantia päivittäin erilaisten asiakasprojektien merkeissä koskien muun muassa tilauksia ja kuljetuksia.

Ollin mielestä SAMK tarjosi hänelle hyvät eväät työelämää varten.

Olli Viljanen seisoo konttien edessä keltaisessa turvatakissa ja valkoisessa kypärässä.

Olli Viljanen

Liiketoiminnan logistiikan tradenomi (AMK)

Kuljetussuunnittelija, Raumaster Oy

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_instagram instagram_id=17841400714380848 access_token=IGQVJXNWt3U1AwMy0ySUZAybzBFNnlxN1dXM0RDNVBxNzBPZAmgyWXRUdTN2dlNucEtuekhocWxkSFVHb0hhUWJPbUhZAend4X2xuNm9QU2UxTG1IMnNvTVJQa1BtMUxIYnc0WEZA5akh3 pics_count=6 type=basic height=500px super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Henrietta Annala nojaa pystypöytään, puolivartalokuva.

Henrietta Annala, sosionomi, insinööri ja tuleva diplomi-insinööri on todellinen moniosaaja

Henrietta Annala, 30-vuotias kahden pienen lapsen äiti tasapainoilee työn, opiskelun ja lapsiperhearjen keskellä.

SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta

SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta: Maakunta tarvitsee kansainvälistä osaamista

Satakunnan ammattikorkeakoulusta valmistuu vuosittain yli 1000 uutta osaajaa erilaisiin tehtäviin teollisuuteen, yrityksiin ja organisaatioihin. SAMK on strategiassa valinnut koulutusalat juuri maakunnan tarpeiden näkökulmasta.

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.