Opiskelijamme työllistyvät: Annika työskentelee sairaanhoitajana lastensuojelussa

21-vuotias Annika Hasla valmistui 2,5 vuoden sairaanhoitajakoulutuksesta jouluna 2022.

Annika Hasla seisoo lumisessa maisemassa SAMKin kampuksen edessä.

Sairaanhoitajaksi valmistunut Annika Hasla työskentelee nyt lastensuojelussa ja aikoo jatkaa opiskelua.

Annika ei alun perin halunnut toisen asteen opintojen jälkeen opiskella, mutta mieli muuttui ja hän haki loppujen lopuksi fysioterapeutiksi, toimintaterapeutiksi ja sairaanhoitajaksi muun muassa SAMKiin. Hän totesi jälkeenpäin, että sairaanhoitajakoulutus oli oikea valinta ja selkeä jatkumo edelliselle koulutukselle, lähihoitajalle.

Sairaanhoitajan koulutus koostuu teoriaopinnoista ja seitsemästä eri harjoittelusta.

– Opinnot ja opintojaksot perustuvat eri asiakasryhmiin ja jokaisesta suoritetaan oma harjoittelujakso, Annika kertoo.

Näitä on esimerkiksi sisätaudit, kirurgia, sekä lapset ja nuoret. Mielenkiintoisin aihealue oli Annikan mielestä lapset ja nuoret. Annikan lempiharjoittelu oli kirurgiaharjoittelu, jossa pääsi näkemään sairaalaympäristössä sairaanhoitajan työtä laidasta laitaan.

– Koulutuksessa parasta oli muut opiskelijat, oma tutoropettaja, sekä tietynlainen yhteisöllisyys. Haastavaksi osoittautuivat korona-ajan etäopinnot, jolloin osa simulaatioista toteutettiin etänä, sekä monet opintojaksot piti toteuttaa suurilta osin itsenäisesti opiskellen, Annika kertoo.

– Koulutuksessa oppi huomaamaan, kuinka paljon työllistymismahdollisuuksia sairaanhoitajalla on sairaalaympäristön ja perushoitotyön ulkopuolellakin, Annika lisää.

Nykyinen työpaikka löytyi harjoittelun kautta

Annika löysi nykyisen työnsä lastensuojelussa lasten ja nuorten harjoittelun kautta. Annika toimii lastensuojelulaitoksessa ohjaajana pyörittäen arkea, samoin kuin muutkin eri ammattiryhmiin kuuluvat ohjaajat. Sairaanhoitajana hän kuitenkin vastaa yksikön lääkehoidon suunnittelemisesta, sekä sen päivittämisestä.

– Opiskelu ei kuitenkaan jää tähän, vaan haluan jatkokouluttautua ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, syventää tietoa eri osaamisista sairaanhoitajana, sekä nähdä mahdollisimman monia eri työpaikkoja, Annika lisää.

Lähitulevaisuudessa hänen on tarkoitus käydä täydennysopintoja mielenterveyteen ja päihdetyöhön liittyen, sekä syventävä koulutus lastensuojeluun.

Lue lisää sairaanhoitajaopinnoista Annika Hasla, puolilähikuva

Annika Hasla

  • Ikä: 21 vuotta
  • Kotikaupunki: Pori
  • Opinnot: 2022 valmistunut sairaanhoitajaksi (AMK)
  • Vapaa-aika: Kuluu ryhmäliikunnoissa ja kavereiden kanssa

Jaa tämä sivu

Roope Töykkälä seisoo sillalla kahvikuppi kädessä.

Roope Töykkälä tekee opinnäytetyönsä liittyen tekoälyn käyttöön B2B-myynnissä

Roope Töykkälä opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa tradenomiksi. Poriin tie vei yhteishaun todistusvalinnan kautta.

Ryhmä valmistuvia opiskelijoita seisoo lavalla SAMK-screenin edessä.

SAMKissa vietettiin valmistumisjuhlaa 12.6.2024

SAMKissa vietettiin viime viikolla vuosittaista valmistumisjuhlaa eli publiikkia. Juhlaan oli kutsuttu kaikki lukuvuonna 2023–2024 SAMKista AMK- tai YAMK-tutkintoon valmistuneet opiskelijat.

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.