OP Länsi-Suomi lahjoitti stipendejä ansioituneille opiskelijoille

OP Länsi-Suomi (LSOP) lahjoitti kolmelle SAMKin opiskelijalle stipendin, joka kattaa Sijoituspalvelututkinnon (APV1) tenttimaksun. Auktorisoidun Sijoituspalvelututkinnon valvonta on Finanssiala ry:lla. Tutkinto vaaditaan, jos henkilö työskentelee sijoituspalvelutehtävissä.

Kuusi henkilöä seisoo rinnakkain palkintojenjakotilaisuudessa SAMKin Live Studiossa.

Palkintojenjakotilaisuudessa olivat mukana (vas.) SAMKista lehtori Satu Korhonen, LSOP:sta asiakkuuspäällikkö Pauliina Packalen ja asiakkuusjohtaja Satu Lehtinen sekä palkitut opiskelijat Nina Salminen, Amanda Söderman ja Lotta Salonen.

Ajatus pilottiyhteistyöstä syntyi SAMKin opetussuunnitelmauudistuksen yhteydessä. Opetussuunnitelmiin liittyvistä uudistuksista oli kuulemassa yrityselämän edustajia.

– Sijoituspalvelututkinnon osa-alueita opetetaan SAMKissa joka tapauksessa finanssialaan ja talouteen suuntautuvissa tradenomiopinnoissa. Keskustelimme Osuuspankin edustajan kanssa, että opiskelijoille olisi hyötyä, jos he voisivat jo opintojen aikana suorittaa APV1-tutkinnon. Esimerkiksi kun menee harjoitteluun, niin onhan se hienoa, että on jo tämä rahallisestikin arvokas tutkinto jo suoritettuna, kertoo SAMKin lehtori Satu Korhonen. Hän opettaa rahoitukseen liittyviä asioita Kuninkaisten virtuaalikampuksella.

OP Länsi-Suomi halusi mahdollistaa tutkinnon suorittamisen kolmelle opiskelijalle. Asiakkuusjohtaja Satu Lehtinen iloitsee, että LSOP voi paikallisena pankkina olla mahdollistamassa tutkinnon suorittamista jo opiskeluvaiheessa ja siten aivan aitona kumppanina SAMKin opiskelijoille.

– Finanssialalla toimiva henkilö tarvitsee monessa eri tehtävässä Sijoituspalvelututkintoa ja sen tuomaa osaamista. APV-tutkinto on ikään kuin ajokortti, joka pitää suorittaa ennen kuin on mahdollista sijoituspalvelutehtäviä hoitaa. Tutkinto on siis erittäin hyvä ja tarpeellinen niille henkilöille, joiden uratoiveet suuntautuvat sijoitusalalle. Tämä yhteistyömuoto voi parhaimmillaan tarjota ensiaskeleen SAMKista valmistuvalle nuorelle pankkimaailmaan, esimerkiksi kesätyöpaikkaan Länsi-Suomen Osuuspankissa ja tätä kautta moneen erilaiseen, mielenkiintoiseen tehtävään pankkisektorilla, Satu Lehtinen sanoo.

Myös Satu Korhonen näkee yhteistyön äärimmäisen tärkeänä. Yhteistyö SAMKin ja LSOP:n välillä jatkuu seuraavaksi luentojen merkeissä.

– On suunnitteilla, että saisimme Osuuspankista vierailevia henkilöitä kertomaan sijoituspalveluista tai yritysrahoituksesta. Myös opinnäytetyöaiheista käydään keskusteluja, Korhonen sanoo.

Stipendin saamisen perusteena oli tällä kertaa opiskelijan satakuntalaisuus ja hyvä arvosana opintojaksosta ”Rahoitusmarkkinat ja sijoitustoiminta”.

Stipendin saivat seuraavat SAMKin opiskelijat:

Salonen Lotta
Salminen Nina
Söderman Amanda Lue lisää opinnoista

”Maailma on tällä hetkellä murroksessa moneen suuntaan. Finanssi- ja talousalan opinnot on koottu niin, että opiskelijan on mahdollista valita, millaisiin tehtäviin hän haluaa saada osaamista. Hän voi syventää osaamistaan pankkialalle, yritysrahoitukseen, vakuutusasioihin tai myös talouspuolelle, jos haluaa töihin esimerkiksi tilitoimistoon. Opinnot painottuvat alaan liittyvien asioiden analysointiin.”

Satu Korhonen kertoo Finanssialaan ja talouteen suuntautuvista tradenomiopinnoista.

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.