Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.
Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski on liittynyt SAMKin uuteen kumppanuusohjelmaan ja toivoo sen tukevan henkilöstönsä ammatillista osaamista ja muutosvalmiutta sekä varmistavan osaavan työvoiman saannin energia-alalla. SAMKin kanssa tehtävä yhteistyö tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua opetuksen kehittämiseen, erityisesti alan opetussuunnitelmien osalta.

Keskeiset osa-alueet yhteistyössä ovat puhdas energiantuotanto, energiatehokkuus, energia-alan älyteknologiat, projektijohtaminen ja asiakkuuksien hallinta.

– Vatajankoski on viime vuosina ansainnut paikkansa energia-alan edelläkävijänä ja toivommekin voivamme näyttää opiskelijoille käytännön esimerkkiä innovatiivisista uuden energian ratkaisuistamme. Tunnen hyvin SAMKin toimintaa jo 20 vuoden ajalta ja tiedän, että SAMKilla on tarjota verkostoja, tutkimis- ja kehittämisprojekteja sekä tietysti tulevia satakuntalaisia huippuosaajia, summaa Vatajankosken viestintäpäällikkö Eero Hammais

SAMKille yhteistyö avaa ovia vahvistaa käytännönläheistä opetusta ja tutkimusta energia-alan ajankohtaisissa aiheissa.

Yhteistyöstä hyötyä koko toimialalle

Vatajankoski ja SAMK tavoittelevat yhteistyön avulla uusia kehityshankkeita, jotka hyödyttävät sekä opiskelijoita että yritystä. Harjoittelut ja opinnäytetyöt ovat olleet tärkeä osa aiempaa yhteistyötä, ja niiden laajentaminen on sopimuksen keskiössä.

Lisäksi Vatajankoski haluaa lisätä tunnettuuttaan opiskelijoiden keskuudessa ja houkutella alan tulevia osaajia. Sopimus tarjoaa SAMKin opiskelijoille mahdollisuuden tutustua energia-alan innovaatioihin ja työllistymismahdollisuuksiin jo opintojen aikana.

Yhteistyö SAMKin ja Vatajankosken välillä tukee paitsi alueellista osaamista ja työvoimatarpeita myös energia-alan kestävää kehitystä. Sopimus antaa pohjan pitkäjänteiselle kumppanuudelle, joka hyödyttää niin opiskelijoita, yritystä kuin koko energia-alaa.

– Kumppanuussopimuksen myötä SAMKille avautuu hieno tilaisuus päästä tiivistämään yhteistyötä Vatajankosken kanssa. Odotan jo tulevaa yhteistyötämme sekä koulutuksen että TKI:n alueella. Seuraavana askeleena yhteistyössä onkin laatia tarkemmat konkreettiset suunnitelmat yhteiselle tekemiselle, sanoo SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi.

—————

Vatajankoski Oy – Energia-alan uudistaja

Vatajankoski on uuden energian yhtiö, joka toimii energia-alan uudistajana ja paikallisen elinvoiman edistäjänä. Uudella energialla tarkoitetaan säästettyä, kierrätettyä sekä mahdollisimman puhtaasti ja päästöttömästi tuotettua energiaa. Yhtiön juuret ylettyvät vuoteen 1926. 

Vatajankoski ylläpitää sähkönjakeluverkkoa Pohjois-Satakunnan alueella ja tarjoaa kaukolämpöä Kankaanpäässä, Niinisalossa, Honkajoella ja Pomarkussa. Honkajoella, Kirkkokallion ekopuistossa Vatajankoski toimii osana kiertotalouden yrityskeskittymää tuottaen teollisuushöyryä, lämpöä sekä sähköä alueen toimijoiden tarpeisiin. 

Vatajankoski luo jatkuvasti uusia tapoja käyttää, säästää ja tuottaa energiaa tehokkaammin. Yritys on saanut kansallista ja kansainvälistä tunnustusta hiekka-akustaan sekä hukkalämpölaitoksestaan. 

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.