Laivasähköasentajasta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi

Ammattikoulun todistus avasi ovet 22-vuotiaalle Jyri Polttilalle SAMKiin. Jyri opiskelee ensimmäistä vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi.

Jyri Polttila istuu laiturilla.

Kesällä Jyri viihtyy paljon mökillä.

Raumalta kotoisin oleva Jyri Polttila valitsi SAMKin yhteishaussa, sillä SAMKista löytyi ala, jota ei muualla ollut ja jota hän halusi opiskella. Porin kampus on myös lähellä Jyrin kotikaupunkia. Jyri on ammatiltaan laivasähköasentaja, johon hän on opiskellut ammattikoulussa Raumalla.

– Luontevilta tuntui jatko-opiskelu sähköalalla, joten sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutus päätyi yhteishaussa ensimmäiselle paikalle, Jyri kertoo.

Uusi kampus ja kiinnostavia opintoja

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutuksessa on erilaisia opintojaksoja kuten sähkötekniikan perusteet, mekaniikka, lämpö- ja virtaustekniikka sekä yrittäjyyden perusteet. Jyri kertoo tähän mennessä mielenkiintoisimman opintojakson olleen elektroniikka ja digitaalitekniikka, sillä se oli uutta ja mielenkiintoista. Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutus on laajuudeltaan 240 opintopistettä.

Jyri suosittelee SAMKia kaikille, jotka ovat hiukankaan kiinnostuneita opiskelusta ammattikorkeakoulussa.

– SAMKissa on uudet ja hyvät tilat sekä puitteet kampuksella. Myös välineistö on uutta, mikä helpottaa opiskelua. Opettaja ovat kaikki ammattitaitoisia ja mukavia.

Opiskelun jälkeen Jyri on suunnitellut muuttavansa isompaan kaupunkiin.

– Haluaisin hyviin töihin jonnekin isompaan kaupunkiin, haluaisin myös hankkia oman koiran.

Vapaa-ajalla Jyri pelaa videopelejä, käy kuntosalilla, tekee ruokaa ja nauttii shoppailusta. Tähän mennessä Jyrin mielestä paras opiskelijatapahtuma on ollut insinöörien järjestämä perinteinen Bussikalja-tapahtuma.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista Jyri Polttila, puolilähikuva

Jyri Polttila

  • 22-vuotias
  • Opiskelee sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi
  • Kotoisin Raumalta

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.