Laivasähköasentajasta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi

Ammattikoulun todistus avasi ovet 22-vuotiaalle Jyri Polttilalle SAMKiin. Jyri opiskelee ensimmäistä vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi.

Jyri Polttila istuu laiturilla.

Kesällä Jyri viihtyy paljon mökillä.

Raumalta kotoisin oleva Jyri Polttila valitsi SAMKin yhteishaussa, sillä SAMKista löytyi ala, jota ei muualla ollut ja jota hän halusi opiskella. Porin kampus on myös lähellä Jyrin kotikaupunkia. Jyri on ammatiltaan laivasähköasentaja, johon hän on opiskellut ammattikoulussa Raumalla.

– Luontevilta tuntui jatko-opiskelu sähköalalla, joten sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutus päätyi yhteishaussa ensimmäiselle paikalle, Jyri kertoo.

Uusi kampus ja kiinnostavia opintoja

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutuksessa on erilaisia opintojaksoja kuten sähkötekniikan perusteet, mekaniikka, lämpö- ja virtaustekniikka sekä yrittäjyyden perusteet. Jyri kertoo tähän mennessä mielenkiintoisimman opintojakson olleen elektroniikka ja digitaalitekniikka, sillä se oli uutta ja mielenkiintoista. Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutus on laajuudeltaan 240 opintopistettä.

Jyri suosittelee SAMKia kaikille, jotka ovat hiukankaan kiinnostuneita opiskelusta ammattikorkeakoulussa.

– SAMKissa on uudet ja hyvät tilat sekä puitteet kampuksella. Myös välineistö on uutta, mikä helpottaa opiskelua. Opettaja ovat kaikki ammattitaitoisia ja mukavia.

Opiskelun jälkeen Jyri on suunnitellut muuttavansa isompaan kaupunkiin.

– Haluaisin hyviin töihin jonnekin isompaan kaupunkiin, haluaisin myös hankkia oman koiran.

Vapaa-ajalla Jyri pelaa videopelejä, käy kuntosalilla, tekee ruokaa ja nauttii shoppailusta. Tähän mennessä Jyrin mielestä paras opiskelijatapahtuma on ollut insinöörien järjestämä perinteinen Bussikalja-tapahtuma.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista Jyri Polttila, puolilähikuva

Jyri Polttila

  • 22-vuotias
  • Opiskelee sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi
  • Kotoisin Raumalta

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.