Laivasähköasentajasta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi

Ammattikoulun todistus avasi ovet 22-vuotiaalle Jyri Polttilalle SAMKiin. Jyri opiskelee ensimmäistä vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi.

Jyri Polttila istuu laiturilla.

Kesällä Jyri viihtyy paljon mökillä.

Raumalta kotoisin oleva Jyri Polttila valitsi SAMKin yhteishaussa, sillä SAMKista löytyi ala, jota ei muualla ollut ja jota hän halusi opiskella. Porin kampus on myös lähellä Jyrin kotikaupunkia. Jyri on ammatiltaan laivasähköasentaja, johon hän on opiskellut ammattikoulussa Raumalla.

– Luontevilta tuntui jatko-opiskelu sähköalalla, joten sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutus päätyi yhteishaussa ensimmäiselle paikalle, Jyri kertoo.

Uusi kampus ja kiinnostavia opintoja

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutuksessa on erilaisia opintojaksoja kuten sähkötekniikan perusteet, mekaniikka, lämpö- ja virtaustekniikka sekä yrittäjyyden perusteet. Jyri kertoo tähän mennessä mielenkiintoisimman opintojakson olleen elektroniikka ja digitaalitekniikka, sillä se oli uutta ja mielenkiintoista. Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutus on laajuudeltaan 240 opintopistettä.

Jyri suosittelee SAMKia kaikille, jotka ovat hiukankaan kiinnostuneita opiskelusta ammattikorkeakoulussa.

– SAMKissa on uudet ja hyvät tilat sekä puitteet kampuksella. Myös välineistö on uutta, mikä helpottaa opiskelua. Opettaja ovat kaikki ammattitaitoisia ja mukavia.

Opiskelun jälkeen Jyri on suunnitellut muuttavansa isompaan kaupunkiin.

– Haluaisin hyviin töihin jonnekin isompaan kaupunkiin, haluaisin myös hankkia oman koiran.

Vapaa-ajalla Jyri pelaa videopelejä, käy kuntosalilla, tekee ruokaa ja nauttii shoppailusta. Tähän mennessä Jyrin mielestä paras opiskelijatapahtuma on ollut insinöörien järjestämä perinteinen Bussikalja-tapahtuma.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista Jyri Polttila, puolilähikuva

Jyri Polttila

  • 22-vuotias
  • Opiskelee sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi
  • Kotoisin Raumalta

Jaa tämä sivu

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Maisemakuva Kroatiasta

Eemil suoritti tradenomiopintojen harjoittelun Kroatiassa

Eemil Kaappa aloitti tradenomiopinnot SAMKissa vuonna 2022, koska opinnot tukevat hänen toimintaansa yrittäjänä. Eemilin yritys suunnittelee tarrasarjoja, ja yritys on työllistänyt opiskelijoita SAMKista. Eemil opiskelee yrittäjän tutkinto-ohjelmassa.

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?