Hoitotyön harjoitteluista saa monipuolisia kokemuksia

Silja-Sofia Ilvonen opiskelee hoitotyön tutkinto-ohjelmassa toista vuotta ja valmistuu sairaanhoitajaksi. Silja-Sofia on kotoisin Porista ja hän halusi jäädä vielä kotikaupunkiinsa asumaan, joten SAMK valintana oli helppo.

Silja-Sofia Ilvonen on ottanut verikokeen.
Silja-Sofia Ilvonen on päässyt SAMKissa oppimaan hoitotyötä käytännössä.

Silja-Sofia kertoo harjoittelujen olevan kokemusrikkaita ja tuottavan ”ahaa-elämyksiä”. Silja-Sofia neuvookin, että kannattaa hakeutua harjoitteluihin mahdollisimman moniin eri työtehtäviin, jotta sitten näkee mistä tykkää ja mihin haluaa suuntautua.

– Opiskelijana olen erittäin etuoikeutettu, koska pääsen kokeilemaan erilaisia työpaikkoja, työtehtäviä ja työympäristöjä.            

Silja-Sofia oli harjoittelussa lastenpsykiatrisella osastolla viisi viikkoa ja kiinnostui kovasti psykiatriasta. Hän kertoo, että on iloinen saamastaan työkokemuksesta, sillä hän ei olisi uskaltanut mennä suoraan töihin psykiatriselle osastolle, vaan hän sai kokea tämän paikan työtehtävät harjoittelun muodossa. Tämä lisäsi itsevarmuutta ja kokemusta. Erityistä onnistumisen tunnetta ja itseluottamusta toi se, että SAMKissa opittuja asioita pääsi käyttämään käytännössä.

Silja-Sofia Ilvonen ottaa pukuhuoneessa selfien.
Silja-Sofialle on tuonut onnistumisen tunnetta ja itseluottamusta, kun SAMKissa opittuja asioita on päässyt käyttämään harjoittelussa.

Jatko-opiskelut jo mielessä

– Aion jatkaa opiskelua, koska tykkään opiskelusta ja haen uusia haasteita, kertoo Silja-Sofia.

Hänellä ei ole vielä tarkkaa suuntaa, johon menisi, mutta vaihtoehtoja on kuitenkin runsaasti. Sosiaali- ja terveysalalla voi hyvin jatkaa opiskeluja, mutta muutkin alat kyllä kiinnostavat. Mistä sitä tietää, jos vaikka lähtee opiskelemaan liiketaloutta tai kouluttautuu insinööriksi. Onhan SAMKissa hyvät mahdollisuudet kouluttautua.

Jaa tämä sivu

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.

SuomiAreena keskustelun osallistujat ja videokuvaaja

SAMK on jälleen mukana SuomiAreenassa

SAMK on mukana 25.-28.6.2024 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?