Opintokokonaisuudet ja korkeakouludiplomit

Avoimen ammattikorkeakoulun kautta voit hankkia erityisosaamista laajemmilla korkeakouludiplomiopinnoilla tai tiiviimmillä opintokokonaisuuksilla. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi ammattitaidon tietyn aihealueen syventäminen tai kokonaan uuden osaamisen hankkiminen ja omien työllistymismahdollisuuksien parantaminen.

Korkeakouludiplomiopinnot ja muut avoimen AMKin opintokokonaisuudet ovat AMK- tai YAMK-opetussuunnitelmien mukaisia tutkintojen osia, jotka mahdollistavat osaamisen päivittämisen tutkintoa lyhyemmässä ajassa. Suoritetut avoimen AMKin opinnot ovat myös hyödynnettävissä, mikäli päätät hakeutua myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi.

Opintokokonaisuudet ovat tiiviitä, eri laajuisia osaamispaketteja, joissa voit hankkia juuri sinulle sopivaa osaamista. Opintokokonaisuudet ovat yleensä lyhyempikestoisia kuin korkeakouludiplomiopinnot, mutta tarjoavat vahvaa osaamista valitsemaasi teemaan. Opiskelija saa opintokokonaisuuden suoritettuaan todistuksen.

Korkeakouludiplomiopinnot ovat tietyn teeman mukaisia laajempia koulutuskokonaisuuksia, joilla voit syventää osaamistasi tai hankkia täysin uutta erityisosaamista. Korkeakouludiplomiopinnot ovat laajuudeltaan 60 op ja ne kestävät noin 1,5 vuotta. Opiskelija saa kokonaisuuden suoritettuaan korkeakouludiplomin.

Ajankohtaiset koulutukset

Sairaanhoitajan täydentävät opinnot (10 op, nonstop+simulaatio)

Varhaiskasvatuksen täydentävät opinnot sosionomeille 60 op (nonstop)

Yhteystiedot

Avoin AMK

avoinamk@samk.fi
Käyntiosoite
Satakunnankatu 23, 28100 Pori
Postiosoite
PL 1001, 28101 Pori

Yhteydenotot yleisesti avoimen AMKin opiskeluun liittyvissä asioissa. Opintojakson suorittamiseen ja sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa opintojakson opettaja.

Kirsi Vierunketo seisomassa aurinkoisessa talvisäässä.

Hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinto-ohjelma ennätysajassa

Kun Kirsi Vierunkedon ammatillinen kehittyminen tuli ajankohtaiseksi, häntä houkutteli hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinnon monipuoliset opinnot. Alkuperäinen tarkoitus oli suorittaa opinnot rauhassa kahden vuoden aikana, mutta opinnot valmistuivatkin jo reilussa vuodessa.

Piia Lamminen ja Anu-Mari Elohaka seisovat yhdyskäytävällä Porin kampuksella.

Polkuopinnot tarjoavat toisenlaisen reitin tutkintoon

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen. Kenelle ne oikein on tarkoitettu ja miten niihin voi hakeutua?

Timo Mattila seisoo vihreä seinän edessä.

Avoimen AMKin opinnot huikeassa kasvussa

Suomalaisen korkeakoulutuksen tulevaisuutta on visioitu pitkään. Esiin on noussut erityisesti jatkuvan oppimisen tarve ja korkeakoulutettujen määrän kasvattaminen ikäluokkakohtaisesti nykyisestä alle 40 %:sta 50 %:iin vuoteen 2030 mennessä.