Yrittäjänä minulla on vapaus

Kati Levola on kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, joka toimi aiemmin Noormarkun yhtenäiskoulussa käsityön ja kuvataiteen opettajana. Kati oli myös käynnistämässä Siikaisten kunnan yrittäjyyskasvatusta.

17.1.2020 | Teksti: Jari Taimi, SAMKin opiskelija | Kuva: Jari Taimi, SAMKin opiskelija

Kati Levola puolilähikuvassa

Kati Levolan mielestä yrittäjyys on unelman toteuttamista.

Kati Levola opiskelee tällä hetkellä SAMKissa yrittäjän koulutusohjelmassa. Yrittäjyys on aina ollut hänen toinen ammattinsa ja hänestä piti tulla menestyvä käsityöyrittäjä.

– Haluan tehdä yrittäjänä töitä, sillä vapaus ja oman itsensä ylittäminen antaa sisältöä elämään.

Intohimona yrittäjyyskasvatus

Elämäntilanteen muuttuessa opettajan työ ja käsityöyrittäjyys vaihtui yrittäjyyden opiskeluun. Lukion jälkeen Katille on kertynyt erilaisia työ- ja opintotodistuksia reilusti yli parikymmentä, sillä hän on aina halunnut oppia lisää.

Nyt hän pakkailee laukkuaan Kotkan matkaa varten, sillä hän on opiskelun ohella aloittanut valtakunnallisen yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkoston YES ry:n projektikoordinaattorina. Hän vie satakuntalaista yrittäjyyden ilosanomaa Suomen kouluihin.

Avaimet jokaiseen oveen

Projektityön loputtua alkaa tiiviimpi opiskeluvaihe, sillä opinnäytetyö yrittäjyyskasvatuspalveluiden tuotteistamisesta on aivan alkuvaiheessa. Yrittäjyyden opiskelua Kati pitää mielenkiintoisena ja suosittelee sitä, vaikka ei yrittäjäksi aikoisikaan. Kati pitää Satakunnan ammattikorkeakoulun opintojaksojen opinnollistamista työelämäosaamisella erittäin hyvänä.

Kati on oma pomonsa, ja yrittäjänä hänellä on avaimet jokaiseen oveen.

– Tulevaisuuden näen silpputyönä. Eri projekteja, luentoja, järjestötoimintaa ja ennen kaikkea yrittämistä.

Kati näkee tulevaisuuden olevan käytännössä täysin auki, mutta hänen mielestään se tarkoittaa, että yksikään ovi ei ole kiinni. Yrittäjänä hän on oma pomonsa, ja hänellä on avaimet jokaiseen oveen.

Kati Levola puolilähikuvassa

Faktat yrittäjän koulutusohjelmasta

  • SAMK on ainoa ammattikorkeakoulu, jossa voi opiskella yrittäjyyden tradenomiksi.
  • Yrittäjän koulutusohjelma on alkanut vuonna 2017, seuraava hakuaika alkaa 18.3.2020.
  • Yrittäjyyden tradenomiksi opiskelee tällä hetkellä 77 opiskelijaa.

17.1.2020 | Teksti: Jari Taimi, SAMKin opiskelija | Kuva: Jari Taimi, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Nuori mies istuu sohvalla
| Yrittäjyys

Tubettavasta metsäepelistä vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjä

SAMKin vuoden 2019 yrityskiihdyttämöyrittäjäksi on valittu Kokemäellä asuva Kalle Lempinen, jolla on taimikon- ja metsänhoitoa tarjoava Metsäepeli-yritys. Sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskeleva Kalle on myös tradenomi ja metsätalousinsinööri.
Kolme opiskelijaa tutkimassa kännyköitä.
| Yrittäjyys

Yrittäjän koulutusohjelma tarjolla AMK-opintoina

Yrittäjän koulutusohjelma tähtää yrityksen perustamiseen tai olemassa olevan yrityksen toiminnan kehittämiseen. Hae SAMKiin kevään yhteishaussa.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html