Yrittäjänä minulla on vapaus

Kati Levola on kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, joka toimi aiemmin Noormarkun yhtenäiskoulussa käsityön ja kuvataiteen opettajana. Kati oli myös käynnistämässä Siikaisten kunnan yrittäjyyskasvatusta. Yrittäjyys on aina ollut hänen toinen ammattinsa ja hänestä piti tulla menestyvä käsityöyrittäjä.

Kati Levola puolilähikuvassa

Kati Levolan mielestä yrittäjyys on unelman toteuttamista.

Kati Levola opiskelee tällä hetkellä SAMKissa yrittäjän koulutusohjelmassa. Yrittäjyys on aina ollut hänen toinen ammattinsa ja hänestä piti tulla menestyvä käsityöyrittäjä.

– Haluan tehdä yrittäjänä töitä, sillä vapaus ja oman itsensä ylittäminen antaa sisältöä elämään.

Intohimona yrittäjyyskasvatus

Elämäntilanteen muuttuessa opettajan työ ja käsityöyrittäjyys vaihtui yrittäjyyden opiskeluun. Lukion jälkeen Katille on kertynyt erilaisia työ- ja opintotodistuksia reilusti yli parikymmentä, sillä hän on aina halunnut oppia lisää.

Nyt hän pakkailee laukkuaan Kotkan matkaa varten, sillä hän on opiskelun ohella aloittanut valtakunnallisen yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkoston YES ry:n projektikoordinaattorina. Hän vie satakuntalaista yrittäjyyden ilosanomaa Suomen kouluihin.

Avaimet jokaiseen oveen

Projektityön loputtua alkaa tiiviimpi opiskeluvaihe, sillä opinnäytetyö yrittäjyyskasvatuspalveluiden tuotteistamisesta on aivan alkuvaiheessa. Yrittäjyyden opiskelua Kati pitää mielenkiintoisena ja suosittelee sitä, vaikka ei yrittäjäksi aikoisikaan. Kati pitää Satakunnan ammattikorkeakoulun opintojaksojen opinnollistamista työelämäosaamisella erittäin hyvänä.

Kati on oma pomonsa, ja yrittäjänä hänellä on avaimet jokaiseen oveen.

– Tulevaisuuden näen silpputyönä. Eri projekteja, luentoja, järjestötoimintaa ja ennen kaikkea yrittämistä.

Kati näkee tulevaisuuden olevan käytännössä täysin auki, mutta hänen mielestään se tarkoittaa, että yksikään ovi ei ole kiinni. Yrittäjänä hän on oma pomonsa, ja hänellä on avaimet jokaiseen oveen.

Lue lisää yrittäjän koulutusohjelmasta

Yrittäjän koulutus SataRekry-messuilla

SAMK osallistuu SataRekry-messuille 22.1.2020. SAMKin osastolla voi tutustua yrittäjän koulutukseen. Yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 18.3.-1.4.2020.

SAMK Satarekry-messuilla

SAMK osallistuu SataRekry-messuille ke 22.1.2020. SAMKin osastolla on mahdollisuus tutustua yrittäjän koulutukseen. Yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 18.3.-1.4.2020.

Kati Levola Kuva2

Faktat yrittäjän koulutusohjelmasta

  • SAMK on ainoa ammattikorkeakoulu, jossa voi opiskella yrittäjyyden tradenomiksi.
  • Yrittäjän koulutusohjelma on alkanut vuonna 2017, seuraava hakuaika alkaa 18.3.2020.
  • Yrittäjyyden tradenomiksi opiskelee tällä hetkellä 77 opiskelijaa.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Porin kampus ylhäältäpäin kuvattuna.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa 2025

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Kuvassa Instagram-sisältöä tekevät opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.

Opiskelijat sukeltavat vastuullisen lähiruoan maailmaan kansainvälisellä intensiiviviikolla

SAMK järjestää jälleen lokakuun alussa kansainvälisen intensiiviviikon, Business Weekin. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan kanssa. Teemana on lähiruoka ja ruoan vastuullisuus.

Tiina Ketonen luennoi Rauma-Salissa. Kuvassa on etualalla yleisöä.

Kipinää sytyttämässä: Rauman kampuksen Kickstart Keynote 2024

Syyskuisena aamuna Rauma-sali täyttyi innostuksesta, kun opiskelijat kokoontuivat odotettuun Kickstart Keynote -tapahtumaan. Sen tarkoituksena oli motivoida ja inspiroida opiskelijoita uuden lukuvuoden alkaessa.