Yrittäjänä minulla on vapaus

Kati Levola on kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, joka toimi aiemmin Noormarkun yhtenäiskoulussa käsityön ja kuvataiteen opettajana. Kati oli myös käynnistämässä Siikaisten kunnan yrittäjyyskasvatusta. Yrittäjyys on aina ollut hänen toinen ammattinsa ja hänestä piti tulla menestyvä käsityöyrittäjä.

Kati Levola puolilähikuvassa

Kati Levolan mielestä yrittäjyys on unelman toteuttamista.

Kati Levola opiskelee tällä hetkellä SAMKissa yrittäjän koulutusohjelmassa. Yrittäjyys on aina ollut hänen toinen ammattinsa ja hänestä piti tulla menestyvä käsityöyrittäjä.

– Haluan tehdä yrittäjänä töitä, sillä vapaus ja oman itsensä ylittäminen antaa sisältöä elämään.

Intohimona yrittäjyyskasvatus

Elämäntilanteen muuttuessa opettajan työ ja käsityöyrittäjyys vaihtui yrittäjyyden opiskeluun. Lukion jälkeen Katille on kertynyt erilaisia työ- ja opintotodistuksia reilusti yli parikymmentä, sillä hän on aina halunnut oppia lisää.

Nyt hän pakkailee laukkuaan Kotkan matkaa varten, sillä hän on opiskelun ohella aloittanut valtakunnallisen yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkoston YES ry:n projektikoordinaattorina. Hän vie satakuntalaista yrittäjyyden ilosanomaa Suomen kouluihin.

Avaimet jokaiseen oveen

Projektityön loputtua alkaa tiiviimpi opiskeluvaihe, sillä opinnäytetyö yrittäjyyskasvatuspalveluiden tuotteistamisesta on aivan alkuvaiheessa. Yrittäjyyden opiskelua Kati pitää mielenkiintoisena ja suosittelee sitä, vaikka ei yrittäjäksi aikoisikaan. Kati pitää Satakunnan ammattikorkeakoulun opintojaksojen opinnollistamista työelämäosaamisella erittäin hyvänä.

Kati on oma pomonsa, ja yrittäjänä hänellä on avaimet jokaiseen oveen.

– Tulevaisuuden näen silpputyönä. Eri projekteja, luentoja, järjestötoimintaa ja ennen kaikkea yrittämistä.

Kati näkee tulevaisuuden olevan käytännössä täysin auki, mutta hänen mielestään se tarkoittaa, että yksikään ovi ei ole kiinni. Yrittäjänä hän on oma pomonsa, ja hänellä on avaimet jokaiseen oveen.

Lue lisää yrittäjän koulutusohjelmasta

Yrittäjän koulutus SataRekry-messuilla

SAMK osallistuu SataRekry-messuille 22.1.2020. SAMKin osastolla voi tutustua yrittäjän koulutukseen. Yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 18.3.-1.4.2020.

SAMK Satarekry-messuilla

SAMK osallistuu SataRekry-messuille ke 22.1.2020. SAMKin osastolla on mahdollisuus tutustua yrittäjän koulutukseen. Yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 18.3.-1.4.2020.

Kati Levola Kuva2

Faktat yrittäjän koulutusohjelmasta

  • SAMK on ainoa ammattikorkeakoulu, jossa voi opiskella yrittäjyyden tradenomiksi.
  • Yrittäjän koulutusohjelma on alkanut vuonna 2017, seuraava hakuaika alkaa 18.3.2020.
  • Yrittäjyyden tradenomiksi opiskelee tällä hetkellä 77 opiskelijaa.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.