Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppeja käytännön työhön

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppia työelämään.
Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppia työelämään.

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppeja käytännön työhön

– Halusin olla ajan hermolla. AMK-tutkinnon suorittamisesta oli jo kulunut aikaa, joten kaipasin päivitystä tietoihini. Pystyin hyvin yhdistämään työn ohessa suoritettavaksi tarkoitetut monimuoto-opinnot vanhempainvapaaseen.

Anulla on takanaan pitkä ura ikäihmisten parissa. Paras anti YAMK-opinnoissa oli juurikin vanhustyön kentän ajankohtainen kertaus. Opiskelu kokonaisuutena oli hänestä erittäin mielenkiintoista.

– Odotukseni koulutuksesta todellakin täyttyivät, monesti jopa ylittyivät. Opetus oli ammattitaitoista ja opiskelumateriaali erittäin ajankohtaista ja laadukasta. Opiskelu aikuisena, jo paljon työkokemusta omaavana, oli erittäin antoisaa. Koulutuksessa opittuja oppeja pääsi heti peilaamaan omaan työhönsä. Mielenkiintoisinta oli kuulla muiden opiskelijoiden kokemuksia ja päästä kiinni nykyaikaiseen opiskeluun esim. näyttöperusteiseen opiskeluun, kirjallisuuskatsauksien tekemiseen sekä johtamisen haasteisiin.

Anu kokee, että opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioitiin hyvin. Tämän huomasi opiskeluaikana mm. siitä, että vastuuopettaja oli helposti tavoitettavissa.

Ylemmässä AMK-tutkinnossa opinnäytetyö on laajin yksittäinen ponnistus. Kehittämistyön tavoitteena on tukea opiskelijan asiantuntija- ja kehittämisosaamista. Anun työn aiheeksi valikoitui työyhteisön ehdotuksesta ”Osallisuuden tukeminen Palvelukeskus Ilolansalossa.”

– Toteutin tutkimuksen Bikva-menetelmän avulla, jossa haastatellaan ryhmähaastatteluna asukas- , työntekijä- ja esimiesryhmät. Tutkimus toi konkreettisia työkaluja osallisuuden tukemiseen palvelutaloasumisessa.

Anu Hirvikorpi on ollut nykyisen työnantajan, SALVA ry, palveluksessa jo 16 vuotta. Sosionomiksi valmistumisen jälkeen hän työskenteli Palvelukeskus Ilolansalossa palveluavustajana. Avustavan hoitotyön tehtävistä Anu siirtyi RAY:n rahoittamaan Etäpalveluasunto-projektiin. Projektin jatkumona syntyi SALVA ry:n kotihoito palvelutalon ulkopuolelle, jossa hän työskenteli palveluvastaavana. Palattuaan äitiyslomalta 2010 vuoden lopulla hänen nimikkeekseen tuli palveluohjaaja ja kesäkuussa 2018 Anu valittiin sosiaalipalveluiden palvelupäälliköksi, vastuualueena SALVA ry:n ja Palvelukeskus Ilolansalon sosiaalipalvelut.

Lisätietoja Vanhustyön YAMK-koulutuksesta

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.