Vaihto-opiskelijana äidin kotimaassa

Matkailun koulutusohjelmassa restonomiksi opiskeleva Jenni Sippola halusi Aasiaan vaihtoon ja päätyi viettämään syksyn 2019 Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa, Bangkok Universityssa. Maa ja kulttuuri olivat ennestään jo tuttuja.

20.3.2020 | Teksti: Ida Tirkkonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Jenni Sippola, SAMKin opiskelija

Jenni Sippola selfie-kuvassa.

Vaihtomaa ja sen kulttuuri olivat ennestään jo tuttuja Jennille.

Thaimaa valikoitui vaihtomaaksi, koska Jennin äiti on sieltä kotoisin ja Aasia vaihtokohteena kiinnosti. Muina vaihtokohdeideoina olivat myös Malesia ja Japani, mutta ensimmäiseksi vaihtoehdoksi päätyi lopulta Thaimaan pääkaupunki Bangkok, minkä valintaa Jenni ei ole katunut.

– Olen käynyt monta kertaa aikaisemmin Thaimaassa, joten tiesin jo vähän, millaista siellä on. Toki siellä tuli myös uusia asioita, koska aikaisemmin olen ollut vain matkalla.

– Mitään sen isompaa kulttuurishokkia ei vaihdon aikana tullut koettua, mutta oman haasteensa loi kielimuuri. Jotkut asiat olivat niin erilaisia, että vaikka ne osattiin selittää, niin silti tuli pieni hämmennys.

Jenni sai vaihtokorkeakoulun kautta pienen miniyksiön, jossa hän asui vaihtonsa ajan. Asunto oli noin 24 neliön kokoinen, siinä oli pieni keittiö, vessa ja parveke, ja se sijaitsi aivan vaihtokorkeakoulun vieressä.

Opiskelu erilaista kuin Suomessa

Opiskeleminen oli hiukan erilaista verrattuna suomalaiseen opiskeluun.

– Päivät eivät olleet pitkiä. Neljänä päivänä minulla oli luennot, yksi luento per päivä. Opiskelu oli rennompaa, mutta toisaalta minulla oli verkkokursseja SAMKista, koska sieltä ei löytynyt kaikkia tarvittavia opintojaksoja, joilla pystyi korvaamaan opintoja.

Ryhmätöitä oli myös enemmän. Tietokonetta käytettiin vähemmän, mutta itse luennot olivat aika lailla samanlaisia kuin Suomessa ja opettajat puhuivat hyvää englantia.

Vaihto-opiskelu kannattaa

– Englannin kieleni on parantunut, koska sitä pääsi vaihtokorkeakoulussa puhumaan ja myös muiden vaihtareiden kanssa. Itsenäistyin tosi paljon. Olen aina kyllä ollut tosi itsenäinen, mutta vaihto opetti vielä enemmän.

Itse vaihtoajastaan Jenni kaipaa Thaimaan lämpöä ja ruokaa. Parasta vaihdossa olivat myös muut vaihto-opiskelijat, joiden myötä pääsi tutustumaan moneen eri kulttuuriin. Vaihto-opiskelijoita oli mm. Etelä-Koreasta ja eri Euroopan maista, kuten Ruotsista.

– Menkää vaihtoon, se on ihan paras kokemus ikinä. Jos pelkää sitä, että se kestää sen noin viisi kuukautta, niin aika menee tosi nopeasti. Ja se on kuitenkin tosi lyhyt aika elämästä. Siinä oppii niin paljon.

– Thaimaa on hyvä vaihtokohde suomalaisille, koska se on turvallinen ja siellä on totuttu turismiin. Jos aikoo mennä Bangkok Universityyn, niin siellä on paljon ihmisiä, jotka auttavat ja ovat todella ystävällisiä. Ikinä ei jää yksin, aina voi kysyä joltain.

Bangkok Universityn rakennus ulkoapäin.

Jenni Sippola

Koulutusohjelma: Matkailun koulutusohjelma, Pori

Vaihtomaa: Thaimaa, Bangkok

Vaihtokorkeakoulu: Bangkok University

20.3.2020 | Teksti: Ida Tirkkonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Jenni Sippola, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Emilia Tölli Porin lentokentällä.
| Opiskelijatarina

Emilia Tölli viihtyy englanninkielisessä matkailun koulutuksessa

Toisen vuoden opiskelija Emilia Tölli opiskelee SAMKin uudessa englanninkielisessä matkailualan koulutusohjelmassa, joka starttasi ensimmäistä kertaa syksyllä 2018.
Jekaterinburgilainen maisema, paljon sinistä taivasta ja kaupungin siluetti
| SAMK

Seikkailu itänaapurissa – Joakim harjoitteluvaihdossa Venäjällä

SAMKissa matkailualaa opiskeleva Joakim Heinonen pitkään mietittyään päätti hakea mukaan ulkomaan harjoitteluun Venäjälle. Kohteeksi valikoitui 1,5 miljoonan asukkaan suurkaupunki Jekaterinburg.

Uusimmat uutiset

| TKI

SAMKilla lähes miljoonan euron rahoitus tekoälyn hyödyntämiseen lääketieteellisessä tutkimuksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

SAMKin avoimien ovien päivän OpenSAMKin livelähetys alkaa tänään klo 13 SAMKin YouTube-kanavalla!
https://www.youtube.com/user/samkcommunications

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k