Trump, Putin, Hakkarainen ja rippikoululaiset – vuoden parhaat lehtikuvat esillä Porin kampuksen Agora-salissa 15.7.–4.8.

Vuoden parhaat lehtikuvat kokoava Kuvajournalismi 2018 -näyttely on esillä SAMKin Porin kampuksella 15.7.–4.8.2019. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

8.7.2019 | Teksti: SAMK tiedotus

Rippikoululeiriläiset nukkumassa lattialla.
Vuoden lehtikuva 2018, JOONAS BRANDT: Malmin seurakunnan rippikoululeiri Lohjalla. Meditaatiohetken aikana monet nukkuvat.

Kuva: Antti Yrjönen

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen makoilee niin kutsutun sauna-asuntonsa sängyllä Helsingissä syyskuussa. Asumisjärjestely nousi otsikoihin maanlaajuisesti sen jälkeen, kun Iltalehti uutisoi Hakkaraisen saavan korotettua kulukorvausta kakkosasunnoksi vuokraamastaan saunatilasta. Uudenmaan ulkopuolelta eduskuntaan valitut kansanedustajat voivat saada korotuksen kulukorvaukseensa, jos he käyttävät pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa asuntoa edustajantoimen hoitamiseksi.

 

– Tämän vuoden uutiskuva yllättää arkipäiväisyydellään ja inhimillisyydellään. Samalla se paljastaa jotain uutta ja kiehtovaa kuvattavasta, joka on paistatellut paljon mediassa.

Noin perusteli vuoden lehtikuvat valinnut tuomaristo yhtä palkittua otosta Kuvajournalismi 2018 -kilpailussa.  Kuvassa kansanedustaja Teuvo Hakkarainen makoilee niin kutsutun sauna-asuntonsa sängyllä Helsingissä.

Heinäkuussa Porissa on mahdollisuus nähdä Suomen parasta kuvajournalismia, kun perinteikkäässä Kuvajournalismi-näyttelyssä esitellään vuoden 2018 parhaat lehtikuvat ja -videot sekä poimintoja kilpailun parhaista otoksista.

– Näyttely on hieno ja kiinnostava katsaus tämän hetken kuvajournalismiin, kertoo Suomen kuvajournalistit ry:n puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Yhdessä Kuvajournalismi 2018 -näyttelyn kuvista miehen jalka törröttää karkotettujen hautausmaan vieressä Venäjällä, toisessa otoksessa Malmin seurakunnan rippikoululeiriläiset makaavat lattialla osallistuen meditaatiohetkeen ja kolmas kuva kertoo Vladimir Putinin ja Donald Trumpin kohtaamisesta Helsingissä.

 

Kuva: Heikki Saukkomaa

President of the United States of America Mr. Donald Trump and President of the Russian Federation Mr. Vladimir Putin met in Helsinki Summit, on July 16, 2018.

 

Kuva: Touko Hujanen Sarjasta Suomalainen paratiisi

“Suomalainen paratiisi”. Kylpyläkulttuuri elää Suomessa uutta renessanssia, ja uusia kylpylöitä nousee ennätystahtiin. 1990-luvun laman aikaan Suomen Pankkia johtanut Rolf Kullberg mainitsee kylpylät esimerkkinä nousukauden investoinneista, jotka riistäytyivät käsistä. Hän varoitteli kylpylöiden liikarakentamisesta ja totesi: ”Onpahan meillä sitten vaikeuksien koittaessa ainakin paikkoja, missä voi hoitaa hygieniaansa.” Miksi suomalaiset rakastavat kylpylöitä? Ovatko kylpylät viimeisiä yhtenäiskulttuurin ja sosiaalidemokratian linnakkeita? Voisiko portti parempaan maailmaan olla perhekylpylöiden tekokasvien kätköissä? Titta Väliaho valmistautuu bikini fitness -kisoihin Katinkullassa.

Vuoden lehtikuvat välittävät katsojalle tunnelmaa, tarinaa ja inhimillisyyttä

– Kuvaajat eivät voi enää ottaa kauniita ja upeita kuvia, sillä maailma on jo täynnä niitä. Journalistisesti tuotetulle sisällölle onkin paljon kysyntää, sillä kuvajournalistit työllistyvät nykyään uusien kanavienkin kautta, sanoo näyttelyyn Poriin tuoneen Glad Median tuottaja Tomi Glad.

Perinteisen median lisäksi yritykset tuovat alalle lisää töitä, joko yritysten tilausten tai valokuvaajien omien projektien kautta.

– Meillä tuomaristo ei edes tiedä, missä kanavissa ja yhteyksissä kuvat on julkaistu. Eikä tarvitsekaan tietää, sillä media on niin suuressa murroksessa. Myös yritykset ovat entistä paremmin huomanneet journalistisen sisällön hyödyt omassa viestinnässään, kertoo Hanna-Kaisa Hämäläinen.

– Ihmisiä kiinnostaa aitous ja todentuntuisuus. Mielestäni se on selkeä trendi, Glad lisää.

 

Kuvajournalismi 2018 -näyttely Porissa:

  • Aika: 15.7–4.8.2019
  • Paikka: SAMK-kampus Pori, Karjalankatu 2 (Agora-ovi)

Katso aukioloajat

Lisätietoja:

Hanna-Kaisa Hämäläinen, p. 040 080 7561, puheenjohtaja, Suomen kuvajournalistit Ry

Tomi Glad, p. 040 510 7042, tuottaja, Glad Media

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Osallistu SAMK Yrittäjyyspäivän webinaariin ja inspiroidu yrittäjien tarinoista!

Ota seurantaan FB-tapahtumasivu ja käy ilmoittautumassa mukaan osoitteessa yrittajyyspaiva.samk.fi/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni