Tietotekniikan koulutusvastuu SAMKille

SAMKille myönnetään uutena koulutusvastuuna tieto- ja viestintätekniikan AMK-tutkinto, insinööri (AMK). Uusi koulutusvastuu on tärkeä osa Satakunnan ohjelmisto-, automaatio- ja robotiikka-alan yritysten tietotekniikan osaajien työvoima- ja osaamispulan ratkaisemista.

SAMK kampus Porin rakennus kuvattuna taivasta vasten.
Kuva: Veera Korhonen

Satakunnassa on kansallisesti merkittävä määrä ohjelmisto-, automaatio- ja robotiikka-alan yritystoimintaa. Perinteitä on 1970-luvulta lähtien ja yritykset ovat vuosikymmenten ajan toimineet alan pioneereina Suomessa. Erityispiirteenä Satakuntaan on 2000-luvulta alkaen rakentunut Suomen suurin automaatio- ja robotiikka-alan keskittymä. Satakunnassa on yli 100 automaatio-, robotti-, tekoäly-, sensori- ja IoT-yritystä, jotka ovat mukana Robocoast-verkostossa. Automaatio- ja robotiikka-alan liikevaihto on vuosina 2010-2020 kasvanut 64% ja henkilöstön määrä vastaavasti lähes 80%. Taloustutkimuksen toteuttaman selvityksen mukaan jokainen kyselyyn vastannut automaatioalan yritys ilmoitti rekrytoivansa lisää henkilöstöä. Digitalisaation myötä myös monet muut yritykset tarvitsevat ohjelmistoalan osaajia.

Uudella koulutusvastuulla ei tavoitella aloituspaikkojen merkittävää lisäystä, vaan koulutusten uudelleen kohdentamisella SAMKin koulutuskokonaisuus saadaan vastaamaan sekä alueen yritysten että opiskelemaan hakeutuvien tarpeita.

– On tärkeää, että SAMK sai hakemansa uuden koulutusvastuun, kertoo SAMKin rehtori Jari Multisilta.

– Tieto- ja viestintätekniikan AMK-insinöörit ovat maakunnan yrityksille ja organisaatiolle tärkeitä osaajia. Pystymme suuntaamaan olemassa olevaa koulutusta nopeallakin aikataululla vastaamaan uutta koulutusvastuuta.

Lisätietoja
Jari Multisilta, rehtori, toimitusjohtaja
p. 044 710 3410
jari.multisilta@samk.fi

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.