Sosionomitutkinnolla vielä varhaiskasvatuksen opettajaksi

Uuden varhaiskasvatuslain myötä viimeistään elokuussa 2019 sosionomin opinnot aloittava voi vielä pätevöityä varhaiskasvatuksen opettajaksi ja varhaiskasvatuksen sosionomiksi. 1.9.2019 tai sen jälkeen opinnot aloittava voi saada varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden.

SAMK Soteekki-synttarit.
TerveSynttärit on lasten kestosuosikki.

Kevään 2019 yhteishaku on siis viimeinen tilaisuus hakeutua ammattikorkeakouluun varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuteen johtaviin 60 opintopisteen laajuisiin opintoihin. Sosionomitutkinnon opetussuunnitelmaan sisältyy silti jatkossakin varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opintoja, joista saa varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden.

Satakunnan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi voi opiskella päivätoteutuksessa, joka on suunnattu ylioppilaille ja ammatillisesta koulutuksesta valmistuneille. Sosionomiksi voi opiskella myös monimuotototeutuksessa, jonka kohderyhmänä ovat työssäkäyvät alan ammatillisen tutkinnon suorittaneet. Päivätoteutuksessa on tarjolla 60 aloituspaikkaa ja monimuotototeutuksessa 20 aloituspaikkaa.

SAMKin sosiaalialan opinnoissa on varhaiskasvatuksen lisäksi mahdollisuus syventyä myös aikuissosiaalityöhön, erityiskasvatukseen ja vammaistyöhön tai lastensuojeluun, perhetyöhön ja nuorisokasvatukseen.

Koulutuksiin voi hakea yhteishaussa 20.3.–3.4.2019. Opinnot alkavat elokuussa 2019.

Varhaiskasvatuksen täydentävät opinnot sosionomeille

SAMKissa on mahdollisuus myös täydentää sosionomin (AMK) -tutkintoa varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuteen täydentävillä 60 opintopisteen opinnoilla. Opinnot voi suorittaa avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Hakuaika on auki 31.5.2019 asti.

Lisätiedot sosiaalialan päiväkoulutuksesta Lisätiedot sosiaalialan monimuotokoulutuksesta Lisätiedot varhaiskasvatuksen täydentävistä opinnoista sosionomeille (AMK)

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.