Sosionomitutkinnolla vielä varhaiskasvatuksen opettajaksi

Uuden varhaiskasvatuslain myötä viimeistään elokuussa 2019 sosionomin opinnot aloittava voi vielä pätevöityä varhaiskasvatuksen opettajaksi ja varhaiskasvatuksen sosionomiksi. 1.9.2019 tai sen jälkeen opinnot aloittava voi saada varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden.

26.3.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Veera Korhonen

SAMK Soteekki-synttarit.

Kevään 2019 yhteishaku on siis viimeinen tilaisuus hakeutua ammattikorkeakouluun varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuteen johtaviin 60 opintopisteen laajuisiin opintoihin. Sosionomitutkinnon opetussuunnitelmaan sisältyy silti jatkossakin varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opintoja, joista saa varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden.

Satakunnan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi voi opiskella päivätoteutuksessa, joka on suunnattu ylioppilaille ja ammatillisesta koulutuksesta valmistuneille. Sosionomiksi voi opiskella myös monimuotototeutuksessa, jonka kohderyhmänä ovat työssäkäyvät alan ammatillisen tutkinnon suorittaneet. Päivätoteutuksessa on tarjolla 60 aloituspaikkaa ja monimuotototeutuksessa 20 aloituspaikkaa.

SAMKin sosiaalialan opinnoissa on varhaiskasvatuksen lisäksi mahdollisuus syventyä myös aikuissosiaalityöhön, erityiskasvatukseen ja vammaistyöhön tai lastensuojeluun, perhetyöhön ja nuorisokasvatukseen.

Koulutuksiin voi hakea yhteishaussa 20.3.–3.4.2019. Opinnot alkavat elokuussa 2019.

Varhaiskasvatuksen täydentävät opinnot sosionomeille

SAMKissa on mahdollisuus myös täydentää sosionomin (AMK) -tutkintoa varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuteen täydentävillä 60 opintopisteen opinnoilla. Opinnot voi suorittaa avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Hakuaika on auki 31.5.2019 asti.

26.3.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

Lääketieteen opiskelijat kohtaavat potilaan omaisen SAMK Porin kampuksen simulaatiotilassa. Medical students meet the patient's relative in the simulation space of the SAMK Pori campus.
| Hyvinvointi ja terveys

Uutta SAMKissa – tulevat lääkärit, hoitajat, fysioterapeutit ja sosionomit harjoittelevat yhdessä potilaan kohtaamista

Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskuksen ryhmätila alkaa täyttyä aamulla kello 9. On alkamassa SAMKin simulaatiokeskuksen kautta aikojen ensimmäinen monialainen yhteisharjoitus, joka kestää koko päivän. Paikalle on saapunut opiskelijoita, opettajia ja asiantuntijoita hoitotyön eri aloilta. Neljän potilastapuksen avulla harjoitellaan eri ammattiryhmien keskinäistä vuorovaikutusta ja potilaan kohtaamista hoitotilanteessa.
Marika Rämö päiväkodissa
| Hyvinvointi ja terveys

Opiskelijamme työllistyvät: Marika Rämö löysi päiväkodista oman paikkansa

Marika Rämö on valmistunut sosionomiksi SAMKista kesäkuussa 2016. Jo samana syksynä hän sai paikan juuri valmistuneesta päiväkoti Rytmistä. Rytmissä hän työskentelee tällä hetkellä eskariryhmän Kanteleet parissa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Jälleen merkittävä rahoitus: @SatakunnanAMK ja @TampereUni ovat saaneet Suomen akatemialta yli miljoona euroa yhteistutkimukseen, joka yhdistää modernia teknologiaa terveydenhuoltoympäristön toiminnan varmistamiseen. Onnea @SariMerilampi! 💥https://yle.fi/uutiset/3-11668140 #roboai #samk

Ambitious FridAI launched @crazytownoy by @ronnymattias and @PeterWE 💥 Startup and AI event the last Friday of each month. @HKetamo from @headaiofficial tells how to upskill five billion people: semantic AI is a tool for future skills prediction. Ask and earn a @ruosniemen beer!

4

SAMKin Feelix-hanke on valittu mukaan TKI-Kärjet2020 -kilpailuun. Hankkeen tavoitteena on kehittää tulevaisuuden työtaitoihin keskittyvää, vaikeuksia tai hidasteita kohdanneiden nuorten vertaisryhmätoimintaa. Äänestys käynnissä 2.12. asti. #tkikärjet2020
https://bit.ly/368Njfw

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi SAMKin tutkimukseen 575 000 euroa. Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals tutkimushanke hyödyntää tekoälyä lääketieteellisessä tutkimuksessa.
https://bit.ly/378W0WH

#mysamk #ylpeästiamk #tekoäly #lääketiede

"Digitalisaatio on päivän sana, mutta sen rinnalle työpaikoille tarvitaan lisää inhimillisyyttä." Blogikirjoitus jatkaa minisarjaa, joka käsittelee tunnejohtamisen ja vuorovaikutuksen teemoja esimiestyön näkökulmasta. Blogi: https://bit.ly/2NGYlyz
#esimiestyö #tunnejohtaminen