SAMKin joukkue pokkasi kultaa restonomien SM-kilpailuissa

SAMKin joukkue SataMimmit voitti restonomien SM-tietotaitokilpailuissa ensimmäisen palkinnon. SataMimmit-joukkue voitti myös Resto2022-kilpailun ennakkotehtävän ja sai Sauna from Finland -kunniamaininnan.

18.3.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Niko Kiviaho ja Emma Roinila

Nelihenkinen Satamimmit-joukkue juhla-asuissa kukkasten ja pokaalin kanssa.

Kuvassa voitokas SataMimmit-joukkue eli Milla Ruonala, Julia Roumio, Jonna Hautamäki ja Sofia Viertola.

Restonomien SM-tietotaitokilpailuissa on tarkoituksena tuoda esiin restonomiopiskelijoiden osaamista, restonomikoulutusta sekä luoda mahdollisuuksia verkostojen laajentamiseen. Tämän vuoden teema oli Aallon Harjalla. Monimerkityksinen teema kuvastaa toisaalta veden elementtiä, mutta myös kuuluisaa suomalaisarkkitehtia, dynaamista liikettä ja huippua. Sinne pääseminen ja siellä pysyminen tarkoittaa kovaa työtä, jatkuvaa oppimista.

SataMimmit-joukkueen muodostivat Jonna Hautamäki, Julia Roumio, Milla Ruonala ja Sofia Viertola. Jonna Hautamäki, Julia Roumio ja Sofia Viertola opiskelevat matkailun suomenkielisessä tutkinto-ohjelmassa ja Milla Ruonala matkailun kansainvälisessä tutkinto-ohjelmassa. Joukkueeseen tuli viime metreillä muutos, kun vielä ennakkotehtävävaiheessa joukkueeseen kuulunut Emmi-Lotta Lindell sairastui ja Sofia Viertola otettiin hänen tilalleen.

Joukkueen jäsenten mielestä kilpailussa oli parasta, kun pääsi verkostoitumaan muiden restonomiopiskelijoiden, opettajien sekä matkailualan työnantajien kanssa.

– Yhteistyö sujui alusta lähtien todella hyvin, sillä kaikki joukkueen jäsenet olivat motivoituneita suoriutumaan hyvin ja antamaan kaikkensa kisassa. Hyvän ryhmädynamiikan ja avoimen keskustelun ansiosta tehtävien ideoiminen ja laatiminen oli sujuvaa ja tehokasta. Ryhmämme vahvuutena oli myös jokaisen jäsenen erilainen tausta ja osaaminen, joita hyödynsimme laajasti tehtäviä suorittaessa, SataMimmit-joukkueen jäsenet kertovat.

Kovatasoisen kilpailun voitto tuli yllätyksenä

Hyvä kilpailutulos lisäsi joukkueen uskoa omiin taitoihin ja kykyihin. Joukkueen jäsenet yllättyivät, miten hyvin he suoriutuivat paineen alla ja miten paljon he saivat lyhyessäkin ajassa aikaan, kun kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Voitto kuitenkin yllätti SataMimmit.

– Kilpailun voitto tuli todellakin meille yllätyksenä, sillä kilpailun taso oli kova ja joukkueet olivat mielestämme todella tasaväkisiä. Kaikkien esityksistä huokui ammattimaisuus ja alan monipuolinen osaaminen. Olimme jo todella tyytyväisiä, kun voitimme parhaan ennakkotehtävän palkinnon, sekä kunniamaininnan Sauna from Finlandilta toisesta kilpailutehtävästämme, he sanovat.

Julia Roumio viimeistelee tällä hetkellä opinnäytetyötään. Hän aikoo valmistumisen jälkeen palata vastaanottovirkailijaksi Sokos Hotel-ketjulle, josta on aikeissa edetä urallaan tulevaisuudessa. Milla Ruonalan opinnot ovat loppusuoralla, ja hän on suunnitellut muutavansa Amsterdamiin kirjoittamaan opinnäytetyötään ja luomaan uraa hotellialalla. Jonna Hautamäellä on vielä vuosi opintoja jäljellä. Hän suuntaa seuraavaksi harjoitteluun markkinointiviestinnän pariin. Valmistumisen jälkeen hän toivoo löytävänsä uran tapahtumatuotannon ja markkinoinnin parista. Sofia Viertolan restonomiopinnot ovat vasta alussa ja tulevaisuus näyttää, millaisia uusia ovia opiskelu avaa. Häntä kuitenkin kiinnostavat tällä hetkellä erityisesti matkailun kehittäminen ja markkinointi.

– Restonomitutkinto antaa meille valmiudet moniin erilaisiin työtehtäviin erilaisissa organisaatioissa. Keskenämme olemme kiinnostuneita melko erilaisista urapoluista. Kuitenkin kaikkia ryhmän jäseniä yhdistää halu toimia ihmisläheisessä työssä – sekä rakkaus matkailua kohtaan, he kertovat.

Nelihenkinen Satamimmit-joukkue juhla-asuissa kukkasten ja pokaalin kanssa.

Resto2022

Resto2022 järjestettiin Jyväskylässä JAMKin isännöimänä 15.–17.3.2022. Kyseessä oli 20-vuotisjuhlakilpailu teemalla Aallon harjalla.

Kilpailun voitti SAMKin SataMimmit, toiselle sijalle tuli LAB-ammattikorkeakoulun Labutiinit ja pronssia nappasi Karelia-ammattikorkeakoulun Karelian kaijjaus. SAMK isännöi kilpailua vuonna 2024.

18.3.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Niko Kiviaho ja Emma Roinila

Lisää aiheesta

EduTravel opiskelijaryhmä / EduTravel Students
| Matkailu

Erilainen matkailuvuosi antoi SAMK EduTravelissa aikaa sisäiseen kehittämiseen

Vuosi 2020 oli kansainvälisessä matkailussa hyvin erilainen totuttuun verrattuna. Rajoitusten puitteissa SAMK EduTravel sai kuitenkin aikaa toimintansa kehittämiseen. Tämän ansiosta matkatoimisto on yhä toiminnassa ja entistäkin paremmalla pohjalla valmiina uusiin haasteisiin.
Jasmin Limnell Porin kampuksen aulassa.
| Matkailu

Kiinnostus tapahtuma-alaan sai Jasminin hakemaan restonomiopintoihin

Jasmin Limnell on poirlainen toisen vuoden matkailun opiskelija. Jasminin mielestä oli hyvä päätös jäädä Poriin opiskelemaan ja päätös oli loppujen lopuksi aika helppo.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html