SAMKin joukkue pokkasi kultaa restonomien SM-kilpailuissa

SAMKin joukkue Satamimmit voitti restonomien SM-tietotaitokilpailuissa ensimmäisen palkinnon. Satamimmit-joukkue voitti myös Resto2022-kilpailun ennakkotehtävän ja sai Sauna from Finland -kunniamaininnan.

Nelihenkinen Satamimmit-joukkue juhla-asuissa kukkasten ja pokaalin kanssa.

Kuvassa voitokas SataMimmit-joukkue eli Milla Ruonala, Julia Roumio, Jonna Hautamäki ja Sofia Viertola.

Restonomien SM-tietotaitokilpailuissa on tarkoituksena tuoda esiin restonomiopiskelijoiden osaamista, restonomikoulutusta sekä luoda mahdollisuuksia verkostojen laajentamiseen. Tämän vuoden teema oli Aallon Harjalla. Monimerkityksinen teema kuvastaa toisaalta veden elementtiä, mutta myös kuuluisaa suomalaisarkkitehtia, dynaamista liikettä ja huippua. Sinne pääseminen ja siellä pysyminen tarkoittaa kovaa työtä, jatkuvaa oppimista.

SataMimmit-joukkueen muodostivat Jonna Hautamäki, Julia Roumio, Milla Ruonala ja Sofia Viertola. Jonna Hautamäki, Julia Roumio ja Sofia Viertola opiskelevat matkailun suomenkielisessä tutkinto-ohjelmassa ja Milla Ruonala matkailun kansainvälisessä tutkinto-ohjelmassa. Joukkueeseen tuli viime metreillä muutos, kun vielä ennakkotehtävävaiheessa joukkueeseen kuulunut Emmi-Lotta Lindell sairastui ja Sofia Viertola otettiin hänen tilalleen.

Joukkueen jäsenten mielestä kilpailussa oli parasta, kun pääsi verkostoitumaan muiden restonomiopiskelijoiden, opettajien sekä matkailualan työnantajien kanssa.

– Yhteistyö sujui alusta lähtien todella hyvin, sillä kaikki joukkueen jäsenet olivat motivoituneita suoriutumaan hyvin ja antamaan kaikkensa kisassa. Hyvän ryhmädynamiikan ja avoimen keskustelun ansiosta tehtävien ideoiminen ja laatiminen oli sujuvaa ja tehokasta. Ryhmämme vahvuutena oli myös jokaisen jäsenen erilainen tausta ja osaaminen, joita hyödynsimme laajasti tehtäviä suorittaessa, SataMimmit-joukkueen jäsenet kertovat.

Kovatasoisen kilpailun voitto tuli yllätyksenä

Hyvä kilpailutulos lisäsi joukkueen uskoa omiin taitoihin ja kykyihin. Joukkueen jäsenet yllättyivät, miten hyvin he suoriutuivat paineen alla ja miten paljon he saivat lyhyessäkin ajassa aikaan, kun kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Voitto kuitenkin yllätti SataMimmit.

– Kilpailun voitto tuli todellakin meille yllätyksenä, sillä kilpailun taso oli kova ja joukkueet olivat mielestämme todella tasaväkisiä. Kaikkien esityksistä huokui ammattimaisuus ja alan monipuolinen osaaminen. Olimme jo todella tyytyväisiä, kun voitimme parhaan ennakkotehtävän palkinnon, sekä kunniamaininnan Sauna from Finlandilta toisesta kilpailutehtävästämme, he sanovat.

Julia Roumio viimeistelee tällä hetkellä opinnäytetyötään. Hän aikoo valmistumisen jälkeen palata vastaanottovirkailijaksi Sokos Hotel-ketjulle, josta on aikeissa edetä urallaan tulevaisuudessa. Milla Ruonalan opinnot ovat loppusuoralla, ja hän on suunnitellut muutavansa Amsterdamiin kirjoittamaan opinnäytetyötään ja luomaan uraa hotellialalla. Jonna Hautamäellä on vielä vuosi opintoja jäljellä. Hän suuntaa seuraavaksi harjoitteluun markkinointiviestinnän pariin. Valmistumisen jälkeen hän toivoo löytävänsä uran tapahtumatuotannon ja markkinoinnin parista. Sofia Viertolan restonomiopinnot ovat vasta alussa ja tulevaisuus näyttää, millaisia uusia ovia opiskelu avaa. Häntä kuitenkin kiinnostavat tällä hetkellä erityisesti matkailun kehittäminen ja markkinointi.

– Restonomitutkinto antaa meille valmiudet moniin erilaisiin työtehtäviin erilaisissa organisaatioissa. Keskenämme olemme kiinnostuneita melko erilaisista urapoluista. Kuitenkin kaikkia ryhmän jäseniä yhdistää halu toimia ihmisläheisessä työssä – sekä rakkaus matkailua kohtaan, he kertovat.

Lue lisää resto.fi Nelihenkinen Satamimmit-joukkue juhla-asuissa kukkasten ja pokaalin kanssa.

Resto2022

Resto2022 järjestettiin Jyväskylässä JAMKin isännöimänä 15.-17.3.2022. Kyseessä oli 20-vuotisjuhlakilpailu teemalla Aallon harjalla.

Kilpailun voitti SAMKin SataMimmit, toiselle sijalle tuli LAB-ammattikorkeakoulun Labutiinit ja pronssia nappasi Karelia-ammattikorkeakoulun Karelian kaijjaus. SAMK isännöi kilpailua vuonna 2024.

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.