Samkilainen kasvo: Karoliina Forss taitaa rekrytoinnin salat

Karoliina Forss on työskennellyt keväästä asti SAMKissa rekrytointiasiantuntijana. Työnkuva on aivan uusi. Mitä rekrytointiasiantuntija käytännössä tekee ja miten Karoliina näkee työnkuvansa?

7.9.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Karoliina Forss

Karoliina Forss viihtyy työssään rekrytointiasiantuntijana.

Vaikka Karoliina on samkilaisena noviisi, hänellä on pitkä kokemus rekrytointialalta, muun muassa Enersensellä rekrytoinnin kehittämistehtävissä. Hän myöntää, että SAMKiin hakeminen oli hänelle itselleenkin vähän yllätys, mutta tehtävä osoittautui niin kiinnostavaksi, ettei hän voinut jättää hakematta.

– Muistan hyvin oman haastatteluni, hän naurahtaa.

– Sanoin, etten pystynyt ohittamaan hakua. Korkeakoulumaailma on aina kiinnostanut minua. Halusin tietää, millainen tehtävä on ja todella pohtia, pystynkö vastaamaan SAMKin tarpeeseen.

Karoliina sai paikan ja otti sen vastaan. Hän sanoo olleensa työtehtävän vastaanottamiseen tyytyväinen, koska SAMKissa oli heti hyvän oloinen ”meno ja meininki”. Hän kiittää myös SAMKin tarjoamia etuja, jotka liittyvät muun muassa työtiloihin sekä henkilöstö-, liikunta- ja terveyspalveluihin.

Työ ihmisten parissa motivoi

Karoliinaa motivoi rekrytointitehtävissä erityisesti mahdollisuus tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa, ja hän korostaa myös kansainvälisyyden merkitystä työssään.

– Voiko olla parempaa tunnetta, kun huomata, että rekrytointi todellakin onnistuu. Kun yritys ja uusi työntekijä ovat tyytyväisiä. Työpaikka on niin tärkeä osa ihmisen koko elämää. Ja tykkään käyttää työkielenä myös englantia. Se on täällä ihan arkipäivää. Viimeksi eilen haastattelut olivat osin englanniksi, hän kertoo.

Joskus onnistuneesta rekrytoinnista sattuu kuulemaan vaikka vahingossa kahvipöytäkeskustelussa. Karoliinalle tulee siitä todella hyvä mieli.

Hän osallistuu aktiivisesti rekrytoinnin eri vaiheisiin, mukaan lukien rekrytoitavien profiilien määrittelyt ja haastattelut.

– Tärkeää on miettiä, ketä haetaan, millaisella osaamisella ja minkälaiseen tiimiin. Sitten pohditaan, mitä kanavia kannattaa juuri tässä tapauksessa käyttää, hän kuvailee.

Karoliinan tehtäviin kuuluu lisäksi rekrytointiprosessien yhtenäistäminen ja kirkastaminen. SAMKiin on juuri tulossa myös uusi rekrytointijärjestelmä, joka selkeyttää, monipuolistaa ja automatisoi monia toimintoja.

Oikea henkilö löytyy syvällisissä keskusteluissa

Karoliina painottaa oikean henkilön valinnan merkitystä rekrytointiprosessissa ja kertoo, että syvälliset keskustelut hakijoiden kanssa ovat avainasemassa.

– Tässä auttaa katsominen ”pintaa syvemmälle”. Kun kerromme työtehtävästä ja kysymme hakijalta siitä, aluksi moni antaa kovin samanlaisia vastauksia. Kun sitten juttelemme odotuksista ja niiden täyttämisestä, käymme useinkin aika syviä keskusteluja. Kyllä sieltä saadaan sitten vastaus siihen, onko tämä henkilö oikea tähän tehtävään. Ja meillä on tietenkin myös mittaristot, joita käytämme.

Vaikka työ saattaa olla aikapaineista, Karoliina käsittelee sitä ilman liiallista stressiä.

– On tärkeää realisoida työ mielessä; miettiä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Joskus täytyy myös sanoa, että tätä rekrytointia ei pysty hoitamaan tässä ajassa, hän pohtii.

Karoliina vakuuttaa, että työt eivät seuraa häntä myöskään kotiin, ja tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä ylläpitävät aktiivinen vapaa-ajan elämä sekä omakotitalon pihatyöt. Erityisen tärkeässä roolissa on hänen tyttärensä, pian 11-vuotias "Porin Päivän prinsessa", jonka harrastuksiin hän osallistuu aktiivisesti.

7.9.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Jari Saarinen tietokoneella laboratoriatilassa.
| SAMK

Samkilainen kasvo: Jari Saarisen sydän sykkii konetekniikalle ja automaatiolle

Pian viisi vuotta SAMKissa opettajana työskennellyt Jari Saarinen on Huittisista kotoisin, mutta asunut vuodesta 2000 alkaen Tampereella. Hän pitää työstään ja tiimistään niin paljon, että pitkä työmatka ei tunnu oikein missään. Hän kulkee lähes päivittäin junalla Poriin.
Heli Ryhänen istuu maassa seinän vieressä, hänen vieressään on istuvassa asennossa ihmisfiguuri.
| SAMK Työnantajana

Samkilainen kasvo: Heli Ryhänen – Monipuolinen kuvanveistäjä ja kuvataiteen opettaja

Kuvanveistäjä Heli Ryhänen on tuore Pirkanmaan taidepalkinnon saaja. Hän toimii SAMKissa kuvataiteen lehtorina ja on monipuolinen taiteilija.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

Porin Saskiat palkitsi kolme SAMKista viime keväänä kuvataiteilijaksi valmistunutta taiteilijaa, Senja Teriahon, Noora Lyyran ja Janina Haapasen. Heidän töitään on nyt esillä Galleria Porin Saskiassa.

#kuvataide #katsetulevaisuuteen

Mobiilirobottitestaus jatkuu DiakonTerveydessä. Robotti saattaa asiakkaat vaikka ryhmäliikuntaan tai kotihoidon toimistolle. Yhteistyössä @SatakunnanAMK @RoboAI2 @TampereUni @SuomenAkatemia ja Diakon.

SAMK has conducted a student well-being survey for several years. Despite national concerns about the students’ well-being, the overall well-being of SAMK students has improved from what it was a few years ago.

#thinkfuture #wellbeing

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 klo 16.
#katsetulevaisuuteen #rekry #avoimettyöpaikat

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence