SAMK tarjoaa maksutta opintoja sotaa paenneille ukrainalaisille

Ukrainan humanitaarisen kriisin vuoksi SAMK tarjoaa ukrainalaisille erilaisia opiskelumahdollisuuksia maksutta.

SAMK myöntää ukrainalaisille tutkinto-opiskelijoille erillisiä opinto-oikeuksia tietyissä AMK-tutkinto-ohjelmissa. Opiskelumahdollisuus on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus ukrainalaisessa korkeakoulussa, ja joiden opinnot ovat keskeytyneet sodan vuoksi.

– Suomeen on tullut runsaasti sotaa pakenevia ukrainalaisia ja korkeakoulukenttä haluaa tarjota heille mahdollisuutta suorittaa korkeakouluopintoja suomessaoloaikana, sanoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

SAMK ottaa ukrainalaisia opiskelijoita myös lukukauden tai lukuvuoden vaihtoon alkaen syksyllä 2022. Hakukelpoisia ovat opiskelijat, jotka olivat rekisteröityneet tutkinto-opiskelijoiksi ukrainalaisiin korkeakouluihin Venäjän hyökkäyksen alkaessa. Myös opiskelijat, jotka ovat valmistuneet viimeisten 12 kuukauden aikana ukrainalaisista korkeakouluista, voivat hakea harjoittelupaikkaa. SAMK ottaa myös korkeakoulujen opettajia ja henkilökuntaa vaihtoon. Vaihdot toteutuvat Erasmus+ -rahoituksella.

SAMK tarjoaa lisäksi kesäopintoja, avoimen ammattikorkeakoulun englanninkielisiä erilliskursseja ja polkuopintoja maksutta sotaa paenneille ukrainalaisille.

Lue lisää opintotarjonnasta ja ehdoista

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.