SAMK tarjoaa maksutta opintoja sotaa paenneille ukrainalaisille

Ukrainan humanitaarisen kriisin vuoksi SAMK tarjoaa ukrainalaisille erilaisia opiskelumahdollisuuksia maksutta.

9.6.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Pixabay

Ukraine

SAMK myöntää ukrainalaisille tutkinto-opiskelijoille erillisiä opinto-oikeuksia tietyissä AMK-tutkinto-ohjelmissa. Opiskelumahdollisuus on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus ukrainalaisessa korkeakoulussa, ja joiden opinnot ovat keskeytyneet sodan vuoksi.

– Suomeen on tullut runsaasti sotaa pakenevia ukrainalaisia ja korkeakoulukenttä haluaa tarjota heille mahdollisuutta suorittaa korkeakouluopintoja suomessaoloaikana, sanoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

SAMK ottaa ukrainalaisia opiskelijoita myös lukukauden tai lukuvuoden vaihtoon alkaen syksyllä 2022. Hakukelpoisia ovat opiskelijat, jotka olivat rekisteröityneet tutkinto-opiskelijoiksi ukrainalaisiin korkeakouluihin Venäjän hyökkäyksen alkaessa. Myös opiskelijat, jotka ovat valmistuneet viimeisten 12 kuukauden aikana ukrainalaisista korkeakouluista, voivat hakea harjoittelupaikkaa. SAMK ottaa myös korkeakoulujen opettajia ja henkilökuntaa vaihtoon. Vaihdot toteutuvat Erasmus+ -rahoituksella.

SAMK tarjoaa lisäksi kesäopintoja, avoimen ammattikorkeakoulun englanninkielisiä erilliskursseja ja polkuopintoja maksutta sotaa paenneille ukrainalaisille.

9.6.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Pixabay

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi