SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

27.7.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen ja Pixabay/geralt

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.

Riitta Tempakka toimii SAMKin kontaktihenkilönä verkostossa.

– Olemme solmineet Climate Universityn opetusyhteistyösopimuksen, kertoo osaamisaluejohtaja Riitta Tempakka, joka on SAMKin kontaktihenkilö verkostossa.

SAMK ei vielä itse tarjoa alustalla opintoja, mutta SAMKissa on käynnissä opetussuunnitelmien uudistus, joka toteutetaan kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta. Ajatuksena on, että jokaisen tutkinto-ohjelman ja opintojakson kohdalla pohditaan, miten kestävä kehitys liittyy alaan ja kyseiseen opintojaksoon. Tulevaisuudessa myös SAMK tarjoaa todenäköisesti opintoja tällä alustalla.

SAMKin opiskelijat voivat jo nyt suorittaa alustalla opintoja ja toisaalta opettajat voivat tarjota opintojaksojaan alustalle. Tarjottavia opintoja on sekä suomeksi että englanniksi – pääosin englanniksi.

Pohjaa globaalille vaikuttamiselle

– Näen tässä hyötyä erityisesti opettajillemme, jotka voivat hyödyntää avoimia materiaaleja omassa opetuksessaan. Ideana on muutenkin kehittää yhteistoteutusten tarjontaa, Tempakka sanoo.

Opinnot sopivat aivan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista. Opiskellakseen ei tarvitse olla suorittamassa tutkintoa SAMKissa tai missään muussakaan korkeakoulussa.

– On hienoa, että ammattikorkeakoulut ja yliopistot ovat niin vahvasti mukana tässä. Se antaa meille pohjan globaalille vaikuttamiselle, Tempakka sanoo.

Climate Universityyn liittyvät opintosuoritukset, opintojaksojen tarjoaminen ja toisten opintojaksojen hyödyntämispyynnöt menevät ainakin toistaiseksi kontaktihenkilön eli Riitta Tempakan kautta.

Kasvin verso, josta kasvaa maapallon näköinen marja

Climate University

Climate University tarjoaa maksuttomia verkkokursseja korkeakouluille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista. Koulutukset tehdään monitieteisenä yhteistyönä useiden suomalaisten korkeakoulujen kesken opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen innovaatiorahasto Sitran ja osallistuvien korkeakoulujen rahoituksella.

Kurssit ovat periaatteessa kaikkien opiskeltavissa, mutta esimerkiksi opintopisteiden kerryttämiseen liittyy ehtoja, jotka kannattaa etukäteen tarkistaa.

27.7.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen ja Pixabay/geralt

Lisää aiheesta

SAMKin aurinkosähköjärjestelmä/SAMK's photovoltaic system
| Kestävä kehitys

SAMK on kestävä ja vastuullinen ammattikorkeakoulu

SAMKissa on perustettu kestävän kehityksen ja vastuullisuuden työryhmä. Työryhmä alkaa valmistella SAMKin omaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden suunnitelmaa.
Jaana Halme istuu SAMKin Porin kampuksen käytävän nojatuolissa.
| Kestävä kehitys

Opetussuunnitelmien uudistustyötä tehdään kestävän kehityksen näkökulmasta

SAMKissa on käynnissä opetussuunnitelmien uudistus. Uudistustyö toteutetaan kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta. Ajatuksena on, että jokaisen tutkinto-ohjelman ja opintojakson kohdalla pohditaan, miten kestävä kehitys liittyy alaan ja kyseiseen opintojaksoon.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi