SAMK kouluttaa vihreitä yrittäjiä

Kiinnostus lähellä ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita kohtaan kasvaa.
Kiinnostus lähellä ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita kohtaan kasvaa.

Kiinnostus lähellä ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita kohtaan kasvaa.

Eettisen kuluttamisen trendi avaa mahdollisuuksia mikroyrittäjille

Vastuullisen muodin, luonnonkosmetiikan ja luomutuotteiden kysynnän kasvulla on kuluttajien lisääntynyt kiinnostus vastuulliseen kuluttamiseen. Tänä päivänä yhä useampi katsoo, että tuotteiden alkuperällä ja ympäristövaikutuksilla on merkitystä. Samaan aikaan omaan kokonaisvaltaisen hyvinvointiin panostaminen, luonnollisuus ja luonnon raaka-aineiden suosiminen on tärkeää.

Vihreä yrittäjä tasapainoilee

Vihreät mikroyrittäjät kaipaavat vahvistusta liiketoimintaosaamiseensa, jotta he pystyvät vastaamaan vastuullisen kuluttamisen vaatimuksiin. Monet ovat elämäntapayrittäjiä, joilla on vahva arvopohja yritystoimintansa taustalla ja he tasapainoilevat kannattavan yritystoiminnan vaatimusten ja luonnon ehdoilla toimimisen välillä. Keskeinen kysymys onkin, miten pieni yrittäjä yhdistää konkreettisesti markkinatalouden lainalaisuudet ja vihreät arvonsa.

Räätälöity täydennyskoulutus vihreille mikroyrittäjille

SAMK vastaa haasteeseen NatureBizz-hankkeessa, jossa on luotu täydennyskoulutus yhdessä ruotsalaisen, virolaisen ja latvialaisen partnerin kanssa. NatureBizz-hankkeessa tuotettiin osaamiskartoitusten perusteella täydennyskoulutuskokonaisuus joka sisältää kahdeksan eri moduulia. Moduulit käsittelevät vihreää yrittäjyyttä, kestävää ja eettistä kuluttamista, tuotteen- ja brändin kehittämistä, kuluttajaviestintää, jakeluketjun- ja laadunhallintaa sekä vientiä.

NatureBizz-koulutuskokonaisuus sisältää kahdeksan moduulia
NatureBizz-koulutuskokonaisuus sisältää kahdeksan moduulia

Koulutuksen idea on tuottaa nimenomaan vihreille yrittäjille räätälöityä liiketoimintaosaamista, joka ottaa huomioon heidän toimintansa erityispiirteet ja arvomaailman. Koulutusta pilotoidaan keväällä 2020 yhdessä Livia ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan aikuisopiskelijoiden kanssa

Hankkeen materiaalit ovat muiden koulutusorganisaatioiden hyödynnettävissä ja ladattavissa hankkeen nettisivuilla www.projectnaturebizz.eu

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?