SAMK ja SeAMK ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen

Yhteistyön keskiössä on ollut osaamisen yhdistäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. Korkeakoulut haluavat koota nykyistä laajemman joukon osaajia alueiden yhteisten kysymysten äärelle.

SAMK-kampus Porin rakennus ulkoa kesällä.

Tiivis yhteistyö korkeakoulujen välillä alkoi kolme vuotta sitten, kun korkeakoulut saivat yhteisen tutkimusrahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä yritysten kasvuun ja digitalisaatioon liittyen. Yhteistyön keskiössä on ollut osaamisen yhdistäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. Korkeakoulut haluavat koota nykyistä laajemman joukon osaajia alueiden yhteisten kysymysten äärelle.

SAMK ja SeAMK ovat omassa maakunnassaan koulutuksen, jatkuvan oppimisen ja soveltavan tutkimuksen avaintoimijat. Korkeakoulujen tulee omalta osaltaan olla ratkaisemassa Suomen elinkeinoelämän kolmea kovaa haastetta:

  1. yrityksissä tarvitaan seuraavan viiden vuoden aikana yli 5 000 uutta automaation, robotiikan ja tekoälyn asiantuntijaa,
  2. yli 16 000 yrityksessä odottaa omistajanvaihdos seuraavan kymmenen vuoden aikana ja
  3. yli 90 % uusista työpaikoista muodostuu pk-yrityksiin, mikä alleviivaa tarvetta näiden yritysten kasvun tukemiseen digitaalisuudella ja teknologiatiedonsiirrolla.

– Olemme hyvin samankaltaisia toimeen tarttuvia ammattikorkeakouluja ja meillä on molemmilla opittavaa toinen toisiltamme, toteavat ammattikorkeakoulujen rehtorit Jari Multisilta ja Jaakko Hallila.

Yhteinen ja kaikille avoin tutkimusfoorumi verkossa 9. – 10.2.2021

SAMK ja SeAMK järjestävät yhteisen, kaikille avoimen tutkimusfoorumin verkossa. Teemana on digitalisaatio.

Tutustu mielenkiintoiseen ohjelmaan

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?