Rehtoridelegaatio Kiinasta vieraili SAMKissa – yhteistyötä Kiinaan laajennetaan

SAMKin opetustarjonta kiinnostaa Kiinasta laajasti: SAMKissa vieraili elokuun lopussa yli 50 henkilön delegaatio Kiinan kansainvälisen koulutusvaihdon keskuksesta (CCIEE) ja korkeakouluista eri puolelta Kiinaa.

2.9.2019 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Elina Valkama, Anne Sankari

Higher education presidential delegation from China in Yyteri Finland, group photo
Dlegaatio ryhmäkuvassa Yyterissä.

SAMK sai korkean tason koulutusvieraita Kiinasta, kun yli 50-henkinen ryhmä saapui Poriin 27.8. Kiinan kansainvälisen koulutusvaihdon keskuksen johtajan Kai Yinin luotsaamana.

SAMKin tarjoama koulutus on herättänyt kiinnostusta laajasti eri aloilla. Yhdeksän korkeakoulun kanssa allekirjoitettiin nyt puitesopimus. SAMK ja CCIEE allekirjoittivat sopimuksen jo vuonna 2018.

Kai Yin from CCIEE, portrait

Kai Yin

– SAMKilla on hyvä yhteistyötä jo vuosien ajan Changzhou Universityn kanssa. Nyt yhteistyötä on tarkoitus laajentaa. Meillä on 1 + 2 +1 -malli jo nyt käytössä hoitotyön koulutuksessa. Lisäksi lisäämme lyhyitä, esimerkiksi lukukauden kestäviä opiskelijavaihtoja, kertoo Kai Yin.

Malli 1 + 2 +1 tarkoittaa kiinalaisten opiskelijoiden koulutuksen muotoa, jossa ensimmäinen ja viimeinen vuosi opiskellaan Kiinassa, kaksi vuotta Suomessa.

--

Ammattikoulujen rehtorineuvosto Arene ja Kiinan kansainvälinen koulutusvaihdon keskus (CCIEE) allekirjoittivat 26.8. Helsingissä China-Finland Talent Development Project -puitesopimuksen. Sopimus vahvistaa edellytyksiä yhteistyön monipuolistamiselle. Lue juttu Arene ry:n sivuilta.

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMK avasi Chinese Culture Centerin Porin kampuksella

Koulutukseen, kieleen ja kulttuuriin perustuvan keskuksen yhteistyökumppanina on Beijing City University, joka vastaa opetuksesta. Avajaisissa oli esillä perinteinen kiinalainen keramiikka, lääketiede ja kalligrafia sekä kiinalaisen taiteen näyttely.
Koulutuksessa tehtiin myös harjoituksia. Kuva: Xiao Chujun
| Hyvinvointi ja terveys

Vanhustyön osaamista maailmalle – muistisairaudet lisääntyvät myös Kiinassa

Vanhustyö ja erityisesti muistisairaudet ovat aihealue, joka kiinnostaa niin Kiinassa kuin muuallakin maailmalla. Yliopettaja Sari Teeri ja lehtori Päivi Kankaanranta tekivät SAMKin osalta uraauurtavaa koulutusvientiä syyskuun lopulla Kiinassa. Viikon mittaiseen koulutukseen osallistui Changzhoun alueelta viitisenkymmentä vanhustyön ammattilaista hoitoapulaisesta korkeakoulutettuun.

Uusimmat uutiset

| Matkailu

Juhan vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa sisälsi paljon lukemista ja matkailua

Juha Soukko aloitti neljännen opintovuotensa matkailualalla Satakunnan ammattikorkeakoulussa syksyllä 2019. Opinnot olivat lähellä loppua, pääosin opinnäytetyötä vaille valmiit. Juhalla oli ennestään taustaa ulkomailla työskentelystä, joten englannin ymmärtäminen ja puhuminen ei tuottanut vaikeuksia.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA