Rehtori Multisilta: Lukuvuosi alkaa – teemme strategiatyötä ja laajennamme koulutusmahdollisuuksia

Lukuvuoden käynnistyminen on mielenkiintoista aikaa monin tavoin, kirjoittaa rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta lukuvuoden alun tervehdyksessään. Tänä lukuvuonna myös uudistamme strategiamme. Viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi muun muassa juuri SAMKin strategiatyöhön liittyen.

28.8.2019 | Teksti: Jari Multisilta | Kuva: Anne Sankari (henkilökuva Veera Korhonen )

Porin-kampuksen Atriumilla ylhäältä päin otettu yleiskuva lukuvuoden alussa
Aivan ensimmäisiä uusia opiskelijoita ja osa kiinalaista rehtoridelegaatiota Porin-kampuksen Atriumilla 27.8.2019.

Lukuvuoden käynnistyminen on mielenkiintoista aikaa. Henkilökunta palaa lomilta ja joka puolella tehdään valmisteluja syyslukukautta varten. Kampuksilla on tehty kesäsiivouksia ja Rauman kampukselle saadaan uudistetut keittiötilat opiskelijaruokalaan.

Tulevan syksyn aikana SAMKissa tehdään strategiatyötä. Korkeakoulujen seuraavaa sopimuskautta 2021–2024 valmistellaan syksyn aikana. Keväällä 2020 kaikki korkeakoulut käyvät sopimusneuvottelut ministeriön kanssa sopimuskauden tavoitteista. Neuvotteluja varten ministeriö edellyttää, että korkeakoulut laativat strategian seuraavalle kymmenelle vuodelle. Kymmenen vuoden aikaperspektiivi on pitkä, mutta on luonnollista, että strategiassa painottuvat kauden ensimmäiset vuodet.

SAMKin tehtävänä on tuottaa asiantuntijoita ja osaamista alueen yrityksiin ja organisaatioihin koulutuksen ja TKI-toiminnan kautta. Jotta voisimme hoitaa tehtävämme mahdollisimman hyvin, meidän pitää ymmärtää, millaista osaamista yritykset seuraavina vuosina tarvitsevat. Tarvitaankin vuoropuhelua yritysten ja ammattikorkeakoulun välillä.

Teidän viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi SAMKin strategiatyöhön liittyen.

Pyrimme lähestymään yrityksiä ja yhteistyötahoja strategiaprosessimme aikana. Toivon, että tavoitamme yrityksiä myös esimerkiksi Rauman ja Satakunnan kauppakamarien kautta. Teidän viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi SAMKin strategiatyöhön liittyen. Yhteystiedot löytyvät jutun lopusta.

Vaikka strategiaa tehdäänkin tulevaisuutta varten, niin koulutusta ja TKI-työtä tehdään kaikilla kampuksillamme ahkerasti. Tunnistatko itselläsi tai ympäristössäsi tarvetta hankkia uutta osaamista tai kerrata vanhaa? SAMKin puoleen voi kääntyä näissä asioissa vaikka heti.

Olemme laajentamassa työn ohessa tarjottavaa koulutusta. Verkkosivuiltamme samk.fi kohdasta Opiskelu löytyvät linkit Avoin AMK- sekä Täydennys- ja erikoistumiskoulutukset, josta löytyy kootusti koulutustarjontamme. Monet avoimen AMK:n kursseista ovat verkkokursseja tai monimuotototeutuksia, joten opiskelu on mahdollista silloin kun itselle parhaiten sopii. Keskustelemme mielellämme myös yritykselle tai organisaatiolle räätälöitävästä koulutuksesta.

Innostavaa syksyä

Jari Multisilta

Jari Multisilta
Rehtori, toimitusjohtaja
p. 044 7103410
jari.multisilta@samk.fi

Lisää aiheesta

Rehtori Jari Multisilta seuraa ikkunan takana tapahtuvaa opetusta.
| SAMK

Uusi rehtori on yhteistyön siivittäjä ja ihmisten johtaja

SAMKin johtamisvastuu siirtyy Juha Kämäriltä uudelle toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillalle. Multisilta on tätä ennen ehtinyt kuukauden verran tutustua taloon. – Käsitykseni SAMKista on näiden viikkojen aikana kirkastunut ja entisestään parantunut. SAMK on hyvin hoidettu ja hyvässä kunnossa. Täällä on innostunut tekemisen meininki, mikä näkyy ulospäin, mutta vielä paremmin sisältä katsoen, Multisilta sanoo.
Viimeiseksi yhteiseksi työkseen Jari ja Johanna tarkistivat henkilöstölle lähetettävän YT-toimikunnan esityksestä kertovan viestin. SAMK
| SAMK

Lukiolainen Johanna Mattila päivän johtajana rehtorin rinnalla

Johanna Mattila Porin suomalaisen yhteislyseon lukiosta työskenteli rehtori Jari Multisillan työparina 9. marraskuuta. Päivään mahtui sekä kansainvälisiä että SAMKin sisäisiä kohtaamisia, muun...

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html