Rehtori Multisilta: Lukuvuosi alkaa – teemme strategiatyötä ja laajennamme koulutusmahdollisuuksia

Lukuvuoden käynnistyminen on mielenkiintoista aikaa monin tavoin, kirjoittaa rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta lukuvuoden alun tervehdyksessään. Tänä lukuvuonna myös uudistamme strategiamme. Viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi muun muassa juuri SAMKin strategiatyöhön liittyen.

28.8.2019 | Teksti: Jari Multisilta | Kuva: Anne Sankari (henkilökuva Veera Korhonen )

Porin-kampuksen Atriumilla ylhäältä päin otettu yleiskuva lukuvuoden alussa
Aivan ensimmäisiä uusia opiskelijoita ja osa kiinalaista rehtoridelegaatiota Porin-kampuksen Atriumilla 27.8.2019.

Lukuvuoden käynnistyminen on mielenkiintoista aikaa. Henkilökunta palaa lomilta ja joka puolella tehdään valmisteluja syyslukukautta varten. Kampuksilla on tehty kesäsiivouksia ja Rauman kampukselle saadaan uudistetut keittiötilat opiskelijaruokalaan.

Tulevan syksyn aikana SAMKissa tehdään strategiatyötä. Korkeakoulujen seuraavaa sopimuskautta 2021–2024 valmistellaan syksyn aikana. Keväällä 2020 kaikki korkeakoulut käyvät sopimusneuvottelut ministeriön kanssa sopimuskauden tavoitteista. Neuvotteluja varten ministeriö edellyttää, että korkeakoulut laativat strategian seuraavalle kymmenelle vuodelle. Kymmenen vuoden aikaperspektiivi on pitkä, mutta on luonnollista, että strategiassa painottuvat kauden ensimmäiset vuodet.

SAMKin tehtävänä on tuottaa asiantuntijoita ja osaamista alueen yrityksiin ja organisaatioihin koulutuksen ja TKI-toiminnan kautta. Jotta voisimme hoitaa tehtävämme mahdollisimman hyvin, meidän pitää ymmärtää, millaista osaamista yritykset seuraavina vuosina tarvitsevat. Tarvitaankin vuoropuhelua yritysten ja ammattikorkeakoulun välillä.

Teidän viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi SAMKin strategiatyöhön liittyen.

Pyrimme lähestymään yrityksiä ja yhteistyötahoja strategiaprosessimme aikana. Toivon, että tavoitamme yrityksiä myös esimerkiksi Rauman ja Satakunnan kauppakamarien kautta. Teidän viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi SAMKin strategiatyöhön liittyen. Yhteystiedot löytyvät jutun lopusta.

Vaikka strategiaa tehdäänkin tulevaisuutta varten, niin koulutusta ja TKI-työtä tehdään kaikilla kampuksillamme ahkerasti. Tunnistatko itselläsi tai ympäristössäsi tarvetta hankkia uutta osaamista tai kerrata vanhaa? SAMKin puoleen voi kääntyä näissä asioissa vaikka heti.

Olemme laajentamassa työn ohessa tarjottavaa koulutusta. Verkkosivuiltamme samk.fi kohdasta Opiskelu löytyvät linkit Avoin AMK- sekä Täydennys- ja erikoistumiskoulutukset, josta löytyy kootusti koulutustarjontamme. Monet avoimen AMK:n kursseista ovat verkkokursseja tai monimuotototeutuksia, joten opiskelu on mahdollista silloin kun itselle parhaiten sopii. Keskustelemme mielellämme myös yritykselle tai organisaatiolle räätälöitävästä koulutuksesta.

Innostavaa syksyä

Jari Multisilta

Jari Multisilta
Rehtori, toimitusjohtaja
p. 044 7103410
jari.multisilta@samk.fi

Lisää aiheesta

Rehtori Jari Multisilta seuraa ikkunan takana tapahtuvaa opetusta.
| SAMK

Uusi rehtori on yhteistyön siivittäjä ja ihmisten johtaja

SAMKin johtamisvastuu siirtyy Juha Kämäriltä uudelle toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillalle. Multisilta on tätä ennen ehtinyt kuukauden verran tutustua taloon. – Käsitykseni SAMKista on näiden viikkojen aikana kirkastunut ja entisestään parantunut. SAMK on hyvin hoidettu ja hyvässä kunnossa. Täällä on innostunut tekemisen meininki, mikä näkyy ulospäin, mutta vielä paremmin sisältä katsoen, Multisilta sanoo.
Viimeiseksi yhteiseksi työkseen Jari ja Johanna tarkistivat henkilöstölle lähetettävän YT-toimikunnan esityksestä kertovan viestin. SAMK
| SAMK

Lukiolainen Johanna Mattila päivän johtajana rehtorin rinnalla

Johanna Mattila Porin suomalaisen yhteislyseon lukiosta työskenteli rehtori Jari Multisillan työparina 9. marraskuuta. Päivään mahtui sekä kansainvälisiä että SAMKin sisäisiä kohtaamisia, muun...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

Porin Saskiat palkitsi kolme SAMKista viime keväänä kuvataiteilijaksi valmistunutta taiteilijaa, Senja Teriahon, Noora Lyyran ja Janina Haapasen. Heidän töitään on nyt esillä Galleria Porin Saskiassa.

#kuvataide #katsetulevaisuuteen

Mobiilirobottitestaus jatkuu DiakonTerveydessä. Robotti saattaa asiakkaat vaikka ryhmäliikuntaan tai kotihoidon toimistolle. Yhteistyössä @SatakunnanAMK @RoboAI2 @TampereUni @SuomenAkatemia ja Diakon.

SAMK has conducted a student well-being survey for several years. Despite national concerns about the students’ well-being, the overall well-being of SAMK students has improved from what it was a few years ago.

#thinkfuture #wellbeing

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 klo 16.
#katsetulevaisuuteen #rekry #avoimettyöpaikat

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence