Rehtori Multisilta: Lukuvuosi alkaa – teemme strategiatyötä ja laajennamme koulutusmahdollisuuksia

Lukuvuoden käynnistyminen on mielenkiintoista aikaa monin tavoin, kirjoittaa rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta lukuvuoden alun tervehdyksessään. Tänä lukuvuonna myös uudistamme strategiamme. Viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi muun muassa juuri SAMKin strategiatyöhön liittyen.

Porin-kampuksen Atriumilla ylhäältä päin otettu yleiskuva lukuvuoden alussa
Aivan ensimmäisiä uusia opiskelijoita ja osa kiinalaista rehtoridelegaatiota Porin-kampuksen Atriumilla 27.8.2019.

Aivan ensimmäisiä uusia opiskelijoita ja osa kiinalaista rehtoridelegaatiota Porin-kampuksen Atriumilla 27.8.2019.

Lukuvuoden käynnistyminen on mielenkiintoista aikaa. Henkilökunta palaa lomilta ja joka puolella tehdään valmisteluja syyslukukautta varten. Kampuksilla on tehty kesäsiivouksia ja Rauman kampukselle saadaan uudistetut keittiötilat opiskelijaruokalaan.

Tulevan syksyn aikana SAMKissa tehdään strategiatyötä. Korkeakoulujen seuraavaa sopimuskautta 2021–2024 valmistellaan syksyn aikana. Keväällä 2020 kaikki korkeakoulut käyvät sopimusneuvottelut ministeriön kanssa sopimuskauden tavoitteista. Neuvotteluja varten ministeriö edellyttää, että korkeakoulut laativat strategian seuraavalle kymmenelle vuodelle. Kymmenen vuoden aikaperspektiivi on pitkä, mutta on luonnollista, että strategiassa painottuvat kauden ensimmäiset vuodet.

SAMKin tehtävänä on tuottaa asiantuntijoita ja osaamista alueen yrityksiin ja organisaatioihin koulutuksen ja TKI-toiminnan kautta. Jotta voisimme hoitaa tehtävämme mahdollisimman hyvin, meidän pitää ymmärtää, millaista osaamista yritykset seuraavina vuosina tarvitsevat. Tarvitaankin vuoropuhelua yritysten ja ammattikorkeakoulun välillä.

Teidän viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi SAMKin strategiatyöhön liittyen.

Pyrimme lähestymään yrityksiä ja yhteistyötahoja strategiaprosessimme aikana. Toivon, että tavoitamme yrityksiä myös esimerkiksi Rauman ja Satakunnan kauppakamarien kautta. Teidän viestinne meille on arvokas koko Satakunnan tulevaisuuden ja menestyksen kannalta. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa ajatuksiasi SAMKin strategiatyöhön liittyen. Yhteystiedot löytyvät jutun lopusta.

Vaikka strategiaa tehdäänkin tulevaisuutta varten, niin koulutusta ja TKI-työtä tehdään kaikilla kampuksillamme ahkerasti. Tunnistatko itselläsi tai ympäristössäsi tarvetta hankkia uutta osaamista tai kerrata vanhaa? SAMKin puoleen voi kääntyä näissä asioissa vaikka heti.

Olemme laajentamassa työn ohessa tarjottavaa koulutusta. Verkkosivuiltamme samk.fi kohdasta Opiskelu löytyvät linkit Avoin AMK- sekä Täydennys- ja erikoistumiskoulutukset, josta löytyy kootusti koulutustarjontamme. Monet avoimen AMK:n kursseista ovat verkkokursseja tai monimuotototeutuksia, joten opiskelu on mahdollista silloin kun itselle parhaiten sopii. Keskustelemme mielellämme myös yritykselle tai organisaatiolle räätälöitävästä koulutuksesta.

Innostavaa syksyä

Jari Multisilta

Jari Multisilta
Rehtori, toimitusjohtaja
p. 044 7103410
jari.multisilta@samk.fi

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.