Opiskelijamme työllistyvät: Vaihtelua uralle yritysjuridiikan parista

Harri Liimatainen lähti hakemaan kehitysmahdollisuuksia ja vaihtelua uralleen yritysjuridiikan parista ja eteni koulutuksen kautta henkilöstösuunnittelijaksi.

Liimatainen lähikuvassa puku päällä.

Harri Liimatainen opiskeli SAMKissa yritysjuridiikan tradenomiksi monimuotototeutuksessa Huittisissa 2014–2016, työskenneltyään aikaisemmin kokkina Suomessa ja Euroopassa, sekä linja-auton kuljettajana.

Liimatainen lähti opiskelemaan tradenomiksi kehittyäkseen urallaan työn ohella. Eritysesti juridiikka ja sen tuoma oikeustieteellinen asiantuntemus kiinnosti aiheena, jonka kautta opiskeluala valikoitui.

Monimuoto-opiskelua SAMKissa

SAMKin monimuoto-opiskelusta Liimataisella on vain hyvää sanottavaa.

– Monimuoto-opiskelu oli oikein mukavaa aikuiselle, työssäkäyvälle ihmiselle, koska se tarjosi joustavat opiskelumahdollisuudet.

Yritysjuridiikan alaa Liimatainen suosittelisi kaikille, joita vähäkään HR-puolen toiminta kiinnostaa. Opinnoista on kyseisellä puolella todella paljon hyötyä ja juridiikkaa tarvitaan muutenkin monilla eri alueilla. Liimataisesta alan opiskelu sopii hyvin järjestelmällisille ja analyyttisille henkilöille, joita kiinnostaa perehtyä lainsäädäntöön ja sen sisältöön.

– Alan opiskelu toi ainakin itselle varmuutta, kun tietää mitä lainsäädännöt oikeasti tarkoittavat niin jäävät kuulopuheet välistä.

”Monimuoto-opiskelu oli mukavaa aikuiselle, työssäkäyvälle ihmiselle, koska se tarjosi joustavat opiskelumahdollisuudet.”

Opiskelun jälkeen henkilöstöhallintoon

Liimataiselle työ yritysjuridiikan parissa, henkilöstöhallinnossa, avautui opiskelujen jälkeen hyvin. Hän pystyi vaihtamaan tehtäväänsä työpaikan sisäisesti. Liimatainen toteaa, että opiskelujen jälkeisen työllistymisen kannalta esimerkiksi paikka, jossa opinnäytetyön tekee, voi olla tärkeä mahdollisuus avata ovia uralle.

Henkilöstösuunnitelijana työskentelevä Liimatainen kertoo työhönsä kuuluvan tällä hetkellä työsuhteen koko elinkaaren lainsäädäntöpuoli, rekrytoinneista työsuhteen kehittämiseen ja työsuojeluun.

Harri Liimatainen

Tradenomi (AMK)

HR coordinator, Länsilinjat Oy

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.