Opiskelijamme työllistyvät: Vaihtelua uralle yritysjuridiikan parista

Harri Liimatainen lähti hakemaan kehitysmahdollisuuksia ja vaihtelua uralleen yritysjuridiikan parista ja eteni koulutuksen kautta henkilöstösuunnittelijaksi.

Liimatainen lähikuvassa puku päällä.

Harri Liimatainen opiskeli SAMKissa yritysjuridiikan tradenomiksi monimuotototeutuksessa Huittisissa 2014–2016, työskenneltyään aikaisemmin kokkina Suomessa ja Euroopassa, sekä linja-auton kuljettajana.

Liimatainen lähti opiskelemaan tradenomiksi kehittyäkseen urallaan työn ohella. Eritysesti juridiikka ja sen tuoma oikeustieteellinen asiantuntemus kiinnosti aiheena, jonka kautta opiskeluala valikoitui.

Monimuoto-opiskelua SAMKissa

SAMKin monimuoto-opiskelusta Liimataisella on vain hyvää sanottavaa.

– Monimuoto-opiskelu oli oikein mukavaa aikuiselle, työssäkäyvälle ihmiselle, koska se tarjosi joustavat opiskelumahdollisuudet.

Yritysjuridiikan alaa Liimatainen suosittelisi kaikille, joita vähäkään HR-puolen toiminta kiinnostaa. Opinnoista on kyseisellä puolella todella paljon hyötyä ja juridiikkaa tarvitaan muutenkin monilla eri alueilla. Liimataisesta alan opiskelu sopii hyvin järjestelmällisille ja analyyttisille henkilöille, joita kiinnostaa perehtyä lainsäädäntöön ja sen sisältöön.

– Alan opiskelu toi ainakin itselle varmuutta, kun tietää mitä lainsäädännöt oikeasti tarkoittavat niin jäävät kuulopuheet välistä.

”Monimuoto-opiskelu oli mukavaa aikuiselle, työssäkäyvälle ihmiselle, koska se tarjosi joustavat opiskelumahdollisuudet.”

Opiskelun jälkeen henkilöstöhallintoon

Liimataiselle työ yritysjuridiikan parissa, henkilöstöhallinnossa, avautui opiskelujen jälkeen hyvin. Hän pystyi vaihtamaan tehtäväänsä työpaikan sisäisesti. Liimatainen toteaa, että opiskelujen jälkeisen työllistymisen kannalta esimerkiksi paikka, jossa opinnäytetyön tekee, voi olla tärkeä mahdollisuus avata ovia uralle.

Henkilöstösuunnitelijana työskentelevä Liimatainen kertoo työhönsä kuuluvan tällä hetkellä työsuhteen koko elinkaaren lainsäädäntöpuoli, rekrytoinneista työsuhteen kehittämiseen ja työsuojeluun.

Harri Liimatainen

Tradenomi (AMK)

HR coordinator, Länsilinjat Oy

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Raumalla sijaitsee keltainen taidetalo, jossa on RaumArsin toimintaa.

Satakunnan taidetoimintaa edistävä ja elävöittävä yhdistys RaumArs alkaa tukea SAMKista valmistuneita kuvataiteilijoita

RaumArs ry alkaa tukea SAMKista valmistuneita kuvataiteilijoita tarjoamalla heille näyttelytilaa uudessa Taidetalo RaumArsissa vuoden 2026 alussa. Suunnitelmissa on jatkaa yhteistyötä myös tulevaisuudessa.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi (vas.), Valmetin kuivauskoneyksikön johtaja Sanna Röyskö, SAMKin osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta sekä Valmetin teknologiapäällikkö Janne Suonperä.

Valmet ja SAMK syventävät yhteistyötään – tavoitteena tukea tulevaisuuden osaamista

Valmet ja SAMK ovat solmineet uuden kumppanuussopimuksen, joka avaa entistä parempia mahdollisuuksia opiskelijoille. Sopimuksen myötä osapuolet vahvistavat yhteistyötään monialaisen tekniikan osaamisen, tutkimusprojektien ja työelämälähtöisen oppimisen alueilla.

SAMKissa vietettiin lukuvuoden yhteistä valmistumisjuhlaa, publiikkia.

SAMKissa vietettiin valmistumisen juhlaa – Katso kuvagalleriat eri kampuksilta

SAMKin valmistumisjuhlaa eli publiikkia vietettiin viime viikolla. Juhlaan olivat tervetulleita kaikki lukuvuoden 2024–2025 aikana valmistuneet tai valmistuvat opiskelijat ja heidän läheisensä.