Opiskelijamme työllistyvät: Annika työskentelee sairaanhoitajana lastensuojelussa

21-vuotias Annika Hasla valmistui 2,5 vuoden sairaanhoitajakoulutuksesta jouluna 2022.

15.4.2023 | Teksti: Sofia Lehto, SAMKin opiskelija | Kuva: Sofia Lehto

Annika Hasla seisoo lumisessa maisemassa SAMKin kampuksen edessä.

Sairaanhoitajaksi valmistunut Annika Hasla työskentelee nyt lastensuojelussa ja aikoo jatkaa opiskelua.

Annika ei alun perin halunnut toisen asteen opintojen jälkeen opiskella, mutta mieli muuttui ja hän haki loppujen lopuksi fysioterapeutiksi, toimintaterapeutiksi ja sairaanhoitajaksi muun muassa SAMKiin. Hän totesi jälkeenpäin, että sairaanhoitajakoulutus oli oikea valinta ja selkeä jatkumo edelliselle koulutukselle, lähihoitajalle.

Sairaanhoitajan koulutus koostuu teoriaopinnoista ja seitsemästä eri harjoittelusta.

– Opinnot ja opintojaksot perustuvat eri asiakasryhmiin ja jokaisesta suoritetaan oma harjoittelujakso, Annika kertoo.

Näitä on esimerkiksi sisätaudit, kirurgia, sekä lapset ja nuoret. Mielenkiintoisin aihealue oli Annikan mielestä lapset ja nuoret. Annikan lempiharjoittelu oli kirurgiaharjoittelu, jossa pääsi näkemään sairaalaympäristössä sairaanhoitajan työtä laidasta laitaan.

– Koulutuksessa parasta oli muut opiskelijat, oma tutoropettaja, sekä tietynlainen yhteisöllisyys. Haastavaksi osoittautuivat korona-ajan etäopinnot, jolloin osa simulaatioista toteutettiin etänä, sekä monet opintojaksot piti toteuttaa suurilta osin itsenäisesti opiskellen, Annika kertoo.

– Koulutuksessa oppi huomaamaan, kuinka paljon työllistymismahdollisuuksia sairaanhoitajalla on sairaalaympäristön ja perushoitotyön ulkopuolellakin, Annika lisää.

Nykyinen työpaikka löytyi harjoittelun kautta

Annika löysi nykyisen työnsä lastensuojelussa lasten ja nuorten harjoittelun kautta. Annika toimii lastensuojelulaitoksessa ohjaajana pyörittäen arkea, samoin kuin muutkin eri ammattiryhmiin kuuluvat ohjaajat. Sairaanhoitajana hän kuitenkin vastaa yksikön lääkehoidon suunnittelemisesta, sekä sen päivittämisestä.

– Opiskelu ei kuitenkaan jää tähän, vaan haluan jatkokouluttautua ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, syventää tietoa eri osaamisista sairaanhoitajana, sekä nähdä mahdollisimman monia eri työpaikkoja, Annika lisää.

Lähitulevaisuudessa hänen on tarkoitus käydä täydennysopintoja mielenterveyteen ja päihdetyöhön liittyen, sekä syventävä koulutus lastensuojeluun.

Annika Hasla, puolilähikuva

Annika Hasla

  • Ikä: 21 vuotta
  • Kotikaupunki: Pori
  • Opinnot: 2022 valmistunut sairaanhoitajaksi (AMK)
  • Vapaa-aika: Kuluu ryhmäliikunnoissa ja kavereiden kanssa

15.4.2023 | Teksti: Sofia Lehto, SAMKin opiskelija | Kuva: Sofia Lehto

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Hae erikoistumiskoulutukseen 31.12.2023 mennessä. #katsetulevaisuuteen #erikoistumiskoulutus #palliatiivinenhoito

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen