Nita Vallimäki Opiskelijoiden Liikuntaliiton varapuheenjohtajaksi – SAMMAKKOlle muutakin valtakunnallista tunnustusta

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMMAKKO palkittiin Opiskelijoiden Liikuntaliiton kiertopalkintolla, OLL-maljalla , OLL:n liittokokouksessa 20.-21.11. Jyväskylässä. OLL-malja myönnetään vuosittain liikuntatoiminnan saralla ansioituneelle OLL:n jäsenjärjestölle ja sitä on jaettu 1970-luvulta alkaen.

OLL liittokokous vuoden 2020 hallitus kukkapuskineen.
OLL:n hallitus vuodelle 2020 vasemmalta oikealle Liisa Reinola, Nita Vallimäki, Antti Pentikäinen, Sanna-Maria Ahl ja Ilona Raimas.

OLL:n hallitus vuodelle 2020 vasemmalta oikealle Liisa Reinola, Nita Vallimäki, Antti Pentikäinen, Sanna-Maria Ahl ja Ilona Raimas.

OLL-malja myönnetään vuosittain liikuntatoiminnan saralla ansioituneelle OLL:n jäsenjärjestölle ja sitä on jaettu 1970-luvulta alkaen.

Palkinnon perusteina liitto mainitsi muun muassa SAMMAKKO:n roolin SataSport-hankkeen alkamisessa (josta myöhemmin muovautui opiskelijoita ja henkilökuntaa liikuttava CampusMoWe); työn sekä opiskelijoiden SM-kisojen että matalamman kynnyksen liikuntatapahtumien järjestäjänä ja aktiivisen otteen liikuntatuutoroinnin kehittämisessä.

– Palkinnon saajan pyrkimyksenä on ollut palvella jopa neljän eri korkeakoulun toimijoita neljällä eri paikkakunnalla. Lisäksi yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen on pyritty kiinnittämään erityistä huomiota”, OLL:n perustelut kuuluvat.

– Otamme palkinnon ilolla vastaan. On hienoa, että tekemämme työ kaikkien satakuntalaisten opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen tunnustetaan tällaisella tavalla. Olemme panostaneet hyvinvointi- ja liikuntapalveluihin entistä enemmän edeltävinä vuosina ja niin on myöskin SAMK. Maakunnassa vaikuttavien opiskelijajärjestöjen ja korkeakoulujen yhteistyölle CampusMoWe on mitä mainioin kruununjalokivi, hehkuttaa SAMMAKKO:n hallituksen puheenjohtaja Juho Paavola.

Nita Vallimäki varapuheenjohtajaksi

OLL-maljan lisäksi SAMMAKKO menestyi myös liiton henkilövalinnoissa, kun opiskelijakunnan hallituksen jäsen Nita Vallimäki valittiin Opiskelijoiden Liikuntaliiton varapuheenjohtajaksi toimikaudelle 2020. Kokemäeltä lähtöisin oleva Vallimäki opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulun Rauman-kampuksella tradenomiksi ja on vastannut tänä vuonna opiskelijakunnan tapahtumista sekä liikuntapalveluista.

– Lähden innokkaana tämän uuden haasteen pariin! Liian moni korkeakouluopiskelija liikkuu edelleen terveytensä kannalta riittämättömästi ja toisaalta myös opiskeluympäristöt harvoin taipuvat istumisen tauottamisen periaatteisiin. Liikkuva opiskelu –toiminnan laajeneminen korkeakouluihin on keskiössä, kun haemme ratkaisuja näihin ongelmiin, Vallimäki kertoo.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. Liiton puheenjohtajaksi kaudelle 2020 valittiin Antti Pentikäinen (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta), toiseksi varapuheenjohtajaksi Sanna-Maria Ahl (Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta) sekä hallituksen jäseniksi Liisa Reinola (Seinäjoen ammattikorkeakoulu) ja Ilona Raimas (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta).

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.