Multisilta: Mikä ei ole muuttunut?

Kukapa ei olisi kuullut, että maailma on muutoksessa. Digitalisaatio muuttaa palveluja ja yhteiskuntaa koko ajan. Mutta olisi hyvä pohtia, mikä ympärillämme ei ole muuttunut, kirjoittaa Jari Multisilta vuosikertomus-Agorassa.

15.4.2019 | Teksti: Jari Multisilta | Kuva: Veera Korhonen

Jari Multisilta

Jari Multisilta

Yksi asia, joka ei ole muuttunut, on ammattikorkeakoulun perustehtävä. Olemme olemassa siksi, että tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä. Opiskelu antaa hyvän elämän rakennusaineita ja vahvistaa maakunnan yritysten ja organisaatioiden osaamista.

Oppiminen ei sekään ole muuttunut. Oppiminen tapahtuu ihmisen mielessä, ja oppiminen vaatii työtä, opiskelua. Opiskelussa voidaan kyllä käyttää uusia keinoja, kuten verkko-oppimista, mutta opettajan asiantuntemuksella on opiskelussa edelleen keskeinen rooli. Parhaimmillaan opettaja tukee ja ohjaa oppimisprosessia niin, että opiskelija huomioidaan yksilöllisenä oppijana.

SAMKin tehtävä ei ole muuttunut. Tuotamme osaajia ja osaamista maakuntaan. Ylpeästi voin sanoa, että opiskelijat ovat arvioineet opetuksemme laadukkaaksi – itse asiassa pitkän aikavälin tilastossa SAMK on yksi Suomen laadukkaimmista ammattikorkeakouluista.

SAMKin opiskelijat myös työllistyvät hyvin. Tilastokeskuksen mukaan SAMKista valmistuneet työllistyvät parhaiten pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevista ammattikorkeakouluista. Hienoa, että SAMK on havaittu hyväksi, vaikka ammattikorkeakoulukenttä onkin ollut muutoksessa. Olen innoissani, että saan olla toteuttamassa perustehtäväämme yhdessä kaikkien SAMKilaisten kanssa.

Jari Multisilta
rehtori, toimitusjohtaja

Lisää aiheesta

| SAMK

Jari Multisilta SAMKin rehtoriksi

Satakunnan ammattikorkeakoulun hallitus on valinnut SAMKin uudeksi rehtoriksi ja toimitusjohtajaksi TkT Jari Multisillan (52). Multisilta siirtyy SAMKiin Porin yliopistokeskuksen johtajan tehtävästä. Porilainen...
Viimeiseksi yhteiseksi työkseen Jari ja Johanna tarkistivat henkilöstölle lähetettävän YT-toimikunnan esityksestä kertovan viestin. SAMK
| SAMK

Lukiolainen Johanna Mattila päivän johtajana rehtorin rinnalla

Johanna Mattila Porin suomalaisen yhteislyseon lukiosta työskenteli rehtori Jari Multisillan työparina 9. marraskuuta. Päivään mahtui sekä kansainvälisiä että SAMKin sisäisiä kohtaamisia, muun...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA