Multisilta: Mikä ei ole muuttunut?

Kukapa ei olisi kuullut, että maailma on muutoksessa. Digitalisaatio muuttaa palveluja ja yhteiskuntaa koko ajan. Mutta olisi hyvä pohtia, mikä ympärillämme ei ole muuttunut. Muutoksen vastapainona en pidä pysähtyneisyyttä, vaan ajattelen enemmän jotakin vakiintunutta, hyväksi havaittua, tai vaikka luonnonlakien kaltaisia asioita, jotka eivät ole muuttuneet, kirjoittaa Jari Multisilta vuosikertomus-Agorassa.

SAMKin Toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta.
Jari Multisilta
Jari Multisilta

Yksi asia, joka ei ole muuttunut, on ammattikorkeakoulun perustehtävä. Olemme olemassa siksi, että tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä. Opiskelu antaa hyvän elämän rakennusaineita ja vahvistaa maakunnan yritysten ja organisaatioiden osaamista.

Oppiminen ei sekään ole muuttunut. Oppiminen tapahtuu ihmisen mielessä, ja oppiminen vaatii työtä, opiskelua. Opiskelussa voidaan kyllä käyttää uusia keinoja, kuten verkko-oppimista, mutta opettajan asiantuntemuksella on opiskelussa edelleen keskeinen rooli. Parhaimmillaan opettaja tukee ja ohjaa oppimisprosessia niin, että opiskelija huomioidaan yksilöllisenä oppijana.

SAMKin tehtävä ei ole muuttunut. Tuotamme osaajia ja osaamista maakuntaan. Ylpeästi voin sanoa, että opiskelijat ovat arvioineet opetuksemme laadukkaaksi – itse asiassa pitkän aikavälin tilastossa SAMK on yksi Suomen laadukkaimmista ammattikorkeakouluista.

SAMKin opiskelijat myös työllistyvät hyvin. Tilastokeskuksen mukaan SAMKista valmistuneet työllistyvät parhaiten pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevista ammattikorkeakouluista. Hienoa, että SAMK on havaittu hyväksi, vaikka ammattikorkeakoulukenttä onkin ollut muutoksessa. Olen innoissani, että saan olla toteuttamassa perustehtäväämme yhdessä kaikkien SAMKilaisten kanssa.

Jari Multisilta
rehtori, toimitusjohtaja

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.