Etsi

Multisilta: Mikä ei ole muuttunut?

Kukapa ei olisi kuullut, että maailma on muutoksessa. On silti hyvä pohtia myös sitä mikä ympärillämme ei ole muuttunut – jotain mikä ei ole pysähtyneisyyttä, vaan enemmän vakiintunutta ja hyväksi havaittua, kirjoittaa rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta vuosikertomus-Agoran pääkirjoituksessaan.

15.4.2019 | Teksti: Jari Multisilta | Kuva: Veera Korhonen

Jari Multisilta

Kukapa ei olisi kuullut, että maailma on muutoksessa. Digitalisaatio muuttaa palveluja ja yhteiskuntaa koko ajan. Mutta olisi hyvä pohtia, mikä ympärillämme ei ole muuttunut. Muutoksen vastapainona en pidä pysähtyneisyyttä, vaan ajattelen enemmän jotakin vakiintunutta, hyväksi havaittua, tai vaikka luonnonlakien kaltaisia asioita, jotka eivät ole muuttuneet.

Yksi asia, joka ei ole muuttunut, on ammattikorkeakoulun perustehtävä.

Yksi asia, joka ei ole muuttunut, on ammattikorkeakoulun perustehtävä. Olemme olemassa siksi, että tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä. Opiskelu antaa hyvän elämän rakennusaineita ja vahvistaa maakunnan yritysten ja organisaatioiden osaamista.

Oppiminen ei sekään ole muuttunut. Oppiminen tapahtuu ihmisen mielessä, ja oppiminen vaatii työtä, opiskelua. Opiskelussa voidaan kyllä käyttää uusia keinoja, kuten verkko-oppimista, mutta opettajan asiantuntemuksella on opiskelussa edelleen keskeinen rooli. Parhaimmillaan opettaja tukee ja ohjaa oppimisprosessia niin, että opiskelija huomioidaan yksilöllisenä oppijana.

SAMKin tehtävä ei ole muuttunut.

SAMKin tehtävä ei ole muuttunut. Tuotamme osaajia ja osaamista maakuntaan. Ylpeästi voin sanoa, että opiskelijat ovat arvioineet opetuksemme laadukkaaksi – pitkän aikavälin tilastossa SAMK on yksi Suomen laadukkaimmista ammattikorkeakouluista.

SAMKin opiskelijat myös työllistyvät hyvin. Tilastokeskuksen mukaan SAMKista valmistuneet työllistyvät parhaiten pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevista ammattikorkeakouluista. Olen innoissani, että saan olla toteuttamassa perustehtäväämme yhdessä kaikkien SAMKilaisten kanssa.

 

JARI MULTISILTA

rehtori, toimitusjohtaja

Lisää aiheesta

Multisillan mielestä opetus on keskeisessä asemassa ja avainroolissa. Hän haluaisi nostaa sen merkitystä ja painoarvoa vielä lisää.
| SAMK

Uusi rehtori on yhteistyön siivittäjä ja ihmisten johtaja

SAMKin johtamisvastuu siirtyy Juha Kämäriltä uudelle toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillalle 15. syyskuuta. Multisilta on tätä ennen ehtinyt kuukauden verran tutustua taloon. – Käsitykseni SAMKista on näiden viikkojen aikana kirkastunut ja entisestään parantunut. SAMK on hyvin hoidettu ja hyvässä kunnossa. Täällä on innostunut tekemisen meininki, mikä näkyy ulospäin, mutta vielä paremmin sisältä katsoen, Multisilta sanoo.
Viimeiseksi yhteiseksi työkseen Jari ja Johanna tarkistivat henkilöstölle lähetettävän YT-toimikunnan esityksestä kertovan viestin. SAMK
| SAMK

Lukiolainen Johanna Mattila päivän johtajana rehtorin rinnalla

Johanna Mattila Porin suomalaisen yhteislyseon lukiosta työskenteli rehtori Jari Multisillan työparina 9. marraskuuta. Päivään mahtui sekä kansainvälisiä että SAMKin sisäisiä kohtaamisia, muun...

Uusimmat

Jari Iisakkala pyöräilee usein töihin.
| Liiketoiminta

Jari Iisakkala luotsaa palveluliiketoiminnan osaamisaluetta

Jari Iisakkala aloitti palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtajana huhtikuun alussa. Iisakkala on innoissaan uudesta pestistään ja iloinen siitä, että SAMKin arvostus alueella on kasvanut selvästi viime vuosina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA