Merkonomista insinööriksi

Jasperi Länsiharju on ponnistanut rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin opintoihin liiketalouden ammattitutkinnon kautta.

Jasperi Länsiharju tietokoneella

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoissa käytetään paljon tietokonetta sekä erilaisia ohjelmia.

Jasperi Länsiharju aloitti rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnot syksyllä 2020. Muutamaa vuotta aiemmin hän oli saanut merkonomin paperit, mutta tuli myöhemmin alan suhteen toisiin aatoksiin.

– Hain opiskelemaan tälle alalle, sillä armeijassa ehdin miettimään, että ehkä haluaisin jonkin muun koulutuksen, sillä merkonomin tutkinnon työtehtävät eivät oikein kiinnostaneet minua. Siellä sitten pohdin, mitä työtehtäviä haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Päädyin tähän valintaan, sillä olen aina tykännyt tehdä käsilläni asioita ja mietin rakennusalaa jo ennen liiketalouden tutkintoa.

Opinnot mielenkiintoisia, mutta haastavia

Opinnossa Jasperin mukaan parasta ovat olleet mielenkiintoiset aiheet, se että on päässyt tutustumaan moneen uuteen ihmiseen sekä löytänyt uusia kavereita opintojen parista. Haastavinta puolestaan on ollut itseopiskelu sekä opintojen työmäärä.

– Itseopiskelun ja ammattikorkeakoulussa opetettavien asioiden määrässä on ollut suuri ero verrattuna aiempien opintojen tarvittavaan työmäärään. Haastavaa on ollut myös uudet asiat, sillä aika lailla jokainen asia, mitä olemme opiskelleet, on ollut minulle uutta.

Tulevaisuuden tavoitteet selvänä mielessä

Jasperin tavoitteena on työllistyä mahdollisimman nopeasti valmistumisen jälkeen.

– Haluan valmistua mahdollisimman nopeasti, jotta pääsen kartuttamaan osaamistani ja kokemustani erilaisissa työkohteissa, sekä saada itseni mahdollisimman nopeasti työmarkkinoille.

– Tulevuudessa haluaisin työskennellä työnjohtotehtävissä uudisrakentamiskohteissa tai yrityksessä, jonka päälinjana on uudisrakentaminen, Jasperi kertoo.

Jasperi uskookin, että koulutuksesta saa paljon oppia tulevaisuuden uratavoitteissa.

– Tämä koulutus tulee auttamaan urasuunnitelmaani suuresti, sillä tämä tutkinto auttaa minua saavuttamaan työtehtävät, joihin haluan. Saan tutkintoa suorittaessa paljon hyvää, tärkeää ja tulevaisuudessa vaadittavaa tietoa.

Lue lisää opinnoista Jasperi Länsiharju kampuksen käytävällä.

Faktat

  • Jasperi Länsiharju, 22, Pori
  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri, 240 op
  • Opinnot kestävät noin 4 vuotta

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.