Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.

Jenniina Matinaho tähtää tapahtumatuotannon ammattilaiseksi.

Jenniina päätyi hakemaan Poriin korkeakouluun, sillä kaupunki sijaitsee vain kahden tunnin ajomatkan päässä hänen kotikaupungistaan Salosta. Jenniina on viihtynyt Porissa hyvin. Hän kuvailee kaupungin olevan sopivan kokoinen, ei pieni, mutta ei liian suurikaan.

Opinnot suunnitellaan työelämän tarpeiden mukaan

Matkailualan opinnoissa ei suoraan valita erikoistumisalaa. On kuitenkin mahdollista valita opintojaksoja sen mukaan, mikä itseä kiinnostaa ja mihin haluaa tulevaisuudessa työllistyä. Jenniina on valinnut tapahtuma-alan opintojaksoja, sillä hän haluaa työllistyä tapahtuma-alalle opintojen jälkeen. Restonomin opintoihin sisältyy harjoittelu, joka Jenniinalla alkaa keväällä 2023.

Jenniina yllättyi opintojen alkaessa eniten opintojen vapaudesta. Opintojaksot sisältävät mm. luentoja, itsenäistä työskentelyä ja projektityöskentelyä. Matkailualan opinnot ovat lähiopintoja, mutta viikossa on myös muutamia etäpäiviä. Etäpäivinä on aikaa tehdä opintojaksojen itsenäisiä suorituksia.

– Opiskelu on paljon vapaampaa verrattuna esimerkiksi aikaisempiin lukio-opintoihin, Jenniina pohtii.

Opiskelijatapahtumat kasvattavat opiskelijoiden yhteishenkeä

Opiskelijaelämään kuuluu opiskelun lisäksi myös erilaiset opiskelijatapahtumat. Jenniinan mukaan Porissa on järjestetty monenlaisia tapahtumia ja juhlia. Perinteisten approjen ja sitsien lisäksi on järjestetty rastikierroksia sekä bingoja. Tutortoiminnan myötä Jenniina on päässyt myös itse järjestämään tapahtumia uusille opiskelijoille.

– Opiskelijatapahtumat ovat hyvä keino tutustua uusiin opiskelijakavereihin, Jenniina sanoo.

Lue lisää restonomiopinnoista Jenniina Matinaho Pysty

Jenniina Matinaho

  • 23-vuotias
  • Toisen vuoden restonomiopiskelija
  • Opiskelijatapahtumat ovat osa opiskelijakulttuuria ja keino verkostoitua.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.