Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

23.1.2023 | Teksti: Elena Rauhala, SAMKin opiskelija | Kuva: Elena Rauhala, SAMKin opiskelija

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.

Jenniina Matinaho tähtää tapahtumatuotannon ammattilaiseksi.

Jenniina päätyi hakemaan Poriin korkeakouluun, sillä kaupunki sijaitsee vain kahden tunnin ajomatkan päässä hänen kotikaupungistaan Salosta. Jenniina on viihtynyt Porissa hyvin. Hän kuvailee kaupungin olevan sopivan kokoinen, ei pieni, mutta ei liian suurikaan.

Opinnot suunnitellaan työelämän tarpeiden mukaan

Matkailualan opinnoissa ei suoraan valita erikoistumisalaa. On kuitenkin mahdollista valita opintojaksoja sen mukaan, mikä itseä kiinnostaa ja mihin haluaa tulevaisuudessa työllistyä. Jenniina on valinnut tapahtuma-alan opintojaksoja, sillä hän haluaa työllistyä tapahtuma-alalle opintojen jälkeen. Restonomin opintoihin sisältyy harjoittelu, joka Jenniinalla alkaa keväällä 2023.

Jenniina yllättyi opintojen alkaessa eniten opintojen vapaudesta. Opintojaksot sisältävät mm. luentoja, itsenäistä työskentelyä ja projektityöskentelyä. Matkailualan opinnot ovat lähiopintoja, mutta viikossa on myös muutamia etäpäiviä. Etäpäivinä on aikaa tehdä opintojaksojen itsenäisiä suorituksia.

– Opiskelu on paljon vapaampaa verrattuna esimerkiksi aikaisempiin lukio-opintoihin, Jenniina pohtii.

Opiskelijatapahtumat kasvattavat opiskelijoiden yhteishenkeä

Opiskelijaelämään kuuluu opiskelun lisäksi myös erilaiset opiskelijatapahtumat. Jenniinan mukaan Porissa on järjestetty monenlaisia tapahtumia ja juhlia. Perinteisten approjen ja sitsien lisäksi on järjestetty rastikierroksia sekä bingoja. Tutortoiminnan myötä Jenniina on päässyt myös itse järjestämään tapahtumia uusille opiskelijoille.

– Opiskelijatapahtumat ovat hyvä keino tutustua uusiin opiskelijakavereihin, Jenniina sanoo.

Jenniina Matinaho Pysty

Jenniina Matinaho

  • 23-vuotias
  • Toisen vuoden restonomiopiskelija
  • Opiskelijatapahtumat ovat osa opiskelijakulttuuria ja keino verkostoitua.

23.1.2023 | Teksti: Elena Rauhala, SAMKin opiskelija | Kuva: Elena Rauhala, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Essi työskentelemässä tietokoneella.
| Opinnot ja opetus

Kiinnostus matkailualaan heräsi uudelleen

Essi Hyvönen opiskelee kolmatta vuotta restonomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa, vaikka matkailupalvelujen tuottajaksi valmistumisen jälkeen hän ei halunnut kuullakaan sanaa matkailuala. Hänen mielensä kuitenkin muuttui.
| Opinnot ja opetus

Opiskelijamme työllistyvät: Restonomiopinnot antoivat valmiudet esimiestehtäviin

Eemeli Peltonen valmistui SAMKista keväällä 2016 restonomiksi. Tällä hetkellä hän työskentelee kansainvälisen IT startupin Suomen myyntipäällikkönä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html