Lapsienergiaa SAMKissa Lapsi mukaan töihin -päivänä

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä 22.11. Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella pyörii lähes 40 työntekijöiden lasta. Iältään lapset ovat 2-14-vuotiaita.

19.11.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Lapsi Mukaan Toihin17

Viime vuonna vastaavana päivänä lapset tutustuivat mm. Pepper-robottiin.

Lapsi Mukaan töihin -päivä alkaa rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla. Sen jälkeen lapset pääsevät tutustumaan kampuksen laboratorioihin. Automaatiolaboratoriossa on esillä humanoidirobotti Pepper, Lego-robotteja sekä lämpö- ja lähi-infrapunakameroita. Konetekniikan laboratoriossa pääsee tutustumaan erilaisiin laitteisiin ja plasmaleikkaukseen. Ympäristölaboratoriossa lapset testaavat pH:n mittausta ja mikroskopointia. Sosiaali- ja terveysalan simulaatioluokassa lapset seuraavat, kun opiskelijat harjoittelevat nukeilla elvytystä ja hengityksen turvaamista. Iltapäivällä SAMKin sosiaali- ja terveysalan palvelukeskus Soteekki järjestää eri-ikäisille erilaisia aktiviteetteja. Ohjelmassa on vielä tutustuminen oman vanhemman työhön, työpisteeseen sekä -yhteisöön.

SAMKin päivän aikataulu:

Klo 8.15–9.00 Aamupalaveri, vetäjänä Jari Multisilta
Klo 10–11.30 Tutustuminen kampuksen laboratorioihin
Lounastauko vanhemman kanssa
Klo 12.30–14 Soteekin aktiviteetit
Vanhemman työhön tutustuminen

Perhemyönteisen työpaikan kehittäminen on osa SAMKin henkilöstöpolitiikkaa. Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet ja niihin liittyvät tarpeet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä.

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Päivä tarjoaa myös työpaikoille mahdollisuuden kuulla lasten ja nuorten raikkaita ajatuksia. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lisätiedot SAMKin päivästä: Henkilöstön kehittämispäällikkö Saara Jäntti, saara.jantti@samk.fi, puh. 044 710 3212.

Lisätiedot valtakunnallisesta päivästä: http://www.lapsimukaantoihin.fi/

#LMTpäivä #lapsimukaantöihinpäivä

Uusimmat uutiset

Mies puolilähikuvassa kädet lanteilla
| Liiketoiminta

Liiketalouden opiskelijoiden projektit poikivat myös opettajan kirjoittaman urheiluopuksen

SAMK tekee yhteistyöprojekteja yritysten lisäksi monen urheiluseuran kanssa projektiosaamisen, markkinoinnin ja myynnin opintojaksoilla. Liiketalouden lehtorit Yki Myntti ja Tero Tuomi ohjaavat näitä ”real life" -keissejä. Urheilukeisseistä syntyi myös urheilukirja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA