Kytevä kipinä yrittäjyyteen roihahti opintojen aikana

Kati Rinne valmistuu tänään verkko-opintoina suoritettavasta liiketalouden koulutuksesta tradenomiksi. Opintojen aikana hän ryhtyi myös sivutoimiseksi valmennusyrittäjäksi.

16.12.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Kati Rinteen arkisto

Kati Rinne poseeraa ikkunan edessä

Kati Rinne on haaveillut sivutoimisesta yrittäjyydestä jo pitkään.

Kati Rinne työskentelee Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä projektityöntekijänä, terveydenhuollon laitehallintaprojektissa. Työt jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen hyvinvointialueen palveluksessa. Opinnot SAMKissa auttoivat Rinnettä pääsemään organisaation sisäisen haun kautta uusiin työtehtäviin.

– Työni on itsenäistä ja vastuullista ja se sisältää myös kouluttamista, joka on erityisesti mieleeni. Monipuolisuus on oma juttuni, hän sanoo.

Muutama vuosi sitten hän halusi toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja opiskella lisää. SAMKin verkkototeutuksena tarjottava liiketalouden koulutus tuntui toteutusmuodon ja sisältöjen puolesta juuri sopivalta, joten hän päätti hakea.

– Vaikka olin tehnyt hakuvaiheessa paljon töitä, oli yllätys, että pääsin sisään, hän naurahtaa.

– Ymmärsin heti opintojen alettua, että voin ottaa CampusOnline-opintoja täydentämään haluamaani opintokokonaisuutta. Olin ihan että "wow". On hieno mahdollisuus, kun voi valita täydentäviä ammattiopintoja muista korkeakouluista. Otin esimerkiksi lean-johtamiseen ja valmentavaan johtamiseen liittyviä opintoja. Tällä tavoin sain omat kiinnostuksen kohteet ja monipuolisen osaamiseni näkyväksi todistukseen.

Keskeneräisenäkin voi aloittaa yritystoiminnan

Rinne oli pyöritellyt sivutoimista yrittäjyyttä mielessään jo vuosia. Toisaalta hän pohti, onko hänestä sellaiseen.

– En ole vain tullut aloittaneeksi yritystoimintaa. Olen moniosaaja, ja pitkään pyörittelin, mitä tiettyä pätevyyttä minulla on lähteä yrittäjäksi. Lopulta päätin, että voin tehdä mitä haluan ja perustaa yrityksen. Kokeilemisessa ei häviä mitään.

Rinne lähti mukaan Yrityskiihdyttämön toimintaan. Hän perusti yrityksen, jonka päätoimialana on liikkeenjohdon konsultointi ja yhtenä palveluna ovat fasilitointipalvelut johtamisen apuna. Palveluvalikoima luultavasti muotoutuu kysynnän mukaan, kun yritystoiminta pääsee varsinaisesti käyntiin. Yritystään hän on kehittänyt rauhassa opintojen aikana. Tarkoitus on ainakin alkuun jatkaakin sivutoimisena yrittäjänä.

– Oivallukseni oli, että keskeneräisenäkin voi aloittaa. Toimintaa voi kehittää koko ajan. Minulla on aito halu auttaa muita oivaltamaan, kuinka pienilläkin muutoksilla saadaan aikaan hyviä tuloksia, hän sanoo.

Opinnäytetyö tukemaan omaa yrittäjyyttä

Rinteen opinnäytetyö Osallistava työpaja muutosjohtamisen apuna julkaistiin juuri. Opinnäytetyö tukee hänen omaa yritystään.

– Tein opinnäytetyön teemoista, jotka ovat kiinnostaneet minua jo vuosikausia. Yhdistin siinä työpajatyöskentelyn, muutokset ja fasilitoinnin.

Opinnäytetyössä pohditaan, mitä muutos ja muutosjohtaminen ovat ja miten henkilöstöä voidaan osallistaa muutoksissa työpajan avulla. Tarkoituksena oli myös löytää osallistavien työpajojen hyötyjä sekä mahdollisia haasteita.

– On tärkeää, että työntekijöiltä kysytään omaan työhön liittyvistä asioista ja osallistetaan heitä mukaan oman työn kehittämiseen aina, kun se on mahdollista, hän sanoo.

16.12.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Kati Rinteen arkisto

Lisää aiheesta

| Yrittäjyys

All in Pitch -yritysideakilpailun taso oli jälleen korkea – myös Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä valittu

All in Pitch on Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu, jossa nuoret hyppäävät pois omalta mukavuusalueeltaan nousemalla lavalle pitämään yritysideastaan perinteisen hissipuheen ja saamaan siitä tuomariston palaute.
| Yrittäjyys

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Mira Piitulaisella on monta rautaa tulessa

SAMKissa valitaan vuosittain Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä. Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjäksi 2021 valittu Mira Piitulainen on kuvataiteilija, yrittäjä, projektipäällikkö ja lastenkirjojen kuvittaja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Mirja Röyttä opiskeli lähihoitajasta tradenomiksi ja haaveilee henkilöstöpäällikön tehtävistä. Opinnäytetyössään hän tutki mitkä asiat vaikuttavat terveydenhuollon henkilöstön sitoutumiseen ja mistä työnantaja voi ne tunnistaa. Hän on myös rekrytoinut varttuneita hoitajia keikkatöihin. Lue koko juttu: www.samk.fi/uutiset/lahihoitajasta-tradenomiksi/#tradenomi #verkkotutkinto #samk #huittinen #katsetulevaisuuteen ... See MoreSee Less
View on Facebook

Twitter feed is not available at the moment.