Kytevä kipinä yrittäjyyteen roihahti opintojen aikana

Kati Rinne valmistuu tänään verkko-opintoina suoritettavasta liiketalouden koulutuksesta tradenomiksi. Opintojen aikana hän ryhtyi myös sivutoimiseksi valmennusyrittäjäksi.

Kati Rinne poseeraa ikkunan edessä

Kati Rinne on haaveillut sivutoimisesta yrittäjyydestä jo pitkään.

Kati Rinne työskentelee Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä projektityöntekijänä, terveydenhuollon laitehallintaprojektissa. Työt jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen hyvinvointialueen palveluksessa. Opinnot SAMKissa auttoivat Rinnettä pääsemään organisaation sisäisen haun kautta uusiin työtehtäviin.

– Työni on itsenäistä ja vastuullista ja se sisältää myös kouluttamista, joka on erityisesti mieleeni. Monipuolisuus on oma juttuni, hän sanoo.

Muutama vuosi sitten hän halusi toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja opiskella lisää. SAMKin verkkototeutuksena tarjottava liiketalouden koulutus tuntui toteutusmuodon ja sisältöjen puolesta juuri sopivalta, joten hän päätti hakea.

– Vaikka olin tehnyt hakuvaiheessa paljon töitä, oli yllätys, että pääsin sisään, hän naurahtaa.

– Ymmärsin heti opintojen alettua, että voin ottaa CampusOnline-opintoja täydentämään haluamaani opintokokonaisuutta. Olin ihan että ”wow”. On hieno mahdollisuus, kun voi valita täydentäviä ammattiopintoja muista korkeakouluista. Otin esimerkiksi lean-johtamiseen ja valmentavaan johtamiseen liittyviä opintoja. Tällä tavoin sain omat kiinnostuksen kohteet ja monipuolisen osaamiseni näkyväksi todistukseen.

Keskeneräisenäkin voi aloittaa yritystoiminnan

Rinne oli pyöritellyt sivutoimista yrittäjyyttä mielessään jo vuosia. Toisaalta hän pohti, onko hänestä sellaiseen.

– En ole vain tullut aloittaneeksi yritystoimintaa. Olen moniosaaja, ja pitkään pyörittelin, mitä tiettyä pätevyyttä minulla on lähteä yrittäjäksi. Lopulta päätin, että voin tehdä mitä haluan ja perustaa yrityksen. Kokeilemisessa ei häviä mitään.

Rinne lähti mukaan Yrityskiihdyttämön toimintaan. Hän perusti yrityksen, jonka päätoimialana on liikkeenjohdon konsultointi ja yhtenä palveluna ovat fasilitointipalvelut johtamisen apuna. Palveluvalikoima luultavasti muotoutuu kysynnän mukaan, kun yritystoiminta pääsee varsinaisesti käyntiin. Yritystään hän on kehittänyt rauhassa opintojen aikana. Tarkoitus on ainakin alkuun jatkaakin sivutoimisena yrittäjänä.

– Oivallukseni oli, että keskeneräisenäkin voi aloittaa. Toimintaa voi kehittää koko ajan. Minulla on aito halu auttaa muita oivaltamaan, kuinka pienilläkin muutoksilla saadaan aikaan hyviä tuloksia, hän sanoo.

Opinnäytetyö tukemaan omaa yrittäjyyttä

Rinteen opinnäytetyö Osallistava työpaja muutosjohtamisen apuna julkaistiin juuri. Opinnäytetyö tukee hänen omaa yritystään.

– Tein opinnäytetyön teemoista, jotka ovat kiinnostaneet minua jo vuosikausia. Yhdistin siinä työpajatyöskentelyn, muutokset ja fasilitoinnin.

Opinnäytetyössä pohditaan, mitä muutos ja muutosjohtaminen ovat ja miten henkilöstöä voidaan osallistaa muutoksissa työpajan avulla. Tarkoituksena oli myös löytää osallistavien työpajojen hyötyjä sekä mahdollisia haasteita.

– On tärkeää, että työntekijöiltä kysytään omaan työhön liittyvistä asioista ja osallistetaan heitä mukaan oman työn kehittämiseen aina, kun se on mahdollista, hän sanoo.

Lue lisää Kati Rinteen yrityksestä Lue lisää Kati Rinteen opinnäytetyöstä Lue lisää liiketalouden tutkinto-opinnoista (verkkototeutus)

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.