Kytevä kipinä yrittäjyyteen roihahti opintojen aikana

Kati Rinne valmistuu tänään verkko-opintoina suoritettavasta liiketalouden koulutuksesta tradenomiksi. Opintojen aikana hän ryhtyi myös sivutoimiseksi valmennusyrittäjäksi.

Kati Rinne poseeraa ikkunan edessä

Kati Rinne on haaveillut sivutoimisesta yrittäjyydestä jo pitkään.

Kati Rinne työskentelee Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä projektityöntekijänä, terveydenhuollon laitehallintaprojektissa. Työt jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen hyvinvointialueen palveluksessa. Opinnot SAMKissa auttoivat Rinnettä pääsemään organisaation sisäisen haun kautta uusiin työtehtäviin.

– Työni on itsenäistä ja vastuullista ja se sisältää myös kouluttamista, joka on erityisesti mieleeni. Monipuolisuus on oma juttuni, hän sanoo.

Muutama vuosi sitten hän halusi toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja opiskella lisää. SAMKin verkkototeutuksena tarjottava liiketalouden koulutus tuntui toteutusmuodon ja sisältöjen puolesta juuri sopivalta, joten hän päätti hakea.

– Vaikka olin tehnyt hakuvaiheessa paljon töitä, oli yllätys, että pääsin sisään, hän naurahtaa.

– Ymmärsin heti opintojen alettua, että voin ottaa CampusOnline-opintoja täydentämään haluamaani opintokokonaisuutta. Olin ihan että ”wow”. On hieno mahdollisuus, kun voi valita täydentäviä ammattiopintoja muista korkeakouluista. Otin esimerkiksi lean-johtamiseen ja valmentavaan johtamiseen liittyviä opintoja. Tällä tavoin sain omat kiinnostuksen kohteet ja monipuolisen osaamiseni näkyväksi todistukseen.

Keskeneräisenäkin voi aloittaa yritystoiminnan

Rinne oli pyöritellyt sivutoimista yrittäjyyttä mielessään jo vuosia. Toisaalta hän pohti, onko hänestä sellaiseen.

– En ole vain tullut aloittaneeksi yritystoimintaa. Olen moniosaaja, ja pitkään pyörittelin, mitä tiettyä pätevyyttä minulla on lähteä yrittäjäksi. Lopulta päätin, että voin tehdä mitä haluan ja perustaa yrityksen. Kokeilemisessa ei häviä mitään.

Rinne lähti mukaan Yrityskiihdyttämön toimintaan. Hän perusti yrityksen, jonka päätoimialana on liikkeenjohdon konsultointi ja yhtenä palveluna ovat fasilitointipalvelut johtamisen apuna. Palveluvalikoima luultavasti muotoutuu kysynnän mukaan, kun yritystoiminta pääsee varsinaisesti käyntiin. Yritystään hän on kehittänyt rauhassa opintojen aikana. Tarkoitus on ainakin alkuun jatkaakin sivutoimisena yrittäjänä.

– Oivallukseni oli, että keskeneräisenäkin voi aloittaa. Toimintaa voi kehittää koko ajan. Minulla on aito halu auttaa muita oivaltamaan, kuinka pienilläkin muutoksilla saadaan aikaan hyviä tuloksia, hän sanoo.

Opinnäytetyö tukemaan omaa yrittäjyyttä

Rinteen opinnäytetyö Osallistava työpaja muutosjohtamisen apuna julkaistiin juuri. Opinnäytetyö tukee hänen omaa yritystään.

– Tein opinnäytetyön teemoista, jotka ovat kiinnostaneet minua jo vuosikausia. Yhdistin siinä työpajatyöskentelyn, muutokset ja fasilitoinnin.

Opinnäytetyössä pohditaan, mitä muutos ja muutosjohtaminen ovat ja miten henkilöstöä voidaan osallistaa muutoksissa työpajan avulla. Tarkoituksena oli myös löytää osallistavien työpajojen hyötyjä sekä mahdollisia haasteita.

– On tärkeää, että työntekijöiltä kysytään omaan työhön liittyvistä asioista ja osallistetaan heitä mukaan oman työn kehittämiseen aina, kun se on mahdollista, hän sanoo.

Lue lisää Kati Rinteen yrityksestä Lue lisää Kati Rinteen opinnäytetyöstä Lue lisää liiketalouden tutkinto-opinnoista (verkkototeutus)

Jaa tämä sivu

Roope Töykkälä seisoo sillalla kahvikuppi kädessä.

Roope Töykkälä tekee opinnäytetyönsä liittyen tekoälyn käyttöön B2B-myynnissä

Roope Töykkälä opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa tradenomiksi. Poriin tie vei yhteishaun todistusvalinnan kautta.

Ryhmä valmistuvia opiskelijoita seisoo lavalla SAMK-screenin edessä.

SAMKissa vietettiin valmistumisjuhlaa 12.6.2024

SAMKissa vietettiin viime viikolla vuosittaista valmistumisjuhlaa eli publiikkia. Juhlaan oli kutsuttu kaikki lukuvuonna 2023–2024 SAMKista AMK- tai YAMK-tutkintoon valmistuneet opiskelijat.

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.