Kiinnostus matkailualaan heräsi uudelleen

Essi valmistui matkailupalvelujen tuottajaksi vuonna 2017. Pandemian aikaan vuonna 2020 oltuaan lomautettuna töistä hänelle tuli ajatus – mitä jos? Hän päätti hakea Satakunnan ammattikorkeakouluun ja sai opiskelupaikan.

18.1.2023 | Teksti: Pauliina Peltonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Pauliina Peltonen, SAMKin opiskelija

Essi työskentelemässä tietokoneella.

Essi opiskelee kolmatta vuotta matkailua Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Essi Hyvönen opiskelee kolmatta vuotta restonomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa, vaikka matkailupalvelujen tuottajaksi valmistumisen jälkeen hän ei halunnut kuullakaan sanaa matkailuala. Hänen mielensä kuitenkin muuttui ajan myötä.

– Hain ainoastaan Satakunnan ammattikorkeakouluun, koska en ollut vielä valmis muuttamaan Porista ja omat läheiset asuvat lähellä, Essi kertoo.

Essi kokee koulutuksen tarpeeksi kattavaksi ja hän on pitänyt siitä, että heillä on ollut käytännönläheistä työskentelyä opinnoissa, kuten esimerkiksi markkinointia ja tapahtumatuotantoa.

Opintojen edetessä ala alkoi tuntumaan omalta

Essiä kiinnostaisi työskennellä tulevaisuudessa matkailualan liiketoiminnan ja ehkä mahdollisesti markkinoinnin parissa. Ensimmäisenä ja toisena lukuvuonna Essiä kiinnosti pelkästään tapahtumatuotanto, mutta nyt Essi on kallistunut enemmän liiketoiminnan puolelle.

– Tapahtumien järjestämisessä olen ollut mukana opintojaksojen suoritusten ja tuutori- ja ainejärjestötoiminnan myötä sekä toimin tällä hetkellä PoReston eli Porin Restonomiopiskelijat - PoResto ry:n ainejärjestön sihteerinä, Essi kertoo.

Matkailualan liiketoiminnan tutkinto-ohjelma tarjoaa erilaisia työllistymismahdollisuuksia. Töitä voi tehdä yrittäjänä, projektipäällikkönä tai vaikka tapahtumakoordinaattorina.

– Yleensä kysytään, että tuleeko sinusta hotellivirkailija vai matkaopas, kun valmistut? Näihin työtehtäviin valmistutaan kuitenkin toisen asteen matkailun koulutuksesta tai matkanjärjestäjän kurssilta, ei ammattikorkeakoulusta, Essi kertoo.

Opiskeluaikoina Essille tuli hieman yllätyksenä, että kuinka helposti hän pääsi verkostoitumaan ihmisten kanssa.

– Suosittelen lämpimästi hakemaan yhteishauissa opiskelemaan restonomiksi, jos vain löytyy kiinnostusta alaa kohtaan. Nämä vuodet ovat olleet antoisia kaikin puolin enkä vaihtaisi näitä mihinkään, Essi toteaa.

Essi nojaa portaiden kaiteeseen.

Essi Hyvönen

  • 24-vuotias
  • Opiskelee matkailun koulutusohjelmassa restonomiksi
  • Ammatiltaan matkailupalvelujen tuottaja
  • Näkee itsensä töissä matkailualan liiketoiminnan ja -markkinoinnin parissa
  • Toimii Porin Restonomiopiskelijat - PoResto ry:n ainejärjestön sihteerinä

18.1.2023 | Teksti: Pauliina Peltonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Pauliina Peltonen, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

Opiskelijamme työllistyvät: Restonomiopinnot antoivat valmiudet esimiestehtäviin

Eemeli Peltonen valmistui SAMKista keväällä 2016 restonomiksi. Tällä hetkellä hän työskentelee kansainvälisen IT startupin Suomen myyntipäällikkönä.
Nelihenkinen Satamimmit-joukkue juhla-asuissa kukkasten ja pokaalin kanssa.
| Matkailu

SAMKin joukkue pokkasi kultaa restonomien SM-kilpailuissa

SAMKin joukkue Satamimmit voitti restonomien SM-tietotaitokilpailuissa ensimmäisen palkinnon. Satamimmit-joukkue voitti myös Resto2022-kilpailun ennakkotehtävän ja sai Sauna from Finland -kunniamaininnan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary