Kiinnostus matkailualaan heräsi uudelleen

Essi valmistui matkailupalvelujen tuottajaksi vuonna 2017. Pandemian aikaan vuonna 2020 oltuaan lomautettuna töistä hänelle tuli ajatus – mitä jos? Hän päätti hakea Satakunnan ammattikorkeakouluun ja sai opiskelupaikan.

18.1.2023 | Teksti: Pauliina Peltonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Pauliina Peltonen, SAMKin opiskelija

Essi työskentelemässä tietokoneella.

Essi opiskelee kolmatta vuotta matkailua Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Essi Hyvönen opiskelee kolmatta vuotta restonomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa, vaikka matkailupalvelujen tuottajaksi valmistumisen jälkeen hän ei halunnut kuullakaan sanaa matkailuala. Hänen mielensä kuitenkin muuttui ajan myötä.

– Hain ainoastaan Satakunnan ammattikorkeakouluun, koska en ollut vielä valmis muuttamaan Porista ja omat läheiset asuvat lähellä, Essi kertoo.

Essi kokee koulutuksen tarpeeksi kattavaksi ja hän on pitänyt siitä, että heillä on ollut käytännönläheistä työskentelyä opinnoissa, kuten esimerkiksi markkinointia ja tapahtumatuotantoa.

Opintojen edetessä ala alkoi tuntumaan omalta

Essiä kiinnostaisi työskennellä tulevaisuudessa matkailualan liiketoiminnan ja ehkä mahdollisesti markkinoinnin parissa. Ensimmäisenä ja toisena lukuvuonna Essiä kiinnosti pelkästään tapahtumatuotanto, mutta nyt Essi on kallistunut enemmän liiketoiminnan puolelle.

– Tapahtumien järjestämisessä olen ollut mukana opintojaksojen suoritusten ja tuutori- ja ainejärjestötoiminnan myötä sekä toimin tällä hetkellä PoReston eli Porin Restonomiopiskelijat - PoResto ry:n ainejärjestön sihteerinä, Essi kertoo.

Matkailualan liiketoiminnan tutkinto-ohjelma tarjoaa erilaisia työllistymismahdollisuuksia. Töitä voi tehdä yrittäjänä, projektipäällikkönä tai vaikka tapahtumakoordinaattorina.

– Yleensä kysytään, että tuleeko sinusta hotellivirkailija vai matkaopas, kun valmistut? Näihin työtehtäviin valmistutaan kuitenkin toisen asteen matkailun koulutuksesta tai matkanjärjestäjän kurssilta, ei ammattikorkeakoulusta, Essi kertoo.

Opiskeluaikoina Essille tuli hieman yllätyksenä, että kuinka helposti hän pääsi verkostoitumaan ihmisten kanssa.

– Suosittelen lämpimästi hakemaan yhteishauissa opiskelemaan restonomiksi, jos vain löytyy kiinnostusta alaa kohtaan. Nämä vuodet ovat olleet antoisia kaikin puolin enkä vaihtaisi näitä mihinkään, Essi toteaa.

Essi nojaa portaiden kaiteeseen.

Essi Hyvönen

  • 24-vuotias
  • Opiskelee matkailun koulutusohjelmassa restonomiksi
  • Ammatiltaan matkailupalvelujen tuottaja
  • Näkee itsensä töissä matkailualan liiketoiminnan ja -markkinoinnin parissa
  • Toimii Porin Restonomiopiskelijat - PoResto ry:n ainejärjestön sihteerinä

18.1.2023 | Teksti: Pauliina Peltonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Pauliina Peltonen, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

Opiskelijamme työllistyvät: Restonomiopinnot antoivat valmiudet esimiestehtäviin

Eemeli Peltonen valmistui SAMKista keväällä 2016 restonomiksi. Tällä hetkellä hän työskentelee kansainvälisen IT startupin Suomen myyntipäällikkönä.
Nelihenkinen Satamimmit-joukkue juhla-asuissa kukkasten ja pokaalin kanssa.
| Matkailu

SAMKin joukkue pokkasi kultaa restonomien SM-kilpailuissa

SAMKin joukkue Satamimmit voitti restonomien SM-tietotaitokilpailuissa ensimmäisen palkinnon. Satamimmit-joukkue voitti myös Resto2022-kilpailun ennakkotehtävän ja sai Sauna from Finland -kunniamaininnan.

Uusimmat uutiset

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.
| Opinnot ja opetus

Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html