Kati Haula on valmistunut SAMKista fysioterapeutiksi, työfysioterapeutiksi ja eläinfysioterapeutiksi

Kati Haula on valmistunut SAMKista fysioterapeutiksi vuonna 2001. Seuraavana vuonna hän suoritti työfysioterapeutin opinnot täydennyskoulutuksena sekä eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot vielä 2017.

Kati Haula hieroo koiraa.

Parsonrussellinterrieri Lissu on agilityuransa vuoksi Katin vakioasiakas.

Kun kysytään, miksi Kati päätyi opiskelemaan fysioterapiaa, niin vastaus on yksiselitteinen.

– Lähdin opiskelemaan fysioterapeutiksi, koska minua kiinnostaa ihminen liikkujana, alkuun enemmän työterveyshuollon näkökannalta, miksi ihminen kipeytyy työssään. Ja miksi ihminen kipeytyy, vaikka liikkuu, mikä sen tekee ja pystynkö minä auttamaan.

Rakkaus eläimiin lähtee jo Katin lapsuudesta. Kiinnostus myös eläinten auttamiseen sai Katin hakeutumaan eläinfysioterapiaopintojen pariin.

– Olen kasvanut eläinten parissa ja eläimet ovat se minun juttuni. Eläin on mielenkiintoinen hoidettava siitä, ettei se osaa sanoilla kertoa, mihin sitä sattuu. Eläimen kanssa pitää oppia lukemaan eleitä ja liikkeitä. Eläimessä kiinnostaa myös se, että miksi eläin kipeytyy, vaikka se liikkuu ja harrastaa.

Fysioterapia vaatii yrittäjyyttä

Fysioterapeuttina toimiminen edellyttää useimmiten myös yrittäjäksi ryhtymistä. Kati on syntynyt yrittäjäperheeseen.

– Isälläni on ollut huoltamoalan yritys ja olen tottunut työskentelemään siellä jo nuoresta lähtien. Yrittäjänä toimimisen etuna on tietysti omien työaikojen valinta.

Kati hoitaa ihmisiä tällä hetkellä Porin Terveystalossa ja oman toiminimen Medico Fysion kautta eläimiä Satavetissä sekä kotonaan Luvialla. Hevosia hoidetaan hevostalleilla niiden kotioloissa.

Lue lisää eläinfysioterapian koulutuksesta, haku on käynnissä 3.5. asti Kati Haula, Kuva2

Kati Haula

Ammatti: Fysioterapeutti

Koulutus: Fysioterapia (AMK), Työfysioterapeutti (täydennyskoulutus), Eläinfysioterapeutti (erikoistumiskoulutus 30 op)

Muuta: SAMK on ainoa korkeakoulu Suomessa, jossa järjestetään eläinfysioterapeutin koulutusta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.