Innostus yrittäjyyteen lähti opinnoista

Jenni Pelkonen opiskelee tradenomiksi ja samalla pyörittää verkossa pientä lankakauppaa nimeltä Mokku Yarn. Hän kokee, että opinnot rohkaisivat häntä aloittamaan elinkeinonharjoittajana

Jenni Peltonen värjää lankoja kattilassa. Päällään hänellä on suojakäsineet, suojamaski ja essu.
Langan värjäys luonnistuu kotioloissa.

Langan värjäys luonnistuu kotioloissa.

Käsitöitä harrastava Jenni on ehtinyt jo kokeilla useita koulutuksia, mutta uskoo löytäneensä viimein oman juttunsa. Tällä hetkellä toisen vuoden tradenomiopiskelija on päässyt toteuttamaan itseään myös yritysmaailmassa.

– Halusin tehdä jotain mitä osaan ja tykkään tehdä. Itse käsityöala ei ole ammattina mielestäni kannattava, joten päätin perustaa lankakaupan, jossa myyn itse värjättyä lankaa ja käsityötarvikkeita.

Jenni kokee, että opintojen myötä hän on innostunut vielä enemmän yrittäjyydestä ja saanut tukea verkkokaupan perustamiseen opettajilta. Etenkin opintojakso yrittäjyydestä vahvisti, että hän haluaa kokeilla, kannattaako hänen liikeideansa.

– Olen päässyt nyt oman yrityksen kautta hyödyntämään SAMKissa opittuja asioita, esimerkiksi miten hoidetaan kirjanpitoa ja miten verotus toimii.

Korona-aika on opettanut ajankäytön tärkeyden

Koronan myötä kaikki opinnot on liiketalouden toisen vuoden opiskelijoiden kohdalla syksyllä 2020 siirretty etänä suoritettaviksi. Se on mikä omalta osaltaan mahdollistanut ajankäytön juuri perustetun verkkokaupan tuotteiden valmistamiseen.

– Toki mieluimmin olisin fyysisesti koulunpenkillä kuuntelemassa opetusta, mutta onneksi nyt jää aikaa lankojen värjäämiseen, Jenni toteaa naurahtaen.

Opiskelijana ja yrittäjänä toimivasta Jennistä yrittäjyyttä opiskeluiden aikana kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan. SAMK tarjoaa hyvän tukiverkoston siihen, esimerkiksi SAMKin yrityskiihdyttämö tarjoaa erilaisia opintojaksoja opiskelijoille, joilla on oma yritys.

– En ole vielä hyödyntänyt yrityskiihdyttämöä, mutta harkitsen asiaa keväällä. Jos vain pelkkä etäopiskelu päättyy ennen sitä.

Tutustu liiketalouden koulutusohjemaan Tutustu yrittäjän koulutusohjelmaan Jenni Pelkonen Kuva 2

Jenni Pelkonen

Liiketalouden koulutusohjelma, yrittäjä ja opiskelija

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.