Fysioterapiakoulutuksen osaamista maailmalle verkkoseminaarissa

Lähes 500 osallistujaa ympäri Eurooppaa kuuli suomalaisesta fysioterapiakoulutuksesta REHAB-projektin järjestämällä intensiiviviikolla. SAMKin asiantuntijat perehdyttivät kuulijansa suomalaiseen fysioterapiakoulutukseen, fysioterapian eri osa-alueisiin sekä tutkimukseen.

Suuri turkoosi tietokoneen ruutu ja nainen etäyhteydellä pienellä ruudulla.

Viikko sai osallistujilta erinomaista palautetta. Esitykset koettiin tärkeiksi ja inspiroiviksi.

Fysioterapiassa käytettävät kehittyneet teknologiat pääsivät esille, kun osallistujille esiteltiin Exoskeleton-kävelyrobotin käyttöä kuntoutuksessa sekä osallistujien uskomattomiksi kuvailemia simulaatiotiloja. Opiskelijanäkökulmaa fysioterapiakoulutukseen eri maissa toi fysioterapiaopiskelija Lea Heinrichs, joka on suorittanut opintoihinsa kuuluvat työharjoittelunsa useissa eri maissa. Osallistujat pääsivät myös seuraamaan live-striimattuna opetusta suoraan neurologisen fysioterapian harjoittelutunnilta. Lisäksi interaktiivinen virtuaalikierros simulaatiokeskuksissa erityisesti Kokeilimossa sai osallistujat tuntemaan paikallaoloa.

Fysioterapiaopiskelijoiden tekemät videot ja haastattelut palvelukeskus Soteekissa loivat kuvaa monialaisesta ja innovatiivisesta oppimisympäristöstä. Suomalaisen fysioterapiakoulutuksen terveydenedistämiseen ja toimintakyvyn testaamiseen sekä sovelletun liikunnan opetukseen perehtyminen oli osallistujille uutta ja loi käsitystä fysioterapiapalvelujen ja fysioterapeuttien osaamisen moninaisuudesta.

Eniten yleisöä keräsivät geriatrisen fysioterapian luento sekä Manchesterin yliopiston professorin, James Selfen, luento ratsupaikkaoireyhtymästä ja tohtori Merja Sallisen puheenvuoro kivun kulttuurisista, sosiaalisista, tunne- ja identiteettiulottuvuuksista. Luennot herättivät kysymyksiä ja keskustelua pitkin viikkoa. Kokonaisuudessaan tilaisuus sai erinomaista palautetta. Osallistujat olivat vaikuttuneita niin asiakkaiden kohtaamisen tavastamme kuin SAMKin tiloistakin.

Erasmus-rahoitteisessa REHAB-projektissa kehitetään Ukrainan fysioterapiakoulutusta. Tarve fysioterapiakoulutuksen uudistamiselle nousi Ukrainasta, jossa koulutusta kehitetään maisteritasolle. SAMKin fysioterapia-ammattilaiset valmentavat opettajia ja tuottavat koulutuksen sisältöjä sekä oppimateriaalia Ukrainan yliopistoille, jotka ovat hankkeessa mukana.

Lue lisää projektista

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.