Energia- ja ympäristötekniikka on tulevaisuuden ala

Porilainen Oskari Hietamäki opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Oskari poseeraa lähikuvassa.
Oskari Hietamäki opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Oskari Hietamäki opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Aikaisemmalta koulutukseltaan Oskari on urheiluhieroja. Tätä työtä hän teki työkseen useamman vuoden ennen kuin sai idean hakea insinööriksi. Insinöörin koulutus kestää noin neljä vuotta on laajuudeltaan 240 opintopistettä, joten se on useita muita ammattikorkeakoulututkintoja laajempi.

– Minua kiinnostivat tulevaisuuden energiamuodot ja niiden kehittäminen. Päätös koulutukseen hakemisesta oli helppoa, kertoo Oskari.

– Opinnot ovat todella monipuolisia. Niihin kuuluu energia, ympäristö ja prosessitekniikkaa, sekä paljon matematiikkaa. Opinnoissa painotetaan myös ympäristökysymyksiä, esimerkiksi hiilijalanjälkeä. Opiskelemme myös paljon projektitaitoja, koska ne ovat iso osa tulevaa työtämme.

Opinnot voivat tuntua vaikeilta ja matematiikkaa on paljon, mutta kaikki opetetaan alusta alkaen.

– Lukiomatematiikalla pärjää oikein hyvin, kunhan on motivaatiota oppia uusia asioita.

Valmistuttuaan Oskari aikoo työskennellä ja hankkia työkokemusta alaltaan, mutta jossakin vaiheessa hän aikoo hakea jatkokoulutukseen diplomi-insinööriksi. Hän suosittelee alaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden energiamuodoista ja niiden kehittämisestä. Energia- ja ympäristötekniikka on hyvin tärkeä ala, jonka tarkoituksena on rakentaa turvallista huomista.

Tutustu ennergia- ja ympäristötekniikan koulutukseen

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.