SAMKin Porin kampuksella järjestettiin mittava poistumisharjoitus

SAMKin Porin kampuksella järjestettiin tänään keskiviikkona poistumisharjoitus. Harjoitus toteutettiin yhdessä pelastusviranomaisten kanssa.

Kuva evakuiontipaikalta Porin kampuksen pihasta.

SAMK haluaa kehittää harjoituksen avulla koko yhteisönsä turvallisuutta sekä nostaa kaikkien mieliin tärkeää turvallisuusteemaa.

Poistumisharjoituksen tarkoituksena oli varmistaa, että kaikki kampuksella olevat henkilöt ovat tietoisia oikeista toimintatavoista mahdollisessa hätätilanteessa. Harjoitus antaa osallistujille myös mahdollisuuden parantaa kampuksen yleistä turvallisuutta ja varautumista.

Harjoituksesta ei tiedotettu henkilökuntaa tai opiskelijoita etukäteen, jotta tilanne olisi mahdollisimman autenttinen.

Harjoitukseen sisältyi poistumiskuulutukset ja sen aikana kampuksen ala-aulaan päästettiin savukoneella savua.

Jaa tämä sivu

Kukka-asetelma

SAMKista valmistui maaliskuussa yhteensä 108 opiskelijaa

SAMKista valmistui maaliskuussa yhteensä 108 opiskelijaa. Valmistuneista 13 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita.

Hoitotyön opiskelijoita

Haku käynnissä: SAILA - Sairaanhoitajan laillistamisväylä Suomessa

SAMKiin on haku käynnissä sairaanhoitajan diploma- ja bachelor-tutkintooon EU- tai ETA-maiden ulkopuolelta. Haku on suunnattu henkilöille, jotka haluavat saada oikeuden toimia sairaanhoitajana Suomessa. 

Kuvassa kolme matkailun opiskelijaa Porin kampuksella.

Yhteishaussa lähes 10 600 hakemusta – SAMK kasvattaa suosiotaan

Haku korkeakoulujen syksyllä 2024 alkaviin tutkintoon johtaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin päättyi eilen. Yhteishakuun osallistuu yhteensä yli 144 000 hakija. SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta.