SAMKin opetuksen laatu jälleen Suomen parasta

SAMKista valmistuneet AMK-tutkinnon ja YAMK-tutkinnon suorittaneet ovat erittäin tyytyväisiä opintoihinsa.

SAMK kampus Porin rakennus kuvattuna taivasta vasten.
Kuva: Veera Korhonen

Ammattikorkeakoulujen AVOP-kyselyn tulosten perusteella SAMK oli vuonna 2021 Suomen paras ammattikorkeakoulu opintojen opiskelijalähtöisessä järjestelyssä suunnittelussa ja ohjauksessa sekä opetuksessa.

Samalla SAMK oli toiseksi paras opiskelua arvioitaessa, oppimisympäristöissä ja opiskelutyytyväisyydessä.

AMK-tutkinnon kohdalla SAMK oli AVOP-mittareissa Suomen toiseksi paras ja YAMK-tutkinnon kohdalla kolmanneksi paras ammattikorkeakoulu 23 ammattikorkeakoulun joukossa.

Kyselyn suunnittelua, ohjausta sekä opetusta koskevat noin 30 kysymystä koskevat oppimisen ja opetuksen keskeisiä ydinalueita. Näitä ovat esimerkiksi opetuksen asiantuntevuus, selkeys ja ymmärrettävyys, käytettyjen opetusmenetelmien sopivuus ja monipuolisuus, oppimateriaalien sisältö, opetussuunnitelmien laadukasta sisältö ja opintojen jakautuminen oikea-aikaisesti ja sisällöltään oikealla tavalla eri opiskeluvuosille.

– Laadun kehittäminen pitkäjänteisesti koko korkeakouluyhteisössä yhdessä opiskelijoiden ja työelämän kanssa tuottaa tässä arvokasta hedelmää, toteaa opetuksen vararehtori Timo Mattila.

– Opetuksen laadusta kertoo erittäin paljon myös se, että avoimessa ammattikorkeakoulussa SAMK teki taas uuden ennätyksen. Vuodesta 2019 vuoteen 2021 suoritusmäärä on noin 2,5-kertaistunut. AMK-tutkintoja YAMK-tutkintoja suoritettiin myös toiseksi suurin määrä SAMKin historiassa. Opetus on laadukasta, kun oppimista syntyy enemmän kuin koskaan, hän jatkaa.

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.