Länsirannikko on Suomen huoltovarmuuskeskittymä -seminaari Raumalla

Länsirannikon rooli Suomen huoltovarmuudessa on merkittävä, ja tätä teemaa käsitellään laajasti Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) Merilogistiikan tutkimuskeskuksen järjestämässä seminaarissa 6. toukokuuta 2025 Raumalla.

Tutka katolla. Tutkassa lukee Rauma Maritime.

Tapahtuma tuo yhteen länsirannikon ammattikorkeakoulut, asiantuntijat, yritykset ja viranomaiset keskustelemaan ratkaisuista, joilla huoltovarmuutta voidaan vahvistaa entisestään. Tilaisuus tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen ja uusien yhteistyökuvioiden luomiseen.

Huoltovarmuutta useista näkökulmista

Seminaarissa tarkastellaan huoltovarmuutta monipuolisesti – erityisesti merilogistiikan, elinkeinoelämän ja alueellisten vahvuuksien näkökulmista. Ohjelmassa on useita asiantuntijapuheenvuoroja, teemakeskustelu sekä vieraillaan Merilogistiikan tutkimuskeskuksen simulaattorikeskuksessa ja tutkimuslaboratoriossa, joissa kehitetään innovatiivisia ratkaisuja alan tarpeisiin.

– Länsirannikolla on keskeinen rooli Suomen merilogistiikassa ja huoltovarmuudessa. Seminaari kokoaa yhteen asiantuntijat ja päättäjät, jotta voimme yhdessä löytää keinoja huoltovarmuuden kehittämiseen. Samalla tapahtuma tarjoaa loistavan tilaisuuden ajatustenvaihtoon ja uusien yhteistyömahdollisuuksien luomiseen, toteaa Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Katri-Piia Rajala.

Länsirannikon satamat ja yritykset ovat kriittisessä asemassa Suomen huoltovarmuuden turvaamisessa. Alueen infrastruktuuri, logistiikkaketjut ja elinkeinoelämän rooli varmistavat, että niin teollisuuden kuin asukkaiden tarpeet voidaan täyttää myös poikkeusoloissa. Seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, miten Länsirannikon strategista merkitystä voidaan edelleen vahvistaa ja millaisia toimenpiteitä tarvitaan kestävän huoltovarmuuden ylläpitämiseksi.

Päivän ohjelma ja pääpuhujat

Seminaarin ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja, joissa käsitellään Länsirannikon roolia huoltovarmuudessa. Puhujina ovat muun muassa Taru Ruutiainen (Huoltovarmuuskeskus), Jukka Mustola (Suomen Satamat ry) ja Nina Pere (Rauman kauppakamari).

Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus vierailla Merimäen simulaattorikeskuksessa sekä osallistua Merilogistiikan tutkimuskeskuksen Tutkimusfoorumiin, jota vetää johtava tutkija Minna Keinänen-Toivola. Tapahtuman päätteeksi järjestetään teemakeskustelu, jossa pohditaan konkreettisia keinoja alueellisen ja kansallisen huoltovarmuuden edistämiseksi.

Tule mukaan verkostoitumaan ja vaikuttamaan

Seminaari tarjoaa osallistujille tilaisuuden oppia uutta, saada tuoreita näkökulmia ja verkostoitua muiden alan toimijoiden kanssa. Keskustelujen ja yhteistyöskentelyn kautta osallistujat voivat yhdessä pohtia, miten Länsirannikko voi entistä vahvemmin toimia Suomen huoltovarmuuden tukipilarina.

Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan Suomen huoltovarmuuden tulevaisuuteen!

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Tapahtuman tiedot:

Aika:
6.5.2025 klo 10.00–15.00 (rekisteröityminen klo 9.30 alkaen)
Paikka:
SAMK-kampus Rauma, Merimäen auditorio
(Suojantie 2, Rauma)
Ilmoittautuminen:
Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat Boliden Harjavallan toimitusjohtaja Antti Kontiainen (vas.), Talent Acquisition Partner Noora Jönkkäri sekä SAMKista osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta ja kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi.

Yhteistyöllä uusia mahdollisuuksia: Boliden Harjavalta ja SAMK syventävät kumppanuuttaan

Boliden Harjavalta ja Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen. Sopimus vahvistaa pitkään jatkunutta kumppanuutta, joka keskittyy erityisesti prosessi- ja materiaalitekniikan korkeakoulutukseen ja sen kehittämiseen.

Ryhmäkuva vuoden 2013 Sisäympäristötutkimusryhmästä.

Tutkimuskeskus WANDER – 20 vuotta veden, materiaalien ja hygienian edelläkävijänä

Tutkimuskeskus WANDER juhlii 20-vuotista taivaltaan veden, materiaalien ja sisäympäristön hygienian asiantuntijana. Rauman SAMKin kampuksella toimiva keskus on vakiinnuttanut asemansa Suomen johtavana veden ja materiaalien vuorovaikutusta tutkivana yksikkönä.