Satakunta 2.0 – Teknologian avulla kohti uudistumista

– RoboAI-viikko -teknologiatapahtuma ei ole pelkkää insinöörien hapatusta, vaan tapahtumassa teknologia kohtaa pehmeät arvot: keskiössä on aina asiakkaan parempi hyvinvointi ja yrityksen toiminnan jatkuvuus, korostaa RoboAI:n tutkimuspäällikkö Petteri Pulkkinen.

Kuvassa poika, jonka kädessä on mobiilirobotin ohjain.

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko 2021 esittelee jälleen satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla kattauksella. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, viime vuonna kokonaisuus keräsi linjoille viikon aikana erilaisiin teknologiatapahtumiin lähes 1400 osallistujaa. Tänä vuonna tapahtuma on neljäpäiväinen ja järjestetään osin hybridimallisena. Teknologia selvästi kiinnostaa, ilmoittautuneita on jälleen satoja.

Jokaiselle jotakin

Tapahtuman etuna on erittäin monipuolinen sisältö. Mitä tehdä, kun P***A lentää tuulettimeen? Maanantaina 22.11. Hyvinvointi- ja terveysteknologia -tapahtuman teemoina ovat mielen hyvinvointi ja verkostotyöskentely. Viidettä kertaa järjestettävä NEXT2021-teknologiaseminaarissa keskitytään konepajateollisuuden kilpailukyvyn parantamiseen. Kaksipäiväinen ROS-tapahtuma esittelee ohjelmointiympäristön etuja ja mahdollisuuksia tehdä bisnestä.

Tiistaina Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma avartaa terveys- ja hyvinvointi- sekä teknologia-alan ammattilaisten ajatuksia tiedolla johtamisesta tulevaisuudessa. Virtuaalikuntoutusverkoston työpajassa mietitään voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla apua kuntoutuksessa.

Keskiviikkona peruskoulujen ja toisen asteen opettajille suunnattu Teknologia opetuksessa -koulutus- ja verkostoitumistapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen digi- ja teknologiataitoihin liittyviä luentoja ja työpajoja. Peruskoululaisille tarkoitetuissa matalan kynnyksen robottikilpailuissa mitellään taito- ja tanssiosioissa.

Torstaina RoboAI Innovation Challenge haastaa ratkomaan ongelmia kestävän kehityksen teemalla.

 

Lisätiedot ja koko viikon 22.-25.11. ohjelma: https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

Käy ilmoittautumassa ja anna teknologian inspiroida!

 

Lisätiedot:

Petteri Pulkkinen, RoboAI:n tutkimuspäällikkö
p. 044 710 3296
petteri.pulkkinen@samk.fi Petra O’Rourke, Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
p. 044 710 3918
petra.orourke@samk.fi

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat Puustellin HR-asiantuntija Eemeli Kakko (kuvassa vasemmalla), SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi ja osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta sekä Puustellin tehtaanjohtaja Tarmo Vesimäki.

SAMK ja Puustelli syventävät yhteistyötään kumppanuusohjelmassa

SAMK ja Puustelli Group Oy ovat tehneet pitkään yhteistyötä, joka vahvistuu nyt entisestään Puustellin liittyessä SAMKin uuteen kumppanuusohjelmaan.