Satakunta 2.0 – Teknologian avulla kohti uudistumista

– RoboAI-viikko -teknologiatapahtuma ei ole pelkkää insinöörien hapatusta, vaan tapahtumassa teknologia kohtaa pehmeät arvot: keskiössä on aina asiakkaan parempi hyvinvointi ja yrityksen toiminnan jatkuvuus, korostaa RoboAI:n tutkimuspäällikkö Petteri Pulkkinen.

Kuvassa poika, jonka kädessä on mobiilirobotin ohjain.

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko 2021 esittelee jälleen satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla kattauksella. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, viime vuonna kokonaisuus keräsi linjoille viikon aikana erilaisiin teknologiatapahtumiin lähes 1400 osallistujaa. Tänä vuonna tapahtuma on neljäpäiväinen ja järjestetään osin hybridimallisena. Teknologia selvästi kiinnostaa, ilmoittautuneita on jälleen satoja.

Jokaiselle jotakin

Tapahtuman etuna on erittäin monipuolinen sisältö. Mitä tehdä, kun P***A lentää tuulettimeen? Maanantaina 22.11. Hyvinvointi- ja terveysteknologia -tapahtuman teemoina ovat mielen hyvinvointi ja verkostotyöskentely. Viidettä kertaa järjestettävä NEXT2021-teknologiaseminaarissa keskitytään konepajateollisuuden kilpailukyvyn parantamiseen. Kaksipäiväinen ROS-tapahtuma esittelee ohjelmointiympäristön etuja ja mahdollisuuksia tehdä bisnestä.

Tiistaina Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma avartaa terveys- ja hyvinvointi- sekä teknologia-alan ammattilaisten ajatuksia tiedolla johtamisesta tulevaisuudessa. Virtuaalikuntoutusverkoston työpajassa mietitään voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla apua kuntoutuksessa.

Keskiviikkona peruskoulujen ja toisen asteen opettajille suunnattu Teknologia opetuksessa -koulutus- ja verkostoitumistapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen digi- ja teknologiataitoihin liittyviä luentoja ja työpajoja. Peruskoululaisille tarkoitetuissa matalan kynnyksen robottikilpailuissa mitellään taito- ja tanssiosioissa.

Torstaina RoboAI Innovation Challenge haastaa ratkomaan ongelmia kestävän kehityksen teemalla.

 

Lisätiedot ja koko viikon 22.-25.11. ohjelma: https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

Käy ilmoittautumassa ja anna teknologian inspiroida!

 

Lisätiedot:

Petteri Pulkkinen, RoboAI:n tutkimuspäällikkö
p. 044 710 3296
petteri.pulkkinen@samk.fi Petra O’Rourke, Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
p. 044 710 3918
petra.orourke@samk.fi

Jaa tämä sivu

Naisella on päässään EEG-käyrää mittaava aivopipo.

RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen kokoomajulkaisu tutustuttaa laajaan ja monialaiseen toimintaan

Keskuksen ensimmäinen kokoomajulkaisu kokoaa yhteen 19 asiantuntija-artikkelia Industry, Health, Green ja Intelligent Systems -osakokonaisuuksien teemojen alle.

Punainen mökki veden äärellä.

Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisu valottaa matkailualan tulevaisuutta

Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisussa aiheina ovat toiminnan keskeiset teemat: kestävä kehitys, digitaalisuus, kansainvälistyminen, osaamisen ja työllisyyden lisääminen sekä relevantit aiheet kuten hyvinvointi sekä ruoka- ja pyörämatkailu.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.